Action make-up remover doek


Bij de Action kocht ik een tijdje terug een make-up remover doek. De doek maakt je gezicht schoon zoals je dat normaal met gezichtsreiniging en wattenschijfjes zou doen, maar nu hoef je alleen de doek nat te maken met water. Ietwat sceptisch besloot ik de make-up remover doek toch een kans te geven.

De make-up remover doek is een budget dupe van de originele en een stuk duurdere variant: de MakeUp Eraser. Voor de originele MakeUp Eraser betaal je €19,95 terwijl je voor de budget dupe van Action maar €0,89 betaald!

Het is overigens niet iets nieuws wat Action aanbiedt, het ligt al ruim 4 jaar in de schappen. Je moet wel even goed zoeken, want het ligt in het gangpad van de make-up ergens onderin en tussenin verstopt.

De make-up remover doek is alleen verkrijgbaar in het lichtroze, maar dat mag de pret niet drukken. De doek zit in een plastic kokertje, wat er alles behalve fotogeniek uitziet. In de koker vind je de make-up remover doek en een gebruiksaanwijzing.

Er staat dat je met de make-up remover doek gemakkelijk (waterproof) make-up verwijdert met alleen maar water. Het is geschikt voor alle huidtypen en de doek is herbruikbaar.

Voor het eerste gebruik moet je de doek eerst een keer wassen in de wasmachine. Dit raad ik ook zeker aan, want anders pluist de doek en heb je je hele gezicht vol lichtroze pluisjes (been there, done that).

Maak de doek nat met warm water en masseer de make-up remover doek met ronddraaiende bewegingen over je gezicht totdat de make-up volledig is verwijderd. Na gebruik de doek weer wassen in de wasmachine (geen wasverzachter/60° graden).

De doek is gemaakt van 100% polyester en voelt heerlijk zacht aan. Hij bestaat uit twee kanten: 1 om make-up te verwijderen en 1 om te exfoliëren (verwijderen van dode huidcellen). Aan de achterkant van de doek zitten inkepingen waar je je vingers in kunt steken, van mij had dit niet zo gehoeven.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik nogal wat sceptisch was toen ik deze doek meenam. Maar voor €0,89 zou er niet veel schade geleden zijn. Aangenaam verrast ben ik over hoe goed deze doek met alleen wat warm water al mijn make-up eraf krijgt met weinig moeite!

Voor de proef had ik express een full face make-up met felroze ooglook gekozen: de ultieme test. Mijn gezichtsmake-up (foundation, concealer, bronzer, highlighter en poeder) haalde hij er zonder enige moeite vanaf. Mijn ooglook vergde iets meer kracht en precisie, maar ook dat kreeg de doek er vanaf zonder reiniger.

remover

Om de ultieme test af te maken haalde ik naderhand nog een wattenschijfje met micellair water over mijn gezicht heen, om te zien of de make-up remover doek alle make-up eraf heeft gehaald. Wat mij betreft is de make-up remover doek geslaagd in zijn missie.

Na gebruik ziet de doek er niet meer zo fris en florisant uit. Persoonlijk vind ik het ook niet fris om de doek nu nog een andere keer te gebruiken zonder hem eerst te wassen in de wasmachine. Ik vind dit niet zo’n probleem, want ik draag maar heel af en toe make-up (lang leve wimperextensions). Als je je dagelijks opmaakt zou ik persoonlijk zorgen dat ik meer dan 1 doek had.

Sceptische ik is aangenaam verrast door deze make-up remover doek van de Action voor nog géén euro!

Zou jij deze make-up remover doek wel eens willen proberen?

29 gedachten over “Action make-up remover doek

  1. Wauw, dit noem ik nog ‘ns een goede investering! Goede review. Als ik de volgende keer bij de Action ben, dan koop ik er een paar. Dank voor de tip! Ik gebruik zelden make-up, maar de keren dat ik het gebruik vind ik zo’n doekje zeker handig om te gebruiken!

    1. Is denk ik toch een beetje ‘het idee’. Ik dacht dat het niet goed schoon zou worden met zo’n doek en wat warm water. Omdat ik normaliter na make-up reinigingsdoekjes, een douchebeurt met reinigingsmousse en naderhand met micellair water nog steeds restjes make-up eraf haal. Na het gebruik van alleen deze doek met warm water was het wel degelijk schoon! Geen restjes. Geen idee hoe de doek het doet, maar het werkt.

  2. al weer een nieuw woord geleerd exfoliëren….ik vind het wel een stuk millieu vriendelijker dan watten en van die natte doekjes.

  3. Fijn is deze hé! Ik gebruik ze al jaren, ik heb er nu vijf zodat ik niet elke dag hoef te wassen. Echt ideaal. 🙂 Voor mijn ogen gebruik ik overigens wel wattenschijfjes, maar dat is puur omdat mijn ogen heel gevoelig zijn.

  4. zo dat scheelt nog wel even zeg 😀 ik gebruik het zelf niet want ik heb daar washandjes voor waar ik mijn reiniging producten op doe, dat werkt voor mij het beste!

  5. zo dat scheelt nog wel even zeg 😀 ik gebruik het zelf niet want ik heb daar washandjes voor waar ik mijn reiniging producten op doe, dat werkt voor mij het beste!

  6. Oh wat handig! Maar zoals je zelf al schrijft; als je iedere dag makeup draagt is het wel lastig als je de doek iedere dag moet wassen en zijn meerdere exemlparen wel handig. Maar hey voor €0,89 is dat prima.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *