Kruidvat beauty drinks

beauty drinks
Kruidvat heeft onlangs wat nieuws gelanceerd, namelijk Beauty Drinks. De wereld van vitaminen blijft groeien en daarmee ook de trend ‘beauty van binnenuit’. Daarom heeft Kruidvat twee innovatieve en toegankelijke supplementen geïntroduceerd: collageen beauty drink & hyaluron beauty drink.

‘De Kruidvat Beauty Drinks zijn speciaal voor degene die bewust bezig zijn met beauty en lichaamsverzorging. De collageen beauty drink bevordert een zichtbaar jongere huid en helpt je haar en nagels mooi te houden. De hyaluron beauty drink hydrateert en geeft een jeugdige uitstraling aan de huid.’

Wist je namelijk dat huidveroudering al begint vanaf je twintigste en dit zichtbaar wordt tussen je 35e en 40e levensjaar?

Collageen

Collageen is een eiwit in je lichaam dat ons aan elkaar ‘kleeft’. Collageen geeft kracht, structuur en elasticiteit aan de huid, botten, spieren, pezen, kraakbeen en bloedvaten. Het menselijk lichaam bestaat voor zo’n 40% uit collageen.

Je kunt dit in principe niet voldoende binnen krijgen uit voeding. In plaats daarvan is je lichaam zelf een soort collageen fabriek. Collageen wordt in je lichaam tot je 25e aangemaakt, daarna neemt de productie ervan steeds verder af. Kies bij voorkeur voor gehydroliseerd collageen, dit zorgt voor de meest optimale opname door het lichaam.

Vitamine C ondersteunt het natuurlijke proces van je lichaam om collageen aan te maken.

Kruidvat collageen beauty drink

Het is bekend dat de huideigenschappen worden beïnvloed door factoren van binnenuit en door omgevingsfactoren, waaronder veroudering, uv-straling, hormonen en voeding. Collageen is een belangrijk component van de huid die een zichtbaar jongere huid bevordert en de huidelasticiteit ondersteunt.

‘Het dagelijks innemen van Kruidvat collageen beauty drinks met sinaasappelsmaak bevordert een zichtbaar jongere huid en helpt haar en nagels mooi te houden. Daarnaast ondersteunt het je huidelasticiteit en het vermindert nieuwe rimpels en fijne lijntjes.’

Ingrediënten: water, gehydroliseerde collageenpeptiden, fructose, zuurteregelaar, citroenzuur, conserveermiddel, kaliumsorbaat, smaakstof, pyridoxine hydrochloride (vitamine B6), zinkoxide, kopercitraat, biotine.

Ik ben als eerst begonnen met de 14-daagse kuur (elke dag één) collageen shots. De shots zitten in lange witte ampullen met daarop roze letters en bevat zink & biotine. Van tevoren even goed schudden voor gebruik. De collageen shot heeft een sinaasappelsmaak en is goed te doen, al had het van mij echt wel een stuk minder zoet gemogen.

Na 2 weken trouw gebruik (het beste tijdens of na het ontbijt innemen) merk ik helaas weinig verschil wat betreft mijn huid. Misschien ook nog te vroeg om er wat van te zeggen na 2 weken, want voor het beste resultaat gebruik je het minimaal 4-6 weken.

Wel had ik het idee dat mijn nagels wat minder gauw inscheurden dan normaal met het gebruik van de collageen beauty drinks.

Kruidvat hyaluron beauty drink

Hyaluronzuur is een glycosaminoglycaan: een natuurlijke stof die zowel in de huid als het bindweefsel van ons lichaam aanwezig is en helpt de elasticiteit behouden van de huid. Hyaluronzuur werkt vochtinbrengend doordat het een hygroscopisch ingrediënt is (stof die water aantrekt).

‘Het gebruiken van Kruidvat hyaluron beauty drink hydrateert, heeft een gunstige invloed op het vochtgehalte van de huid en geeft een jeugdige uitstraling aan de huid. De beauty drink heeft een heerlijke perziksmaak en bevat tevens zink & biotine. Biotine ondersteunt de natuurlijke groei van het haar.’

Ingrediënten: water, zuurteregelaar, citroenzuur, fructose, natriumhyaluronaat, conserveermiddel, kaliumsorbaat, smaakstof, pyridoxine hydrochloride (vitamine B6), zinkoxide, kopercitraat, biotine.

Na 2 weken de collageen shots gebruikt te hebben ging ik vrolijk door met de hyaluron shots. Je kunt ze overigens ook naast elkaar innemen (dus dagelijks 2 shots, van elk een) en zelfs door een smoothie heen mixen.

De hyaluron heeft blauwe letters en is voorzien van een perziksmaak. Wat mij betreft is de smaak wel oké, al had ook deze veel minder zoet gemogen. Wellicht een idee om ze suikervrij te maken Kruidvat?

Wat betreft mijn huid merk ik ook van deze beauty shots vrij weinig helaas, maar wederom heb ik het maar 2 weken getest, terwijl 4-6 weken optimaal is volgens de verpakking.

De Kruidvat Beauty Drinks kosten €13,99 per doosje.

Heb jij wel eens beauty drinks voor je huid gebruikt?

* Deze review/post is tot stand gekomen in samenwerking met een merk/bedrijf. Lees mijn disclaimer.

23 gedachten over “Kruidvat beauty drinks

  1. Vaak zijn het lichaamseigen stoffen, net zoals collageen en hyaluron. Echter vond ik deze beauty drinks weinig voor mijn huid doen. Ik heb eens van Swisse Beauty gehad en die waren erg fijn!

 1. Door de juiste voeding te nemen en goed te bewegen probeer ik in balans te blijven. Zelf zou ik het niet snel nemen.

 2. als ik dit aan mijn voedings en dieetisten laat zien komt het rook uit hun oren en gillen ze mijn trommelvliezen kapot ha. nee nee en nog eens nee, het is mooi gebracht, maar haal het uit voeding, dan heeft je lichaam er ook nog wat aan en niet alleen de kassa van waar het vandaan komt 😉

 3. Interessant! Ik wist niet dat deze te koop waren. Jammer dat er suiker in zit. Dit soort beauty supplementen zijn denk ik vooral handig in aanvulling op een gezond dieet. En niet een vervanging ervan. Ik ben wel benieuwd wat het resultaat na 6 weken is op een oudere huid. Zo te zien ben jij nog een jonge blom! Of heeft het z’n werk toch al gedaan? 🙂

  Groetjes,
  Vivienne

 4. Ik gebruik eigenlijk dit soort producten niet, ik vind het een beetje eng of zo. Als ik het zou proberen, dan zou ik voor een duurder merk gaan denk ik sowieso.

 5. Natuurlijk wordt je huid van binnen uit gemaakt. Dat is waar, maar datje gewoon met gezonde voeding en eenportie frisse lucht niet voldoende voor je huid zo zorgen dat wil er bij mij niet zo in. Nu heb ik ook niet heel veel behoefte mijn rimpels weg te werken: ze horen bij mij!

 6. Hmm, mixed feelings. Aan de ene kant zou ik ze graag willen proberen maar dat word dan al een prijzig grapje als je na 6 week ongeveer pas resultaat ziet en aan de andere kant geloof ik er niet zo in..

 7. Ik zou zoiets zelf niet snel proberen omdat ik het eerder als een verkooppraatje zie, dan dat het daadwerkelijk iets voor je huid zal doen. Nu lees ik steeds jouw reactie dat je het niet voldoende uit voeding haalt, maar wat bedoel je daar precies mee?

  1. Dat je lichaam zelf collageen en hyaluron aanmaakt tot je 25e levensjaar, daarna neemt het in snel tempo steeds verder af. Deze stoffen kun je niet voldoende uit voeding halen, dat zijn te lage hoeveelheden om hetzelfde effect te krijgen als zo’n shotje. Het is als het ware een booster voor je huid.

 8. wanneer je collageen niet uit voeding kan halen, maar het lichaam dat zelf moet aanmaken, hoe valt dan te rijmen dat ik collageen wel in een flesje kan kopen? Opdrinken en klaar is kees? Ik vind dat vreemd

  1. Je lichaam kan het wel uit voeding halen, maar niet in voldoende mate om hetzelfde effect te krijgen als zo’n shotje. Daar zit het verschil in.

 9. hmm deze shotjes om ze zo maar even te noemen spreken mij niet zo aan. Wel doe ik weleens een detox gecombineerd met een week alleen sapjes en soep om mijn lichaam te reiningen en dat vind ik echt super fijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *