Action voetenmaskers met sinaasappel & druif

voetenmaskers Action
In een ver verleden (lees: 3 jaar geleden) heb ik al eens een paar voetenmaskers geprobeerd van de Action en die bevielen goed, dus toen ik onlangs deze tegenkwam in de geur sinaasappel en druif gingen ze mee naar huis! Destijds had ik de geuren lavendel, kokosnoot & avocado.

Wellicht heb je meegekregen dat ik de 4Daagse (Walk of the World) 4 x 40 km heb gelopen en dat hebben mijn voeten ook geweten! Na zo’n 120 km (geen 160 km, want ik ben na 3 dagen uitgevallen) hebben die het toch zwaar te verduren & dan heb ik het niet eens over de flink ontstoken blaren of de overbelaste peesplaten onder mijn voet (daarover binnenkort meer). Na al die kilometers asfalt krijg je behoorlijk droge en beurse voeten & dan is zo’n voetenmasker een week na de 4Daagse (niet tijdens gebruiken) een welkome verzorging!

Ik zag op de website van de Action dat ze ook een vanille variant hebben momenteel.

De voetenmaskers zijn voor eenmalig gebruik. Als je de verpakking opent zitten daar twee voorgevormde ‘sokken’ die in het midden aan elkaar vast zitten. Dit knip je los van elkaar, zodanig dat er ook een opening ontstaat. Vervolgens doe je deze sokken om je voeten en trek je evt. daaroverheen nog fluffy sokken of je slippers aan. Of je gaat even lekker op de bank zitten met de voeten hoog. Het is in ieder geval (uit eigen ervaring) niet aan te raden om ermee te gaan lopen door huis.

Je laat de sokken 20 minuten hun werk doen, die vanbinnen helemaal doorweekt zijn met hydraterende en verzorgende vloeistoffen, zoals sheaboter en vitamine E.

De voorgevormde ‘sokken’ zijn vrij groot (ik heb maar 37/38) en passen daardoor waarschijnlijk ook wel bij iedereen.

In het begin voelt de vloeistof even wat koud aan aan de voeten, maar dit gevoel is maar heel even, want de vloeistof warmt vrij snel op door je eigen lichaamstemperatuur.

Na 20 minuten de maskers om gehad te hebben verwijder ik ze en gooi ze weg. Er blijft mijn inziens best veel vloeistof achter, teveel om het even in te masseren in mijn voeten. De overtollige vloeistof heb ik dan ook met een handdoek eraf gedept. Je zou het eventueel ook kunnen inmasseren op je been bijvoorbeeld.

Na gebruik voelen mijn voeten weer heerlijk zacht en verzorgd aan. Persoonlijk vond ik het voetenmasker met sinaasappelgeur wat frisser/lekkerder ruiken dan die met druiven.

voetenmaskers Action

Gebruik jij wel eens voetenmaskers?

5 gedachten over “Action voetenmaskers met sinaasappel & druif

  1. Volgens mij heb ik nog nooit in mijn leven een voetenmasker gebruikt, geen idee waarom niet eigenlijk. Hoelang blijft de geur en zachtheid van zo’n masker hangen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *