Voetenmasker met lavendel

voetenmasker
Dit voetenmasker van de Action met lavendel heb ik onlangs uitgeprobeerd en in deze blog vertel ik je er graag meer over. Voetverzorging is iets wat vaak vergeten wordt, wat dat betreft zijn onze voeten echt het ondergeschoven kindje. Wat extra liefde voor je voeten zo nu en dan kan geen kwaad.

Dit voetenmasker kocht ik onlangs bij de Action en is er naast lavendel ook nog in twee andere varianten, namelijk avocado en kokosnoot olie.

Het masker is voor eenmalig gebruik.

voetenmasker action

Je moet dit voetenmasker overigens niet verwarren met een eeltmasker. Dit masker is echt puur voor de verzorging en niet voor de verwijdering van eelt. Zelf heb ik een keer zo’n eeltmasker geprobeerd en kreeg er helaas een allergische reactie op (jeuk en rood).

Zorg ervoor dat je voeten van tevoren vrij zijn van vuil.

Het product is erg makkelijk in gebruik. Je scheurt de verpakking open en dan zie je twee voorgevormde voetenmaskers die in het midden aan elkaar vast zitten. Dit knip je open en vervolgens steek je je voet erin. Bovenaan het voetenmasker zit een plakstrip, zodat je hem vast kunt maken om je enkel. Na 15-20 minuten verwijder je het voetenmasker en kun je de resterende vloeistof inmasseren.

Je kunt het beste stil blijven zitten met de voetenmaskers om je voeten en niet gaan rondlopen (glad/valgevaar). Ze zijn overigens vrij groot, dus ik gok dat vrijwel iedereen zijn voeten hierin passen. Je zou eventueel nog een paar dikke sokken of sloffen eromheen kunnen trekken tijdens het wachten.

In het begin voelt de vloeistof even wat koud aan, maar dit gevoel is maar heel even. Na zo’n 15 minuten begint de vloeistof een beetje te kriebelen bij mijn enkel, doordat ik met mijn voeten omhoog zat (op de bank/locker) is de vloeistof wat omhoog kunnen kruipen daar.

Na 20 minuten de maskers om gehad te hebben verwijder ik ze en gooi ze weg. Er blijft mijn inziens best veel vloeistof achter, teveel om het even in te masseren. Ik heb de overtollige vloeistof met een handdoek eraf gedept. Je zou het eventueel ook kunnen doorsmeren op je been.

Na gebruik voelen mijn voeten weer heerlijk zacht aan en niet geheel onbelangrijk, de geur van het voetenmasker vind ik erg lekker! Door de lavendel is het een hele rustgevende en zachte geur.

Ik kan de bon niet vinden en het masker staat ook niet op de site van de Action, maar ik geloof dat het rond de €0,99 kostte.

Eens in de zoveel tijd houd ik een uitgebreide voetverzorgingsroutine. Dan vijl ik het eelt wat weg, doe ik een voetenmasker, lak mijn teennagels en breng nagelriemolie aan.

Heel af en toe ga ik langs de pedicure voor professionele voetzorg.

Gebruik jij wel eens een voetenmasker?

11 gedachten over “Voetenmasker met lavendel

  1. ik moet altijd zo lachen om deze dingen he, het lijkt mij heerlijk maar die dingen aan je voeten moet ik gewoon even om lachen! mijn oudste heeft er eentje gehad maar weet niet welke van de action en die vond het lekker zo aan haar voetjes

  2. Ja inderdaad, onze voeten vergeten we eigenlijk te vaak. Zo’n voetenmasker is juist in de winter, wanneer we onze voeten wegstoppen in dikke sokken en dichte schoenen, wel een aanrader. Erg handige manier van dit masker om het extra goed in te laten trekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *