Alka basisch mineralen complex

basisch mineralen complex
Het Alka basisch mineralen complex is een voedingssupplement met een selectie basische biologische grassen en alle belangrijke basische mineralen, waaronder zink, koper, seleen en ijzer. Ter ondersteuning van een gezond immuunsysteem. Ik heb het Alka basisch mineralen complex mogen uitproberen. Mensen met fibromyalgie schijnen een hogere verzuring te hebben & daarom was ik erg benieuwd naar dit supplement.

Mineralen zijn onmisbare voedingsstoffen voor het functioneren van veel verschillende processen, waaronder een goed werkend immuunsysteem. Daarom combineert Alka basisch mineralen complex actieve ontzuring met een mineralencocktail voor je gezondheid.

Dit supplement bevat onder meer biologische kiemgrassen en gecalcificeerd zeewier, beide bomvol mineralen en spoorelementen om het lichaam aan te vullen, de basische balans te verbeteren en te helpen bij het afvoeren van afvalstoffen.

Het supplement is vrij van gluten, zuivel, lactose, soja, gist, ei, suiker, zetmeel, mais, dierlijke ingrediënten, vulstoffen, conserveringsmiddelen, smaak- & zoetstoffen.

 • Voedingssupplementen zijn geen vervanging voor een evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl. Het zijn geen geneesmiddelen, maar zijn bedoeld ter ondersteuning van de gezondheid.

Verzuring
Verzuring is iets waar we allemaal, elke dag, mee te maken hebben. Ons lijf is in principe prima in staat om zuren te neutraliseren en af te voeren, maar er zijn ook momenten dat we zoveel zuur produceren, dat er zuurresten achterblijven. Deze worden in je lichaam opgeslagen en dat wordt door de jaren heen langzaamaan steeds meer/zuurder.

In een ideale situatie bestaan we voor 70% uit water en voor 30% uit vaste structuren, zoals mineralen en spoorelementen. Rond ons dertigste ziet die verhouding er meestal al heel anders uit. Tegen die tijd hebben we gemiddeld zo’n 25% vaste en 25% zure afvalstoffen opgeslagen, voor water blijft dan 35% over, ons aandeel aan mineralen en spoorelementen is teruggelopen tot 15%.

Alka

Zuurgraad weer op peil brengen
Om de zuurgraad in je lijf weer op peil te brengen, is het belangrijk zoveel mogelijk basische voeding te eten en zo min mogelijk ingrediënten die verzuren, zoals suikers en snelle koolhydraten. Pak dus lekker veel groenten, fruit, noten en zaden en laat die koolzuurhoudende drankjes en zware vleesgerechten wat vaker staan. Om je een handje te helpen zijn er speciale producten die opgebouwde zuurresten afvoeren.

Voordelen:

 • Voor het behoud van een gezonde huid (zink)
 • Goed voor de aanmaak van kraakbeen (mangaan)
 • Voor het behoud van sterke botten (calcium)
 • Ondersteunt het immuunsysteem (zink)
 • Draagt bij ter ondersteuning van een gezond zuur-base evenwicht (zink)
 • Goed voor haren & nagels (seleen)
 • Helpt bij vermoeidheid (ijzer)
 • Is goed voor de spieren (magnesium)
 • Calcium en magnesium uit zuiver gecalcificeerd zeewier
 • Zeer complete aanvulling van je essentiële mineralenvoorraad
 • Gentechvrij
 • Vegan

Alka basisch mineralen complex
Zoals ik al zei hebben mensen met fibromyalgie hoogstwaarschijnlijk een hogere zuurgraad van het lichaam, onder andere door stress, medicijnen & een hogere spierspanning. Dit zorgt op zijn beurt weer voor meer lichamelijke klachten. Het basisch mineralen complex draagt bij aan een gezond zuur-base evenwicht en zit in een vega-capsulevorm.

De aanbevolen dosering is 2 keer per dag 2 capsules (dus 4 capsules in totaal per dag). Bij voorkeur innemen (in zijn geheel doorslikken) met water net voor, tijdens of na een maaltijd. Hiermee is 1 pot (a 120 capsules) voldoende voor 1 maand gebruik.

Ik kan me voorstellen dat de grootte van zo’n capsule sommigen afschrikt, maar mijn ervaring is dat capsules juist ontzettend makkelijk weg te slikken zijn. Ze glijden makkelijk weg door de keel. Zelfs ik krijg ze zonder moeite weg en dat zegt heel wat, want je moet mij eens een paracetamol zien wegwerken. ?

Zelf ben ik begonnen met 2 capsules per dag, omdat ik naast deze capsules ook de basische thee van Alka drink. Ik gebruik de capsules (2 per dag) nu ongeveer een maand en voel me fitter/energieker, tevens heb ik het idee dat ik wat minder last heb van mijn lijf (minder steken, restless legs & spierkrampen). Daarnaast lijk ik minder last te hebben van haaruitval en zijn mijn nagels steviger dan voorheen (scheuren/breken minder snel).


Een pot Alka basisch mineralen complex bevat 120 capsules en kost €32,35.

Kende jij het merk Alka al? Of het basisch mineralen complex?

* Deze review/post is tot stand gekomen in samenwerking met een merk/bedrijf. Lees mijn disclaimer.

26 gedachten over “Alka basisch mineralen complex

 1. Normaal ben ik niet zo van allerlei supplementen, omdat ik van mening ben dat het een kwestie is van gezond eten en bewegen, maar helaas heeft een lichaam of geest soms wel wat meer ondersteuning nodig. Vandaar dat ik sinds een tijdje magnesiumtabletten neem en dat bevalt mij erg goed.

  1. Ik ook niet, maar dit soort dingen wil ik nog wel proberen. Zelf gebruik ik magnesium als ik lange trainingen doe (tegen de spierpijn), omega 3 (want ik eet geen vis) & collageen (voor de huid).

  1. Ik gebruik standaard omega 3 (want eet niet/nauwelijks vis), haar gummies, deze capsules van Alka en rondom trainingen nog magnesium.

 2. Ik kende het merk nog niet, maar vond het alvast een interessante blog en ben blij dat het jou goed geholpen heeft. Ik neem in de winter enkel vitamine D

  1. Mijn partner gebruikt in het najaar ook altijd vitamine D. Zelf gebruik ik omega 3, haar gummies, deze capsules en rondom trainingen magnesium. En af en toe een kuurtje met collageen shots.

 3. Ik heb hier over gelezen inderdaad. Intrigerend en op zich zou ik wel weer eens willen beginnen met het nemen van supplementen. Toch wacht ik nog even. Ik ben tijdelijk even gestopt omdat ik het gevoel had dat het beter was voor mijn lichaam, een pauze. Maar nu ik mijn dunnere haarbos en zwakkere nagels zie twijfel ik weer. Ik kan écht helemaal geen capsules slikken. Om een voorbeeld te geven, ooit was ‘de’ pil – dat hele kleine dingetje – zelfs niet mogelijk. Ik ben inmiddels wel wat verder maar een capsule (hoe klein ook) is en blijft een no-go voor mij. Helaas.

  1. Dat is inderdaad dan wel lastig als je helemaal geen capsules kunt slikken. Ik eerst ook nooit, tot ik door de fibromyalgie zoveel medicatie moest wegwerken op een dag dat het vanzelf ging. Capsules glijden gelukkig een stuk makkelijk weg dan tabletten/pillen.

 4. Lang geleden heb ik wel eens zoiets genomen, maar daarna weer vergeten. Dit zou wel wat voor mij kunnen zijn, door mijn chronische pijn is ook van alles ontregelt. Ga ik onthouden!

  1. Vervelend is dat die chronische pijn. Dankzij leefstijlverandering gaat het bij mij gelukkig wel een stuk beter momenteel.

  1. Zelf gebruik ik omega 3, haar gummies, deze capsules en rondom trainingen magnesium. En af en toe een kuurtje met collageen shots voor de huid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *