Alka basische deodorant stick

Alka basische deodorant stick
De Alka deo is een basische deodorant stick, maar wat houdt dat nou precies in & hoe werkt het? En belangrijker nog; werkt het goed? Ik mocht deze basische deodorant stick uitproberen en deel mijn bevindingen met jullie.

Sinds een paar jaar gebruik ik helemaal geen spray deodorants meer, doordat ik hier destijds irritatie van mijn oksels door kreeg. Ik stapte over op sticks en rollers (Borotalco, Lady Speed Stick, Secret, Loveli, Salt of the Earth), die vind ik fijner en zachter voor de huid. Sindsdien heb ik nooit meer last gehad van m’n oksels en ik heb het idee dat ze beter werken tegen transpireren en nare geurtjes.

Hoe werkt het?

De deodorant heeft een basische pH-waarde van 8,2. Hiermee gaat het nare geurtjes tegen door de zure afvalstoffen die bacteriën onder de oksel produceren te neutraliseren (het bindt vetzuren en zet ze om in geurloze zouten). Magnesium en plantaardige zink zorgen ook voor effectieve geurneutralisatie, zonder dat de huid wordt afgesloten.

Alka deo combineert de speciale huidverzorging van hun populaire crème met een natuurlijk, basische deodorant. Hierdoor verzorgt en voedt de deo je huid dankzij toegevoegde heerlijke oliën, boters en basische mineralen.

Gebruik

Draai aan de onderkant van de stick om voldoende deo eruit te laten komen. Breng gelijkmatig aan op droge oksels. Na gebruik de dop goed sluiten en de stick niet terug naar beneden draaien.

In het begin kan de stick wat hard aanvoelen, of als de temperatuur laag is, houdt de deo stick zo’n 10 seconden tegen je oksel aan. Door je lichaamstemperatuur wordt de deodorant weer zachter en smeerbaarder.

Het is aan te raden om de Alka deo tenminste 2 weken uit te proberen (detox-fase). Als je voorheen namelijk een antitranspirant gebruikte, zijn de poriën onder je oksels verstopt door de aluminiumzouten. Je lichaam heeft even de tijd nodig om deze af te voeren, voordat het weer goed kan functioneren.

Ingrediënten: Caprylic/Capric Triglyceride, Magnesium Hydroxide, Magnesium Carbonate Hydroxide, Hydrogenated Ethylhexyl Olivate, Hydrogenated Olive Oil Unsaponifiables, Distarch Phosphate, Hydrogenated Cetyl Olive Esters, Cetearyl Alcohol, Jojoba Esters, Cocos Nucifera Oil, Cetyl Alcohol, Zinc Ricinoleate, Aqua, Tocopherol, Butyrospermum Parkii Butter, Prunus AMygdalus Dulcis Oil, Parfum, Helianthuis Annuus Seed Wax, Copernicia Cerifera Wax, Caprylyl Glyceryl Ether, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Helianthus Annuus Seed Oil, Ubiquinone, Tocopheryl Acetate, Squalane.

De Alka deo is natuurlijk, bevat plantaardige alcoholen en is vrij van aluminium, parabenen, kleurstoffen en dierlijke ingrediënten (vegan). Hij bevat een hoop verzorgende oliën voor de huid.

De Alka basische deodorant stick is unisex en heeft een lichte frisse en zachte geur (tinten van kokosnoot, amandel en meibloem). Ik moest in het begin even wennen aan de unieke formule (deo & crème in één). Het voelt onder de oksels aan als een crème en heeft even tijd nodig om in te trekken. Daarna voel je de deo niet zitten en het plakt niet. En ook niet geheel onbelangrijk: hij laat geen vlekken achter op je kleding.

Kortom: ik ben ontzettend te spreken over deze deodorant. Na gebruik voelen mijn oksels zacht en verzorgd aan en geen last van irritaties onder mijn oksels. Laat de zomer maar komen!

Alka basische deodorant stick

25 ml – €8,95 | 75 ml – €16,95

Ben jij al bekend met de producten van Alka?

* Deze review/post is tot stand gekomen in samenwerking met een merk/bedrijf. Lees mijn disclaimer.

18 gedachten over “Alka basische deodorant stick

  1. Ik heb ze weleens zien staan, maar zelf nog nooit geprobeerd. Ik ben wel meer van de rollers en sticks dan van zo’n spuitbus, dus ik zet hem op mijn lijstje!

  2. Interessant! Ik ben na mijn duurzaamheidscursus bezig om wat betreft mijn verzorgingsproducten te switchen naar vegan producten zonder parabenen en microplastics. Dit is zeker een optie! Ik ga ‘m onthouden!

  3. Ik gebruik ook amper nog sprays en eigenlijk alleen nog maar rollers. Ik heb laatst ook een plasticvrije deoderant bar aangeschaft. Die heb ik nog niet gebruikt, maar daar ben ik ook erg benieuwd naar.

  4. Ik ben ook gestopt met sprays, heb een tijdje de Loveli geprobeerd maar ik kan maar niet wennen aan het met mijn nagel er uit halen en uitsmeren. Ik heb nu de Lady speed stick, en ik moet zeggen dat die wel erg fijn is!

  5. Ik gebruik om precies dezelfde reden als jou ook al lang geen sprays meer. Ik ben wel benieuwd geworden naar deze stick!

  6. Nee ik ben hier niet bekend mee. maar na het lezen van je blog ben ik er wel nieuwsgierig naar geworden. Zo te zien niet een heel grote stick. Hoe lang doe jij hiermee? En bovenal, wat zijn de kosten?

    1. Wat stom dat ik de prijs er niet bij heb gezet. De 25 ml kost €8,95 en de 75 ml €16,95. Hij gaat erg lang mee, wat mij betreft dus een prima prijs-kwaliteit verhouding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *