Alles wat je moet weten over vloerbedekking

vloerbedekking

Vloerbedekking is al decennialang een echte klassieker in huis dankzij het zachte oppervlak. Het is in allerlei kleuren en uitvoeringen verkrijgbaar, dé manier om een ruimte in huis van een flinke dosis sfeer te voorzien. Wat moet je allemaal over vloerbedekking weten voor je het aanschaft & waar moet je op letten?

De juiste vloerbedekking kiezen

Bij vloerbedekking heb je de keuze uit verschillende soorten garens, zowel kunstmatig als natuurlijke garens (polypropyleen, nylon, polyester, wol of een mix). Elke garen heeft zijn eigen unieke eigenschappen op het gebied van duurzaamheid, vlekbestendigheid, slijtvastheid en uitstraling.

Zo is de kunstmatige garen polypropyleen populair vanwege zijn hoge mate van vlekbestendigheid, handig als je huisdieren of kinderen in huis hebt. De natuurlijke uitstraling van wol is heerlijk zacht aan je voeten!

Daarnaast kun je ook nog kiezen tussen hoog- of laagpolige vloerbedekking, een trendy bouclé (gesloten garen- of draadlussen), velours of de natuurlijke uitstraling van sisal of wol.

En dan zijn er natuurlijk nog tal van verschillende kleuren waarin je de vloerbedekking kunt kiezen. Het is dus handig om van tevoren een wensenlijstje te hebben voor jouw ideale vloerbedekking (wat vind jij erg belangrijk & wat vind je wel/niet mooi?).

alles over vloerbedekking

Zelf doen of laten leggen

Als je dan eindelijk een keus hebt kunnen maken wordt het tijd om te bepalen of je het zelf gaat leggen of het gaat laten leggen door professionele stoffeerders. Ben je erg handig, dan zou je het wellicht zelf kunnen leggen, al is vloerbedekking leggen niet eenvoudig en een echt precisiewerkje. Voor een perfect resultaat is het aan te raden om het te laten inmeten en laten leggen door professionals, want je moet ook rekening houden met je dekvloer en de juiste ondervloer aanschaffen.

Een goede ondervloer verlengt de levensduur van je vloerbedekking, het verhoogt het gevoel van comfort als je eroverheen loopt en het heeft ook isolerende en geluiddempende eigenschappen.

Onderhoud

Veel mensen denken dat het tamelijk lastig is in onderhoud. Het is wat gevoeliger dan een laminaat of pvc vloer, maar door met regelmaat te stofzuigen geniet je jarenlang van je vloerbedekking. Laagpolig is makkelijker schoon te houden met huisdieren dan hoogpolig.

Probeer een vlek zo snel mogelijk droog te deppen met een doek. Is het een hardnekkige vlek? Gebruik dan geschikte reinigingsproducten. Bij grote vlekken die je er niet uit krijgt kun je deze vervangen met een stuk tapijtrest, door het kapotte deel eruit te snijden en een nieuw deel erin te plaatsen.

vloerbedekking

Voordelen

– Verkrijgbaar in verschillende kleuren en materialen/uitvoeringen
– Verhoogt de sfeer
– Verwarming kan een graadje lager
– Zeer comfortabel en warm aan de voeten
– Geluidsisolerend
– Slijtvast (afhankelijk van het materiaal)
– Ook geschikt als trapbekleding
– Zeer voordelige instapprijs
– Veel mogelijkheden op decoratief vlak
– Antislip en schok dempend
– Goed te onderhouden

Wat heeft jouw voorkeur qua vloerbedekking?

* Deze review/post is tot stand gekomen in samenwerking met een merk/bedrijf. Lees mijn disclaimer.

12 gedachten over “Alles wat je moet weten over vloerbedekking

  1. Wij hebben vloerbedekking op de trap maar dat zou ik toch niet snel meer doen. Al hoewel ik het wel gezellig vind staan.

  2. Ik kan mij nog levendig herinneren dat wij in onze eerste flat alles met vloerbedekking hadden (laten) leggen. Voelde heel warm. Zag er heel mooi uit. Totdat mijn partner met poep onder zijn schoenen het halve huis had doorlopen. Je maakt het schoon, maar toch. Het voelde niet lekker meer.
    In ons huidige huis hebben we laminaat door de gehele woning liggen. We wilden het liefste echt hout, maar dat konden we destijds niet betalen.

  3. Wij hebben geen vloerbedekking, omdat het een te grote uitdaging is qua huisstofmijt allergieën. Daarom hebben wij overal houten vloeren. Maar dat is wel kouder dan een lekkere vloerbedekking hoor.

  4. Mijn voorkeur gaat uit naar hout, laminaat of in ieder geval gladde vloeren die je makkelijk kunt schoonhouden. Maar zachte vloerbedekking vind ik wel veel fijner aan de voeten.

  5. Ik houd van vloerbedekking, lekker zacht aan je voeten maar het onderhoud vind ik wel een dingetje. Precies wat je op de foto hebt, de confetti, heb ik een keer gehad. Wat een crime!! En ja dat eruit snijden is hier zeker een gebruikt trucje.

  6. Ik ben echt tegen vloerbedekking haha ik vind het zo oudbollig. Ik vind een tegelvloer of houten vloer zoveel mooier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *