Balea dode zee gezichtsmasker


Als groot fan van Balea kom ik (iets te vaak) met van alles thuis als ik bij de DM in Duitsland ben geweest. Dit maskertje van Balea had ik nog liggen en toen ik op Instagram stories een poll plaatste met de vraag of ik hem moest reviewen, was het antwoord unaniem ja!

Het dode zee gezichtsmasker van Balea zit in een lichtblauwe sachet met op de achtergrond de zee. In het midden van de verpakking zit een scheurrandje, omdat het 2 maskertjes van 8 ml betreft. Aan beide uiteinden zit een handige inkeping voor het openscheuren van het zakje.

Althans dat is het idee, want ik kon hem maar een klein stukje openscheuren. Dus de rest heb ik met een schaar open geknipt en het scheurrandje kreeg ik ook moeilijk van elkaar gescheurd (iets met kippenkracht?).

Het dode zee masker is speciaal voor de onzuivere huid en bevat modder uit de dode zee.

Wat zegt Balea?

Reinigt de huid intensief en werkt tegelijkertijd kalmerend. Het dode zee masker bevat mineralen, reinigt de poriën en voorkomt nieuwe onzuiverheden. Voor een zuivere, verzorgde huid & zorgt voor een fluweelzacht gevoel.

De dode zee modder, waarin waardevolle mineralen zitten, verlost je huid van overtollige talg. Aloë Vera zorgt voor een verfrissend gevoel en houdt de vochtbalans in je huid op peil. Het toegevoegde kamille extract verzorgt en kalmeert de huid. De natuurlijke ingrediënten uit abrikozenpit en bamboe reinigen de huid voorzichtig.

Hoe te gebruiken?

1. Reinig eerst je gezicht.
2. Breng het gezichtsmasker royaal en gelijkmatig op je gezicht aan, vermijd contact met de mond en ogen.
3. Laat dit 10 – 15 minuten inwerken.
4. Was het gezichtsmasker met lauwwarm water van je gezicht af.

Gebruik het masker 1 tot 2 keer per week.

Ingrediënten: Aqua (Water), Silt, Kaolin, Zinc oxide, Bambusa Arundinacea extract, Hydrogenated Vegetable Glycerides, Aloe Barbadensis leaf juice, Phenoxyethanol, Panthenol, Sodium Acrylate/Sodium Acryloyldimethyl taurate copolymer, Glycerin, Polyisobutene, Coco-Glucoside, Parfum, Magnesium Aluminium Silicate, Xanthan gum, Prunus Armeniaca seed powder, Butylene glycol, Citric acid, Ethylhexylglycerin, Chamomilla recutita flower extract, Sorbitan oleate, Caprylyl/Capryl Glucoside, Pantolactone, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate.

De inhoud van 1 zakje is naar mijn idee voldoende om je gezicht mee te bedekken, vooral op de wat vettere huid (met name mijn kin en rondom mijn neus) heb ik iets meer gezichtsmasker aangebracht. Het masker heeft een frisse, maar aanwezige geur.

Het dode zee gezichtsmasker smeert niet zo soepel uit en ook zitten er iets van kleine korreltjes in (restjes uit de dode zee?). Het masker voelt fris aan, rondom mijn neus voelt het minder prettig, het voelt wat bijtend/prikkend aan. Een paar minuten later is dit vervelende gevoel weg, maar fijn is anders.

Na een minuut of 5 begint het masker goed op te drogen. Dit zorgt voor een trekkend gevoel op de huid, met name als je overdreven mimiek gebruikt. Na 15 minuten spoel ik het masker onder de kraan eraf met lauwwarm water, dit gaat vrij makkelijk.

Ik vind mijn huid in eerste instantie droog aanvoelen na het gebruik van de masker, de vette huid rondom mijn neus en kin is verdwenen. Na een tijdje voelt mijn huid al een stuk zachter aan. Persoonlijk zou ik na gebruik wat dagcrème aanbrengen.

Zelf heb ik gemengde gevoelens bij dit gezichtsmasker. Omdat het zo’n vervelend gevoel gaf rondom mijn neus en mijn huid in eerste instantie erg droog aanvoelt. Ik zou hem een volgende keer denk ik alleen op mijn kin gebruiken. Voor de rest van mijn huid vind ik hem net iets te heftig.

Balea totes meer maske

Het masker is te koop bij de DM (Drogerie Markt in Duitsland) voor €0,40 (daar kun je twee keer mee doen).

Gebruik jij wel eens een masker?

9 gedachten over “Balea dode zee gezichtsmasker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *