9 tips om geld te besparen


Alles wordt alsmaar duurder, maar je loon blijft hetzelfde. Hoe kun je dan toch besparen en geld overhouden voor andere dingen? Ik geef je 9 tips om geld te besparen op dingen waar je misschien niet eens aan hebt gedacht!

1. Boodschappen

Doe 1 x per week de boodschappen, maak een boodschappenlijstje en houd je eraan! Dit voorkomt impuls aankopen. Haal je groente en fruit op de markt, dit is een stuk goedkoper dan in de supermarkt. Leftovers kun je invriezen & de goedkopere merken in de supermarkt staan onderin het schap, wat vaker bukken dus!

2. Toeslagen

Kijk of je recht hebt op toeslagen, zoals zorgtoeslag, huurtoeslag, kinderopvangtoeslag & kindgebonden budget.

3. Verzekeringen vergelijken

Het kan je een hoop geld schelen, soms wel enkele honderden euro’s per jaar! Zo gingen wij vorig jaar onze autoverzekering vergelijken en bleek al gauw dat we per maand een aantal tientjes goedkoper uit konden zijn. Het loont dus zeker om hier even goed voor te gaan zitten!

Hetzelfde geldt voor je zorgverzekering, gas, water, elektriciteit & provider.

4. Einde van het jaar

Bel aan het einde van het jaar je verzekeringsmaatschappij/provider om te vragen of ze nog een mooi aanbod hebben voor je.

besparen

5. Kasboek

Maak eens een duidelijk overzicht van al je inkomsten en al je uitgaven. Waar kun je op besparen? Welke onnodige abonnementen kun je stopzetten of misschien kunnen sommige dingen wel goedkoper? Een kasboek geeft je ontzettend veel inzicht.

6. Sale

Shop je kleding in de sale, aan het einde van het seizoen. Ga langs bij de kringloop, doe een kledingruil met vriendinnen en ga tweedehands sites af. Uiteraard kun je ook kleding en producten die nog goed zijn zelf weer doorverkopen. Online iets bestellen? Kijk of je het ergens anders goedkoper kunt vinden of ga op zoek naar een kortingscode.

7. Avondje uit

Ruil je avondje stappen om voor een gezellige spelletjesavond bij een van je vrienden thuis. Laat iedereen iets lekkers en een spel meenemen. Gegarandeerd een gezellige avond & een stuk goedkoper dan de drankjes die je bij het uitgaan zou halen.

8. Vervoer

Als het dicht bij huis is probeer de afstand dan te lopen of met de fiets af te leggen in plaats van de auto te pakken. Dit scheelt je uiteindelijk brandstof en dus geld & het is nog gezonder ook. Moet je toch verder weg? Kijk dan of je kunt carpoolen.

9. Dagje uit

Dagje uit op de planning? Meestal zijn er speciale acties, kortingsbonnen en vaak scheelt het je een paar euro als je van tevoren online je tickets besteld.

Neem je eigen brood en drinken mee, want in amusementsparken ben je al gauw heel wat geld kwijt aan eten en drinken.

Heb jij nog slimme bespaartips? Wat doe jij om geld te besparen?

* Deze review/post is tot stand gekomen in samenwerking met een merk/bedrijf. Lees mijn disclaimer.

17 gedachten over “9 tips om geld te besparen

  1. Wij bestellen onze boodschappen online, en gaan ze dan in de winkel zelf ophalen. Zorgt ervoor dat we NOOIT meer meenemen dan nodig. Is ook niet volledig gratis natuurlijk, maar ik ben er van overtuigd dat we zo al heel wat hebben bespaard op impulsaankopen!

  2. Handige tips waarvan ik de meesten eigenlijk al standaard toepas. Het switchen van abonnementen is nog wel een puntje. Als alles goed gaat kan ik zo jaren bij hetzelfde bedrijf zitten. Het is inderdaad beter om jaarlijks over te stappen bij bepaalde dingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *