Behind Jouvence #24 | Uit eten, Corona virus & dierenarts

Behind Jouvence Corona
Tijdens het plaatsen van de vorige Behind Jouvence was het Corona virus nog een ‘ver van ons bed show’. Momenteel zitten we middenin alle ellende en hebben we een lichte vorm van lockdown opgelegd gekregen. Er stonden een aantal etentjes gepland die helaas, maar begrijpelijk,  hebben moeten wijken.


Wessel en ik neusden wat rond bij de Media Markt en twijfelen over een nieuwe soundbar van het merk Polk. Ook keken we voor een gamers laptop voor Wessel.

Bij Ruben Robijn in Duiven snuffelden we ook lekker rond en vonden een paar mooie edelstenen voor in onze verzameling (vinden jullie het leuk om hier meer over te lezen/zien?).


Een hoop product foto’s maken toen het eindelijk weer eens mooi weer was en dus goede belichting. De katjes komen dan ook graag een pootje helpen.


Papa hing onze nieuwe lamp van Directlampen op (binnenkort meer hierover).

Nieuwe Excedrin gehaald, want alles in huis was op en ik kan niet zonder die dingen. Zodra ik heftige hoofdpijn/migraine heb, pak ik deze erbij om het enigszins te overleven.


De doos van Bol.com was erg vermakelijk speelgoed. Ik had er wat speelgoedmuizen, balletjes en catnip in gedaan voor de katjes. Succes gegarandeerd!


Erg leuk en vermakelijk om de katjes zo druk bezig te zien met een lege doos.


’s Avonds gingen we met vrienden uit eten bij Meet & Ribs, we kozen voor de bourgondische proeverij (tapas). Het was gezellig en allemaal erg lekker + goed verzorgd. Voor herhaling vatbaar dus.


Carpaccio! <3


Er kwamen 2 pakketjes binnen voor mijn blog. Een van Brandfield en een van PharmaMarket.


Even de Grudge uit het douche putje gevist 😉 was wel weer even nodig. Meteen even de zeepresten weggepoetst.

’s Avonds heerlijk in een schoon bedje. Niets slaapt zo lekker als een schoon bed.


Prikpil zetten ’s morgens bij de huisarts en daarna met mama en mijn zusje even winkelen in Duitsland.

Hoe lekker zien die Milka toetjes eruit? Ik heb nu spijt dat ik ze niet heb meegenomen.


Bij de DM was al het wc papier op, niet normaal! Ik kocht er wat gezichtsmaskers en wat huishoudelijke producten. Ook gingen we lunchen bij CurryQ.


Bij de HEMA stuitte ik op zachte kleurlenzen zonder sterkte. Die ga ik even onthouden voor mijn grime/sfx looks.

’s Middags toen ik thuis kwam ging ik meteen aan de bak en maakte ik smeuïge Nutella brownies.


De minioren van onze dansvereniging getraind. Er was er een jarig en ze had Haribo snoepjes getrakteerd.

’s Middags helemaal kapot na 1,5 uur trainen (lees 1,5 uur lang 10 dametjes van 4 tot 9 jaar die niet moe te krijgen zijn).

Een dag later kregen we te horen dat onze wedstrijd die zondag niet door zou gaan. Weer een paar dagen later hoorden we dat in verband met het Corona virus alle trainingen voorlopig zijn stilgelegd en inmiddels is het hele dansseizoen afgelast.


Kleine Mickey lekker gek aan het doen bovenop de kast.


En toen ging er een soort van lockdown light in in Nederland. Zoveel mogelijk thuis blijven, als je vanuit huis kunt werken dan thuis werken, 1,5 meter afstand, etc.

Dan maar lekker kroelen in bed met de katjes & erbij lopen als ma Tokkie met mijn panter badjas.


Begon al meteen lekker. Internet, tv en bellen flikkerden er meteen dag 1 van de ‘quarantaine’ uit.
Mijn huis is nu wel heel schoon 😉 .

’s Avonds wilden we eten bestellen, maar na de live persconferentie bleek dat om 18:00 uur alle horeca moest sluiten. Dat gingen we dus niet meer redden. Gelukkig had ik kant en klare nasi in de koelkast staan.


Weer veel pijn door de fibromyalgie, dus weer met regelmaat in bed of op de bank onder een dekentje.

Mega wallen onder mijn wallen. Lang leve fibromyalgie en chronisch vermoeidheidssyndroom.


Boemba vindt het wel gezellig al dat geknuffel nu baasje meer thuis is, omdat hij niet naar school mag.

Ik kwam erachter dat ik voorlopig genoeg maskertjes heb om waarschijnlijk de hele lockdown door te komen.


Kledingkast uitgemest en opnieuw ingedeeld.

Albert Heijn kwam de boodschappen brengen. Doordat iedereen ineens gaat bestellen hebben we noodgedwongen voor 2 weken moeten bestellen. Er waren zelfs geen kratten meer, dus we kregen alles in grote plastic zakken. Voor de verse producten zoals melk, groenten en fruit zal ik tussendoor nog een keer naar de supermarkt moeten.


Toespraak van onze koning, stiekem vond ik het een beetje jammer dat het niet echt live was.

Wessel volgt nu school via online colleges zolang de scholen dicht zitten door het Corona virus.


Van de een op de andere dag had Kaylo een ontstoken oog. Het traande, was gezwollen en erg rood. Iets later begon hij ook met niezen. Reden genoeg om contact op te nemen met de dierenarts en een afspraak te maken.


Last minute besloten we Boemba ook mee te nemen naar de dierenarts, want die was ineens heel kortademig en aan het snakken naar adem. Geen fijn gezicht kan ik je vertellen.

Boemba kreeg antibiotica pilletjes en Kaylo neusdruppels + oogzalf. Dit moeten we de komende 10 dagen 4-8 keer per dag doen. Hopelijk gaat het snel beter met Kaylo z’n oogje, want het ziet er heel vervelend uit.


Onder het motto ‘steun de horeca’, want die hebben hier echt onder te lijden, bestelden we eten bij Meet & Ribs. Hier zouden we eigenlijk uit eten gaan, maar door alle Corona maatregelen kon dat niet.

Super goed verzorgd en ontzettend lekker allemaal! Dit gaan we nog een keertje doen.


Stiekem ook best knus en gezellig, zo uit eten in eigen huis.

We bestelden carpaccio, sweet honey spareribs en ik een schnitzel met champignons, uien en spekjes. Daarbij zaten diverse sausjes, friet, rösti rondjes en frisse salade.


Katjes helemaal blij dat Wessel en ik nu allebei de hele dagen thuis zijn.

Hoe gaat het met jullie nu iedereen zoveel mogelijk in quarantaine moet door het Corona virus? 

15 gedachten over “Behind Jouvence #24 | Uit eten, Corona virus & dierenarts

  1. lekker weekje op een paar puntjes na dan 🙁 hopelijk gaat het met Boemba wat beter nu en met jou ook 😉 wij vermaken ons binnen wel al moet ik wel zeggen af en toe gek te worden van mijn pubers haha

      1. Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet zo onder de indruk was van de toespraak van de koning…het is wel een gekke tijd zo he

  2. Dus ook in Duitsland waren ze flink aan het hamsteren wat betreft wc papier… Ik vraag me af hoe het nu is. Ik las ook ergens van een andere blogger die serieus niet aan wc papier kon komen omdat het op was…

    1. Ja, vindt het nergens op slaan dat gehamster.. Volgens mij zijn de schappen tegen het einde van de dag weer helemaal leeg (hier was laatst bijna geen afbakbrood, groenten, fruit, potjes groenten, pasta, rijst, zuivel).

    1. Zou niet zonder ze kunnen! Ben door mijn chronische ziekte (100% afgekeurd) veel alleen thuis en dan is het fijn om ‘aanspraak’ en wat te knuffelen te hebben. 🙂

  3. Wij zijn hier in Belgie al iets langer in lock down ligt… Ik begin er kennelijk aan te wennen en mijn draai te vinden. Excedrin is hier overigens ook iets goed tegen de hoofdpijn en inderdaad zelfs bij migraine.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *