Behind Jouvence #38 | Oorpijn, mega piraten festijn & kerst

behind jouvence
Behind Jouvence nummer 38 die nog over de laatste weken van 2022 gaat. Zo ging ik naar het Mega Piraten Festijn, uit eten bij 7 continenten in Ede, moest ik langs de huisarts met flinke oorpijn, gebruikten we de pizzarette, vierden we kerst & werden er trouwjurken gepast.


Ik ontdekte een raar wondje bij Boefje in z’n nek, omdat hij het telkens opnieuw open krabde moest er wat op. Ik knipte van een oude sok een kraagje, maar deze krulde continu op. Toen een speciaal rompertje uit de kast gepakt, maar deze zat helaas niet ver genoeg over het wondje heen. Inmiddels is het wondje netjes geheeld.


Van deze scrub komt binnenkort een review online, evenals de Ovulay die ik ontving.


Het was koud, heel erg koud.. Het ijs stond gewoon op de voordeur.
’s Morgens lag er wat sneeuw en de kat van de buren was even wezen gluren.


Opmaaksessie voor het Mega Piraten Festijn (zo uitgebreid opmaken doe ik niet zo vaak meer).

Gerard Joling op het MPF in het Gelredome – Arnhem.


& als verrassing kwam Snollebollekes ook nog op het einde!

’s Avonds moest er nog een kerstpakket uitgepakt worden.


Voor en na een avond Mega Piraten Festijn (ofwel zonder en met bier in het haar – krult het overigens wel mooi van).


Al een week zeurt mijn oor een beetje en sinds vrijdagavond is de oorpijn echt zo heftig dat ik niet zonder pijnstilling kan en daar komt het zelfs nog doorheen. Na het weekend bel ik eerst de huisarts, ik kan ’s middags al terecht.

Eerst rustig opstarten met ontbijt & ik ga nog een aantal uur aan de studie.


Het blijkt een ontsteking van de gehoorgang te zijn, maar blijkbaar gloeit mijn oor, is het gezwollen en heb ik koorts. Waar ik dacht met simpele oordruppels naar huis te gaan krijg ik van de huisarts een antibiotica kuur voor 7 dagen mee – 4 capsules per dag! Helaas kreeg ik hier ook weer bijwerkingen van (brandend gevoel maag & slokdarm + diarree).


Boemba kan zo lekker slapen in de gekste houdingen.

Omdat ik rustig aan moet doen besluit ik maar een andere kleur gellak op mijn nagels te doen.


Woensdag doe ik wat boodschappen bij de Albert Heijn (hoe leuk is dit servies!?). Tijdens het boodschappen doen voel ik me steeds beroerder worden. Thuis ruim ik de boodschappen snel op, ga lekker warm douchen en trek me dan terug op de bank.


Gelukkig gaat het donderdag wat beter en kan ik ’s avonds toch mee uit eten bij 7 continenten in Ede.


Mihoen & toetjes.


Weer een ochtend geholpen op de dierenweide & er staat een presentje klaar voor kerst.


Kerstavond eten we bij opa een 3 gangen menu (ik maak carpaccio, beenham met aardappeltjes + haricot verts & lavacake met een bolletje ijs). We kijken samen nog naar André Rieu en gaan dan naar huis.


Eerste Kerstdag brunchen we met Wessel z’n moeder bij ons thuis. Dit heerlijke pakket van Therme krijgen we o.a. cadeau.


’s Avonds gourmetten we met z’n tweetjes. Tweede Kerstdag gourmetten we bij opa en hijs ik me voor de gelegenheid in dit hysterische glitter jurkje.


Trouwjurken passen met mijn beste vriendinnetje voor haar trouwdag in mei! She said yes to the dress..


Nu ik me wat minder lekker voel kijk ik wat meer tv. Gezellig samen met Boemba.


Pizzarette bij opa thuis met Wessel, Wessel zijn vader & vrouw.


Oud & Nieuw zijn mijn ouders & zusje hier, ik zet een soort van lopend buffet neer.
Om 00:00 uur tellen we samen af naar het nieuwe jaar!

Ik wil iedereen via deze weg het allerbeste wensen voor 2023!

15 gedachten over “Behind Jouvence #38 | Oorpijn, mega piraten festijn & kerst

  1. Aaaaw met het rompertje, zo schattig, gelukkig is de wond geheeld. En ja het servie van AH vond ik geweldig maar het was in onze AH dezelfde dag nog op. Ik heb nog net 2 kleine borden kunnen bemachtigen 🙂

  2. Allereerst nog de beste wensen voor het nieuwe jaar! Die foto van je kat in zijn rompertje… zo ontzettend cute om te zien! Ik denk dat onze kat helemaal gek word als ik een poging zou doen om hem zoiets aan te trekken.

  3. Nog de allerbeste wensen!! Voel je je inmiddels weer wat beter? En ahhhh die foto’s van Boefje, SMELT! Gelukkig zijn de wondjes hersteld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *