Mijn ervaring met een verzwaringsdeken

verzwaringsdeken

Verzwaringsdekens zijn de laatste tijd erg populair & dat is niet voor niets! Een verzwaringsdeken zorgt ervoor dat het lichaam beter ontspant tijdens de nachtrust, het zorgt voor de aanmaak van melatonine & serotonine, je lichaam blijft langer in de diepe slaap en het schijnt positieve effecten te hebben bij fibromyalgie. Redenen genoeg om er een uit te testen!

Wat is een verzwaringsdeken & voor wie is het geschikt?

Een verzwaringsdeken is vergelijkbaar met een normale deken, maar bevat extra gewicht. Het extra gewicht zorgt voor diepe druk stimulatie (DDS) wat de nachtrust bevordert. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een zachte druk op het lichaam om het zenuwstelsel te laten ontspannen.

Een verzwaringsdeken is overigens niet alleen geschikt voor gebruik bij slaapproblemen, maar worden ook succesvol gebruikt bij het behandelen van onder andere autisme, ADHD, overprikkeling & prikkelverwerking, depressie, angst, stress, dementie, fibromyalgie, HSP en meer.

Wat is het juiste gewicht?

Het juiste gewicht verzwaringsdeken hangt af van je eigen lichaamsgewicht. De deken moet ongeveer tussen de 9% en 12% van je lichaamsgewicht zijn. Het is aan te raden om niet onder de 7% van je lichaamsgewicht te gaan en nooit boven de 25% van je lichaamsgewicht uit te komen.

Litollo verzwaringsdeken

De verzwaringsdeken van Litollo is door de onafhankelijke test site Slaapwijsheid verkozen tot beste algemene keus zwaartedeken van 2022. Hij is perfect voor zowel de warme als de koude maanden, doordat de bamboevezel werkt als een thermische isolator. Bamboevezel voelt van nature koel aan en laat het lichaam voldoende ademen, zodat het zijn/haar warmte kwijt kan. Daarnaast is het antistatisch en absorbeert het vocht.

Dankzij de handige opbergtas is de verzwaringsdeken ook makkelijk mee te nemen op reis of netjes op te bergen.

Waar is het van gemaakt?

De verzwaringsdeken is gevuld met micro glasparels. Doordat de deken uit meerdere lagen bestaat, worden de micro glasparels gelijkmatig verdeeld over de gehele deken en geniet je van een perfecte gewichtsverdeling.

Voordelen Litollo verzwaringsdeken

– Gemaakt van bamboe vezels (geeft verkoeling in de zomer & warmte in de winter)
– Hypo allergeen
– 4 seizoenen
– Antimicrobiële behandeling
– 7 laags materiaal
– Met wasbare buitenhoes
– Verkrijgbaar in verschillende gewichten (6, 8, 10 & 12 kg)
– Vermindert angst
– Heerlijk voor op de bank
– Verlicht stress
– Verbetert de nachtrust (diepere slaap/minder onrust)
– Makkelijk mee te nemen dankzij bijgeleverde reistas
– Goede prijs-kwaliteitverhouding
– Geschikt voor alle leeftijden
– Met 8 handige lussen voor je hoeslaken
– Dubbel gestikt (extra sterk)
– Veilig/geborgen gevoel
– Vermindert fysieke klachten

Wat vind ik ervan?

In het begin moest ik wel even wennen aan de verzwaringsdeken. Het is natuurlijk heel anders dan je gewone simpele dekbed. Door de fibromyalgie heb ik met enige regelmaat pijn in mijn lijf, maar onder andere ook slaapproblemen. Je kunt de verzwaringsdeken ook op de bank gebruiken.

Na 2 weken gebruik merkte ik al veel verschil. Door de gelijkmatige druk die de deken uitoefent op het lichaam komen de spieren beter tot rust en heb ik minder last van mijn lijf. Ook slaap ik een stuk minder onrustig (minder draaien & aanzienlijk minder vaak wakker ’s nachts). De Litollo verzwaringsdeken kun je hier kopen.

Heb jij ervaring met een verzwaringsdeken of lijkt het je wat?

* Deze review/post is tot stand gekomen in samenwerking met een merk/bedrijf. Lees mijn disclaimer.

33 gedachten over “Mijn ervaring met een verzwaringsdeken

 1. Ik ga het ook proberen! Ik ben heel benieuwd want ik kan mij ook voorstellen dat het in eerste instantie wat benauwend kan aanvoelen. Aan de andere kant geloof ik er ook in dat je – juist door het gewicht – minder gaat draaien en daardoor misschien wel dieper slaapt. Fijn dat het goed werkt voor jou. En goed te weten dat je echt wel een periode moet ‘doorzetten’ met proberen.

 2. Heb er al veel goede en fijne verhalen over gehoord. Ik schrok wel van het gewicht toen ik er een keer eentje moest aanpakken hahaha. Deze van Litollo vind ik trouwens wel erg mooi. Lijkt wel van satijn. Fijn dat je er zoveel baat bij hebt. En net als wat Rory al aangeeft: goed om te weten dat je even door moet zetten en niet na drie dagen proberen al moet opgeven.

 3. Ik heb geen verzwaringsdeken, maar heb toen het zo koud was wel een extra deken op mijn bed gelegd. En ik moet zeggen: ik slaap er een stuk beter door!

 4. wat een fijne review om te lezen! Ik ben ook enorm fan van een verzwaringsdeken. Ik merk dat ik veel dieper en sneller slaap. Absoluut een aanrader!

 5. Ik heb er al vaker iets over gehoord, maar nog nooit zelf gebruikt. Ik ben een hele lichte slaper en slaap doorgaans niet heel goed, dus wellicht is dit iets om uit te proberen. Fijn dat jij na een aantal weken verschil merkte.

 6. Fijn informatief artikel. Mijn zoon wilt er al de hele tijd een. Hij heeft er ergens over gelezen een keer en heeft sindsdien zijn zinnen erop gezet. Ik ben heel benieuwd.

 7. Mijn dochter heeft een verzwaringsdeken. We hebben het destijds gekocht, omdat ze last had van nachtangsten. Hierdoor leek dit rustiger te worden. Het zou ook helpen tegen overprikkeling bij HSP, dus ze slaapt er nog steeds onder. Door haar deken had ik (helemaal enthousiast) een volwassen deken voor mezelf gekocht, maar niet op het gewicht gelet. Daar kreeg ik juist erg last van mijn spieren en gewrichten van. Dus goed dat je uitlegt waar je qua gewicht op moet letten bij het kopen van een verzwaringsdeken.

 8. Op mijn werk in de oudenzorg worden ook wel eens verzwardingsdekens ingezet bij clienten die in de nacht onrustig zijn. Ze ervaren zo’n deken als veilig

 9. Mijn dochter heeft er eentje gekocht en vindt ‘m erg fijn. Ik heb ‘m ook geprobeerd, maar voor mij is het niets. Kan ook aan mijn leeftijd liggen, heb het ’s nachts snel warm en die zware deken voelt dan niet aangenaam.

 10. Mijn zoon slaapt iedere nacht onder een verzwaringsdeken en hij wil niet meer anders. Ik had er ook een en het beviel mij ook goed maar omdat die van Tom vrij vies was geworden heb ik die van mij aan hem gegeven. Ik wisselde het af eigenlijk, de ene week sliep ik onder de verzwaringsdeken, de andere week onder mijn dekbed. Maar wat je zegt, zo op de bank is natuurlijk ook fijn!
  Wij hadden er een van Lucovitaal volgens mij en daar zat zand? in. Die van jou lijkt mij comfortabeler.
  Weet jij hoe je zo een deken kan wassen? Volgens mij kan dat niet, toch?

  1. Bij deze verzwaringsdeken zit een hoes, dus dat is makkelijk. Je kunt hem op de hand wassen of bij sommige tankstations staan van die hele grote wasmachines (verzwaringsdeken slijt sneller in de wasmachine). In je eigen wasmachine zou ik niet doen, voor behoud van je wasmachine.

 11. Ik had er wel al van gehoord maar heb het nog niet getest. Ben wel overtuigd dat het mij ook zou helpen want ik kan bijvoorbeeld in de zomer niet enkel met een laken slapen. Ik heb altijd iets van gewicht op me nodig.

  Als ik er een mooie in promo zie staan koop ik het!

 12. Een tijdje geleden mocht ik een verzwaringsdeken testen voor de blog. Zelf vond ik hem erg zwaar, als hij van me afgleed tijdens het slapen schoot het bijna in m’n rug als ik hem probeerde terug te trekken. Mijn oudste dochter vindt het echter een fantastisch ding en slaapt een stuk beter. Dus fijn, maar uiteindelijk niet voor mij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *