De 5 leukste kraamcadeaus op een rij!

leukste kraamcadeaus
Is er in je omgeving een kleine geboren of misschien ben je zelf wel in verwachting? Om te voorkomen dat je eindigt met kraamcadeaus waar je niets mee doet, is het een idee om van tevoren duidelijk te zijn over wat je nog zou willen hebben. Maak desnoods een lijstje. Met deze originele kraamcadeaus zit je altijd goed!

Kraampakket

Je kunt ervoor kiezen om helemaal zelf een kraampakket bij elkaar te stellen, maar je kunt ze ook kant en klaar kopen in diverse uitvoeringen. Zo zijn er speciale mandjes, koffertjes, kratjes, dozen en tassen om je kraamcadeaus in te stoppen. Vaak zijn deze cadeaus ook nog eens te personaliseren, extra leuk! Denk aan een muts, slabber of rompertje bedrukken.

Luiertaart

Als je een beetje creatief bent kun je een grote luiertaart in elkaar knutselen. De luiers kunnen gewoon gebruikt worden door de kersverse ouders, iets waar ze er straks geen genoeg van kunnen hebben! Versier je luiertaart door sokjes om te toveren in roosjes en stop er nog wat handige spullen bij, zoals bijvoorbeeld vochtige billendoekjes, speentje, knuffel.

Herinneringendoos

De ouders kunnen de mooiste en allereerste herinneringen van hun kleintje bewaren in deze geboortedoos. Denk bijvoorbeeld aan de navelstrengklem, het eerste speentje, eerste flesje, eerste outfit, echofoto’s, geboortefoto’s, haarlokje, eerste tandje, etc. Hoe gaaf is dit kraamcadeau!?

kraamcadeaus

Handige cadeaus

Dit zijn van die kraamcadeaus waar je er nooit teveel van kunt hebben! Denk hierbij aan luiers, vochtige billendoekjes, slabbetjes, rompertjes, hydrofiele doeken, spuugdoeken, etc.

Cadeaukaart

Als je echt niet weet wat je wilt hebben of moet kopen, dan kun je het altijd nog op veilig spelen en kiezen voor een cadeaukaart van leuke babywinkels. Denk hierbij aan Prénatal, HEMA, Kruidvat, Babypark, etc. Zo kunnen de kersverse ouders zelf iets leuks uitzoeken voor hun kleine wat helemaal bij hun past, dan weet je zeker dat je cadeau goed besteed wordt.

Als je het echt niet weet kun je ook gewoon vragen wat de ouders in spe graag cadeau zouden willen krijgen of wat ze nog kunnen gebruiken.

Wat krijg/geef jij het liefst als kraamcadeau?

* Deze review/post is tot stand gekomen in samenwerking met een merk/bedrijf. Lees mijn disclaimer.

19 gedachten over “De 5 leukste kraamcadeaus op een rij!

  1. Goeie tips heb je gegeven! Als ik ook weer zwanger word ga ik echt zo’n cadeaulijst maken. Ik had nu iets van 16 van die knuffeldoekjes. En hij heeft er nog nooit een gebruikt haha, kijkt er niet naar om. Dus dat is dan wel weer zonde.

  2. ik geef tegenwoordig liever iets gepersonaliseerd, dus een armbandje of een speen hanger met naam die soort dingen. voorheen gaf ik kleertjes maar ja die krijgen of hebben ze al genoeg haha

  3. Het is minder leuk maar ik vraag tegenwoordig altijd aan de moeder wat ze graag zou willen hebben of te kort komt. Zo was mijn beste vriendinnetje bevallen en had veel grote maatjes kleding gehad. Maar het was een klein babytje en ze had bijna niks in maatje 50 dus heb ik kleertjes in die maat gekocht. Op die manier weet ik zeker dat de moeder het gebruiken kan.

  4. Ik wilde destijds absoluut geen kraambezoek hebben (beetje off topic maar ik heb daardoor natuurlijk ook minder cadeautjes gehad. Wat ik overigens helemaal niet erg vond). Wel van familie vanzelfsprekend. We hebben lieve en leuke cadeaus gehad. Zelf probeer ik altijd iets te geven waarvan ik denk dat ze het goed kunnen gebruiken. Vaak juist iets van kleertjes in een grotere maat. Van de eerste kleine maatjes heb je vaak al genoeg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *