Dilemma: Sim Only of abonnement met toestel?

sim only
Het einde van mijn abonnement met toestel is in zicht, wat betekent dat ik binnenkort een nieuw toestel met nieuw abonnement kan afsluiten bij mijn provider. Dat zette me aan het denken. Eigenlijk doet mijn huidige mobiele telefoon het nog hartstikke goed en ziet hij er ook nog netjes uit. Misschien is een Sim Only abonnement dan een betere keus?

Keuzes

Zoals ik al zei ziet mijn huidige Apple iPhone er nog super goed uit en dat terwijl hij al meerdere valpartijen overleefd heeft, dat is het voordeel van een telefoonhoesje. Een tijdje terug kon je al lezen dat ik in eerste instantie twijfelde tussen het aanschaffen van een iPhone 8 of de iPhone X. Zodra ik aan het einde van mijn telefoon abonnement kom, dan ga ik 9 van de 10 keer voor een abonnement met een nieuw toestel. Ik heb in het verleden ooit één keer een Sim Only abonnement gehad en dat beviel eigenlijk best goed.

Het komt er op neer dat (toen ik eens goed na ging denken over alle inkomsten en uitgaven die mijn man en ik hebben & dit op papier hadden gezet), ik het eigenlijk zonde vindt om voor een abonnement met nieuw toestel te kiezen. Terwijl mijn huidige mobiele telefoon er nog goed uit ziet en nog prima werkt.

Sim Only

Een Sim Only abonnement volstaat dus eigenlijk prima! Daarnaast heeft dat ook zo zijn voordelen. Een Sim Only abonnement is ten eerste veel goedkoper dan te kiezen voor een abonnement met een nieuw toestel. Hoe nieuwer het toestel is dat je kiest, hoe meer je betaald voor je abonnement.

Toen ben ik even gaan rond neuzen bij verschillende providers, wat zijn de kosten & wat krijg ik er voor terug? De goedkoopste Sim Only, met dezelfde mobiele data, belminuten en sms berichten als dat ik nu heb kost me dan rond de €8,00. Dat is een heel verschil met de €35,00 die ik nu betaal voor mijn abonnement met toestel. Daarnaast is deze Sim Only ook nog eens maandelijks opzegbaar en kun je kiezen voor nummerbehoud. Als nummerbehoud ook maar even kan dan kies ik daarvoor. Ik vind het namelijk zo’n gedoe om overal je telefoonnummer te moeten veranderen en een nieuwe nummer uit je hoofd te moeten leren.

Heb jij een Sim Only abonnement of een abonnement met toestel?

* Deze review/post is tot stand gekomen in samenwerking met een merk/bedrijf. Lees mijn disclaimer.

9 gedachten over “Dilemma: Sim Only of abonnement met toestel?

  1. Hier wel een abonnement, maar de oudste heeft een sim only kaart. Ik vind wel dat het ook goed is om rustig rond te kijken wat er het meest geschikt is voor jou en je situatie.

  2. Interessant om te lezen zo’n zaken. Ik bedoel, hier in België is dat helemaal anders geregeld: je abonnement is altijd “sim only” hoewel je bij sommige providers wel een smartphone kunt bijnemen als je wil. Of hoe buurlanden toch zo verschillend kunnen zijn.

  3. Het scheelt wel echt veel geld ja: ik heb het nog steeds niet terwijl ik het eigenlijk ook al een tijdje erop dat ik het wel wil. Misschien toch maar eens actie ondernemen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *