Eerste hulp bij verbouwen

verbouwen

Verbouwen: het lijkt allemaal leuk en goed te doen, tot je er eenmaal aan begint. Er gaat veel tijd en energie in zitten, zeker als je alles zelf wilt doen in plaats van uitbesteden. Dan kan verbouwen nog wel eens tegenvallen. Met deze handige tips ben jij in ieder geval goed voorbereid op de verbouwing!

Voorbereiding

Dit geldt eigenlijk voor heel veel dingen; maar een goede voorbereiding is het halve werk en dit geldt zeker voor een verbouwing. Zorg voor een goede planning als je gaat verbouwen en maak een overzichtelijk stappenplan, zodat je zeker weet dat je geen belangrijke stappen vergeet in het hele proces. Dit scheelt je een hoop stress en kopzorgen. Niets zo vervelend als dat je bezig bent met verbouwen en er materiaal ontbreekt.

Denk aan een planning maken, een stappenplan opstellen, tekeningen (laten) maken, meten, lijstjes maken met welk en hoeveel materiaal er overal van nodig is en bekijken welke klussen je eventueel wilt uitbesteden en wat de kosten daarvan zijn.

Maar denk bijvoorbeeld ook aan hoe je het afval gaat afvoeren, of je vergunningen nodig hebt, of je spullen op moet slaan en zo ja, waar en of je familie/vrienden om hulp vraagt.

Gereedschap

Als de voorbereiding helemaal is afgerond kun je bijna gaan starten met verbouwen. Bijna, want goed gereedschap is onmisbaar voor zo’n klus! Het laatste wat je wilt is dat halverwege het klussen je gereedschap het begeeft. Zorg in ieder geval voor een goede boormachine, zoals een van de boormachines bij Mastertools.nl.

Heb je gereedschap nodig dat je zelf niet in huis hebt en verwacht je het na de verbouwing ook niet meer te gebruiken? Dan is het huren ervan een goedkopere optie of misschien kun je het van familie of vrienden lenen.

verbouwen

Financiering

Het financieren van je verbouwing hangt af van je persoonlijke situatie. Heb je spaargeld achter de hand of ga je het geld lenen?  Bijvoorbeeld met een persoonlijke lening of een bouwdepot. In sommige gevallen kom je zelfs in aanmerking voor subsidie.

Uitvoering

Als alles geregeld is kan het verbouwen eindelijk echt beginnen. Wanneer je alles goed voorbereid hebt dan zou dit een vrij soepel proces moeten zijn. Natuurlijk kom je wel eens iets onverwachts tegen tijdens een verbouwing, gaat het niet helemaal zoals jij wilt of had je het wellicht anders voorgesteld. Probeer rustig te blijven en je aan de planning te houden. Het is handig om rekening te houden met een marge van 10% voor onvoorziene kosten, zo kom je nooit voor verrassingen te staan.

Heb jij een verbouwing op de planning staan?

* Deze review/post is tot stand gekomen in samenwerking met een merk/bedrijf. Lees mijn disclaimer.

5 gedachten over “Eerste hulp bij verbouwen

  1. Nope, gelukkig even niet. Een flink aantal jaren geleden hebben we onze zolder laten verbouwen. Dat kostte flink wat geld. Maar aangezien we allebei twee ‘linkerhanden’ hebben moeten we dat echt laten doen. Ons huis hebben we ook – aan de buitenkant – al een paar keer laten schilderen. Ook heftig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *