Groenteschotel uit de oven

groenteschotelZin in veel groenten uit de oven? Dan is deze groenteschotel uit de oven met kaas wel wat voor jou! Lekker bij de pasta als goedgevulde saus of bij wat aardappeltjes met vis.

Tijd: 15/20 minuten voorbereiden & 25 minuten oventijd
Portie: 4 personen

Ingrediënten
– 4 grote wortelen
– 2 tomaten
– 1 rode paprika
– 1 rode ui
– 1 courgette
– Blikje maïs (150 gr.)
– Gezeefde tomaten (doosje: passata di pomodoro)
– 1/2 knoflooktenen
– Italiaanse kruiden (basilicum, tijm & oregano)
– 1 zak strooikaas
– Scheut olijfolie

– 1 grote ovenschaal

mediterraanse groenten

Hoe te maken
01. Verwarm de over voor op 180 graden.
02. Snijd de wortelen, rode paprika, rode ui, tomaten en courgette in kleine blokjes.
03. Gaar de rode ui, geperste knoflooktenen, wortelen en paprika in een pan met wat olijfolie onder af en toe roeren.
04. Vet de ovenschotel in met wat olijfolie en doe alle groenten erin (vocht van het maïs af gieten).
05. Doe de gezeefde tomaten en de Italiaanse kruiden erbij en roer alles goed door.
06. Bedek de bovenkant met een laag strooikaas.
07. Zet de ovenschaal zo’n 25 minuten in de oven, tot de strooikaas goudbruin is.

Wat vind jij van deze groenteschotel uit de oven?

Eén gedachte over “Groenteschotel uit de oven”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

95 − 91 =