Effectief ongedierte bestrijden

ongedierte bestrijden
Iedereen krijgt minstens een keer in zijn leven ongetwijfeld te maken met ongedierte in huis. Zelf heb ik het helaas ook al meerdere keren van dichtbij meegemaakt. Nu denk je misschien ‘overkomt mij niet’, maar het is fijn om vooraf te weten waar je aan toe bent en belangrijker nog; hoe je er vanaf komt!

Zoals ik al zei heb ik zelf ook ongedierte in huis van dichtbij meegemaakt. Zo kwamen we vroeger eens thuis van 3 weken lang zomervakantie en zag zo’n beetje de hele woonkamer zwart van de vliegen. Bleek er uiteindelijk een dode vogel in de schoorsteen te zitten. En een aantal jaren geleden bleek er bij ons thuis op zolder een groot wespennest te zitten, daar hebben mijn ouders toen ongediertebestrijding voor laten komen.

Of die keer dat er een grote rat in de achtertuin zat! Duiven, fruitvliegjes, rioolvliegjes, mieren en zilvervisjes..

Het meest voorkomende ongedierte in huis is de muis. Muizen bestrijden zal ik wel niet gauw hoeven te doen bij ons in huis, want dan doen er 5 katten hun werk niet goed. Met een enkele muis in huis kun je het misschien nog af met wat simpel vergif of een muizenval, maar bij een heuse plaag heb je een professionele ongediertebestrijder nodig. Iets waar ik overigens wel bang voor ben met 5 katten in huis zijn vlooien. Ik doe er echt alles preventief aan om nooit van m’n leven een vlooienplaag in huis te krijgen, dat is echt een van mijn grootste nachtmerries!

Naast dat ongedierte in huis geen fijn idee is, voelt het ook niet hygiënisch en in sommige gevallen houd je er zelfs schade aan over. Zo kunnen muizen ook je bedrading kapot knagen en wat dacht je van de boktor? De boktor bestrijden is niet heel makkelijk als je die eenmaal in huis hebt. Boktorren zijn helemaal dol op onbewerkt hout en leggen eitjes met larven (een vrouwtje legt ongeveer 200 eitjes per keer!), waardoor het er steeds meer worden. Met een beetje pech zitten ze al in houtproducten die u in huis haalt of in kachelhout. Ze gaan in je meubels zitten, vensterbank en kunnen zelfs in de fundering van je huis gaan zitten.

Het is dus belangrijk om signalen te herkennen en op tijd een professional in te schakelen. Ik heb er inmiddels helemaal de kriebels van gekregen en ga een grondig rondje door mijn huis lopen.

Heb jij al eens te maken gehad met ongedierte in huis?

* Deze review/post is tot stand gekomen in samenwerking met een merk/bedrijf. Lees mijn disclaimer.

22 gedachten over “Effectief ongedierte bestrijden

  1. Brrrrr ik kijk al niet graag naar de foto’s! Zeker muizen ben ik echt panisch voor. In onze oude woning hadden we er last van, we woonden boven een restaurant en soms kregen we dan ongewenst bezoek. Sinds we in deze woning zitten gelukkig nooit last gehad!

  2. In Gouda woonde ik in een oud huis, begin 1900, en daar hadden ze de vloer verlaagd ivm funderingsproblemen. In plaats van de muren tot onderaan te stucen hadden ze daar hele hoge plinten geplaatst, voor de muizen was dit een ideale overdekte snelweg. Om de zoveel maanden had ik er wel last van

  3. Ja regelmatig muizen gehad: ik zag ze ook gewoon lopen door mijn huiskamer….. Ze waren totaal niet bang van mij. Heb ze op een gegeven moment zelfs namen gegeven, maar was ook heeeel blij dat ze dood waren

  4. Muizen hebben we op zolder wel, en in de zomer hebben we wel eens rupsen en bijen. Laten we meestal zitten tot het echt extreem word. In huis hebben we wel vaak naaktslakken maar we zouden niet weten wat we moeten doen er tegen, van alles al geprobeerd en geen idee waar ze weg komen..

  5. Helaas wel! Hier in Amsterdam zijn ze echt overal. We hebben ze ook een aantal gehad. Verschrikkelijk!! En van muggen word ik helemaal gek (ben ook allergisch) dus ik heb mega plekken wanneer ik geprikt word.

  6. Vlooien! Toen we in ons vorige huis gingen wonen. De bewoners hadden een kat en toen zij verhuisd waren (en wij erin trokken) had ik steeds van die gekke steken op mijn benen en voeten. Brrrr. Bleken vlooien van de kat te zijn. We hebben flink lopen sprayen met het een en ander. Totdat mijn vader zei: “Als je morgen nog wakker wilt worden zou ik even stoppen met al dat gif”…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *