Lichtgewicht groendak

lichtgewicht groendak NatureGreen
Bent u op zoek naar een lichtgewicht groendak? Schaf deze dan aan bij NatureGreen! Groen daken zijn er in veel verschillende soorten en maten, afhankelijk van de wensen van de klant. Wij kunnen u dan ook goed adviseren welk groendaksysteem het beste bij u past! De lichtgewicht varianten zijn erg populair, omdat ze op bijna alle daken te plaatsen zijn, bijvoorbeeld het dak van een uitbouw of carport. Doordat deze sedumdaken een stuk lichter zijn zorgen ze minder snel voor schade. Hier leest u meer over deze groendak variant!

Draagkracht van het dak

De keuze voor een lichtgewicht groendak heeft voornamelijk te maken met het gewicht dat het onderliggende dak kan dragen. Een groendak neemt namelijk regenwater op, waardoor het verzadigde gewicht een stuk hoger is dan het droge gewicht. Het kan daardoor dat het onderliggende dak het gewicht van het sedum niet kan dragen, bijvoorbeeld omdat het dak verouderd is. Daarom is het belangrijk om voordat u een groendak aanschaft, eerst de draagkracht van het dak te berekenen. Zo komt u niet voor verassingen te staan!

Lichtgewicht groendaken bij NatureGreen

Bij NatureGreen verkopen we twee soorten lichtgewicht groendaksysteem, namelijk de lichtgewicht sedummat en de lichtgewicht sedumcassettes. Het verschil tussen deze twee zit hem in de wijze van aanleg en de waterbergende capaciteit. De sedummat kan namelijk net wat meer regenwater opnemen dan de cassettes. De cassettes zijn daarentegen weer gemakkelijk aan te legggen. U heeft deze namelijk niet meer op maat te maken maar kunt ze zo het dak op schuiven. Dat scheelt u een hoop moeite!

Lees meer op de website!

Wilt u meer weten over een lichtgewicht groendak van NatureGreen? Op onze website vindt u nog veel meer informatie, bijvoorbeeld over de subsidiemogelijkheden of de verschillende toepassingen van een groendak. Liever meteen een gesprek? Neem dan gauw contact op met één van onze adviseurs!

Heb jij een groendak?

* Deze review/post is tot stand gekomen in samenwerking met een merk/bedrijf. Lees mijn disclaimer.

Eén gedachte over “Lichtgewicht groendak

  1. We hebben nog geen groendak. Maar ik zeur hier al enige tijd over. Zou graag onze aanbouw of schuur willen omtoveren tot iets moois. Maar ik vrees dat daar eerst een nieuw dak op moet. Ik ga de site van Nature Green eens bekijken, want een lichtgewicht sedumdak kan dan misschien wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *