Food Mindset Programma – Week 5 & 6

Healthy for me
Afgelopen maandag begon week 8 van het Food Mindset Programma, maar ik moet jullie eerst nog even bijpraten over week 5 & 6. In deze twee weken viel ik bij elkaar 1,7 kg af en merk al verschil aan mijn kleding. Daarnaast zit ik ook al veel fijner in mijn vel, uiteraard draagt het heerlijke weer daar aan bij.

Mocht je de andere blogposts over dit onderwerp gemist hebben, je vind ze hier terug.

Waar zijn we mee bezig geweest in week 5 & 6 van het Food Mindset Programma?

Week 5 begon met een hoop handige informatie over het leren lezen van etiketten van producten. Daarnaast ging het over het doen van de boodschappen (lijstjes, verleidingen in de supermarkt, online boodschappen doen, 1 x per week, honger & restjes), het maken van een weekmenu, valkuilen, vicieuze cirkel van diëten en eetregels.

Week 6 ging over kleine stapjes maken grote veranderingen, je ego, negativiteit, balans, tips voor valkuilen als feestjes, verjaardagen, etentjes en vakantie, invloed van anderen, saboteurs en schuldgevoel.

Food Mindset Programma

Wat vind ik ervan?

Ik ben stiekem best wel trots op wat ik tot nu toe al heb bereikt met deze kleine stappen. Het Food Mindset Programma heeft mij tot nu toe al zoveel gebracht, eerlijk gezegd had ik van tevoren niet gedacht dat het mij zou lukken. But I did it! Ik ben nog lang niet waar ik wil zijn, maar het begin is er en ik kan weer positief naar mezelf kijken als ik in de spiegel kijk.

Ik merk overigens ook al aan mijn kleding dat ik een aantal kilo ben afgevallen. Broeken beginnen los en raar te zitten rondom het kruis en bij de knieën & shirts zitten losser.

Daarnaast ben ik enthousiast nieuwe recepten aan het uitproberen (die kun je terug vinden op mijn Instagram onder de highlight Eten). En het is dus niet zo dat ik de hele dag alleen maar op een blaadje sla aan het knagen ben, want ik mag gewoon alles eten, maar ik maak nu bewustere & voedzamere keuzes. Ik voel me energieker en zit beter in mijn vel.

Op naar de volgende kilo’s eraf!

10 gedachten over “Food Mindset Programma – Week 5 & 6

  1. Wat ben je goed bezig en ook zo goed juist om te leren over etiketten enzo. Ik eet nu sinds twee jaar koolhydraatbeperkt en ik ontdek nog elke dag nieuwe heerlijke recepten. Ik eet nu lekkerder dan ooit. Ga zo door! Fijn dat je ook zo goed resultaat ziet en voelt.

  2. wat geweldig dat het je zo goed afgaat, dat je gewicht verliest en anders naar eten kan kijken! Chapeau

  3. Wat fijn zeg en je mag ook trots zijn! Wel interessant dat er aandacht is voor de etiketten. Ik probeer er ook op te letten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *