Top 5 tuinplanten


Wij Nederlanders zijn maar wat dol op onze tuin en we vinden het dan ook erg leuk om deze te voorzien van kleurrijke en mooie tuinplanten. Helaas worden er tegenwoordig ook grote delen van de tuin betegeld, zonde! Wat groen in de tuin staat namelijk zoveel gezelliger, daarom laat ik jullie de top 5 tuinplanten van Nederland zien.

De tuinplanten staan in deze top 5 op willekeurige volgorde. Er zijn ontzettend veel verschillende soorten planten die je in de tuin kunt zetten, maar er zijn er een aantal die je met regelmaat terug ziet komen in de gemiddelde Nederlandse tuin. Waarom deze planten zo populair zijn in de tuin? Ze zijn sterk, makkelijk te onderhouden en zien er mooi uit.

1. Hortensia

Het zal je waarschijnlijk niets verbazen dat we dit lijstje aftrappen met de geliefde hortensia. Een plant die je vrijwel in elke voor- en/of achtertuin tegenkomt. De hortensia is een verzamelnaam en heeft vele ondersoorten. Hortensia’s zie je vooral voorkomen in de kleuren blauw, roze en paars.

Wist je trouwens dat de kleur van de bloemen van een hortensia afhankelijk is van de zuurtegraad van de grond waar hij in staat? Hoe zuurder de grond, hoe blauwer de bloem en hoe minder zuur de grond is hoe meer roze de bloem wordt

tuinplanten

2. Beukenhaag

Een beukenhaag is ideaal voor het creëren van wat meer privacy in je tuin op een natuurlijke manier. Het is een zeer gewilde haagplant en staat dan ook prachtig in elke tuin. Deze plant heeft een fijne prijs, daarnaast heeft het een prachtige bladdekking met bloemen of besjes. Tevens biedt een haag voedsel en onderdak aan vogels en insecten. En niet geheel onbelangrijk; ze hebben weinig tot geen onderhoud nodig, ideaal!

Wist je dat de meeste beukenhaag planten nationale planten zijn, hierdoor voelt het een beetje alsof de beuk thuis hoort in Nederland.

3. Geranium

Ook een van de zeer geliefde tuinplanten: de geranium. Misschien denk je bij geraniums meteen aan je oude oma (achter de geraniums zitten), maar zeer onterecht, want het is een prachtige plant. Gelukkig vinden de meeste Nederlanders dat ook en is het een van de meest populaire tuinplanten in Nederland. Hij is overigens verkrijgbaar in heel veel verschillende kleuren.

4. De vlinderstruik

Deze plant is niet alleen een lust voor het oog, maar de naam zegt het al, deze plant trekt namelijk ook nog eens de meest prachtige vlinders aan in je tuin. Een heerlijk schouwspel om naar te kijken vanuit je luie tuinstoel. Daarnaast is het een plant die weinig onderhoud nodig heeft en daardoor ook uitermate geschikt is voor mensen zonder groene vingers. Dus ben jij een vlinder fan? Dan is de vlinderstruik een absolute must have voor in jouw tuin.

5. Rozen

Een klassieker die je ook veel ziet en wat mij betreft ook echt wat magisch heeft; rozen. Zo’n prachtige grote struik vol met rozen. Rozen zijn overigens in allerlei verschillende soorten, maten en kleuren te verkrijgen. Hierdoor kun je er eindeloos mee variëren. Erg mooi om langs een pergola op te laten groeien.

Ze zijn redelijk onderhoudsvriendelijk, want je hoeft ze slechts één keer per jaar te snoeien en dan kun je er weer een jaar tegenaan.

Wat is jouw favoriete tuinplant?

* Deze review/post is tot stand gekomen in samenwerking met een merk/bedrijf. Lees mijn disclaimer.

8 gedachten over “Top 5 tuinplanten

  1. Een geranium vind ik typisch zo’n oude mensen plant haha, spreekwoord achter de geraniums. Een vlinderplant is wel erg tof, die hebben wij hangen aan ons balkon in een bak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *