Garnier Botanische reinigingsmelk met bloesemhoning

Garnier reinigingsmelk
Ik ben een groot fan van het micellair reinigingswater van Garnier en was daardoor erg benieuwd naar de botanische reinigingsmelk met bloesemhoning die ik tegen kwam bij de Action van Garnier. Normaal ben ik niet zo’n fan van reinigingsmelk, maar ik wilde deze graag een kans geven.

Zoals ik al zei ben ik over het algemeen niet zo’n fan van reinigingsmelk, maar ik wilde deze van Garnier graag een kans geven. Want ik ben fan van Garnier haar micellair water, de verpakking sprak me aan en hij rook erg lekker. Reden genoeg om hem toch te overwegen.

Het product bestaat namelijk voor 96% uit producten van natuurlijke oorsprong. Er zitten ook geen siliconen, parabenen en kunstmatige kleurstoffen in deze reinigingsmelk.

Door de zacht gele kleur van de reinigingsmelk, viel hij mij meteen op in het schap. Op de voorkant staat de naam van het product, de belangrijkste informatie beknopt en een honingraat met gele bloemen.

Op de achterkant staat hoe te gebruiken en de ingrediëntenlijst met erbij wat het is en wat de oorsprong van het ingrediënt is.

Ingrediënten: Aqua/Water, Isopropyl Palmitate (kokosnoot), Glycerin (sojabonen), Propanediol, Mel/Honey (bloesemhoning), Carbomer, Sodium Hydroxide, Sodium Phytate, Alcohol, Caprylyl Glycol, Acrylates Alkyl, Acrylate Crosspolymer, Salicylic Acid, Linalool, Geraniol, Limonene, Benzyl Alcohol, Benzyl Salicylate, Parfum/Fragrance.

De reinigingsmelk is speciaal voor de droge huid. Nou heb ik een vette t-zone, maar in het najaar (herfst/winter) zijn mijn voorhoofd en wangen wel vrij droog, soms zelfs met wat velletjes. Dan kan dit product een uitkomst zijn.

Er zit wel parfum in, dat kan een nadeel zijn als je een erg gevoelige huid hebt of reageert op parfum.

Het is in het begin even wennen, het voelt natuurlijk anders aan op de huid dan micellair water. Het is een vrij dunne substantie, dus je moet niet te hard in de fles knijpen anders heb je veel te veel reinigingsmelk op je wattenschijfje zitten.

Hij reinigt mijn huid goed, voelt zacht aan voor de huid en hij ruikt heerlijk zoet en fris. Eenmaal op de huid (je hebt niet veel product nodig) voelt het in het begin wat plakkerig aan, maar het trekt vrij snel in, waarna de huid heerlijk zacht voelt. Van de geur ruik je na een paar minuten zelf niets meer.

Ik moet bekennen dat ik aangenaam verrast ben door dit product, want heel eerlijk gezegd had ik er niet heel veel van verwacht. Omdat ik geen fan ben van reinigingsmelk.

Zelf reinig ik mijn huid altijd eerst met water en een cleansing gel & vervolgens met micellair water of in dit geval met de reinigingsmelk.

Er is ook een variant met rozenwater en met aloë vera. Bij de Etos zijn ze te koop voor €5,25 per stuk. Ik ben de bon kwijt, maar ik heb er niet meer dan €2 voor betaald bij de Action.

reinigingsmelk

Wat is jouw favoriete product om je gezicht mee te reinigen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *