Mijn zomer favorieten

mijn zomer favorieten
Mijn zomer favorieten zijn toch altijd weer net iets anders dan de producten die ik gebruik in de winter bijvoorbeeld. Al lijkt de zomer nogal ver te zoeken de laatste week en de komende weken, wil ik toch alvast graag mijn zomer favorieten delen met jullie.

Ik heb mijn zomer favorieten onderverdeeld in categorieën, leek me wel zo praktisch. Als ik er ooit al eens een review over geschreven heb, dan staat de link erbij.

Body

Een tijdje terug kwam ik erachter dat het merk JANZEN in samenwerking met &C een geurlijn heeft uitgebracht. Heerlijk geurende douche foam in een roze jasje.

Vooral aan het begin van de zomer kan ik niet zonder mijn geliefde zelfbruiner, want mijn benen willen gewoon niet bruin worden. Tegenwoordig is dat zeer eenvoudig op te lossen met ‘zon uit een flesje’. Mijn favoriet is de self tanning foam van Bondi Sands in de kleur dark in combinatie met de speciale handschoen.

Wie mij al langer volgt weet dat ik een groot fan ben van de Rituals, die kon dus niet ontbreken in mijn zomer favorieten. Mijn favoriete geurlijn voor de zomer is The Ritual of Karma, heerlijke geur en volgens mij heb ik bijna de volledige collectie ervan hier thuis staan. Maar deze scrub ruikt niet alleen heerlijk, maar is ook nog eens erg fijn voor de huid.

Borotalco ontving ik ooit eens in een Fitbox en sindsdien is het een van mijn favorieten. Vooral de geur van deze deodorant is erg aangenaam, daarnaast houdt het mijn oksels fris en droog gedurende de dag. Oh en niet geheel onbelangrijk; hij maakt geen witte strepen in je kleding.

Niet alleen in de winter, maar ook in de zomer heeft je huid behoefte aan extra verzorging. Ik ben dan ook vrijwel elke avond in de weer met smeren. Nu heb ik lades vol staan met allerlei potten en flacons, maar dit zijn mijn favorieten voor de zomer. The Ritual of Karma body cream, Rituals Amsterdam collection body cream & Ziaja Baltic home spa moisturising body mousse.

Stuk voor stuk heerlijke frisse en/of zoete zomerse geuren.

Sun

Bij de zomer horen natuurlijk ook zonproducten. De tan deepener van Lancaster zorgt voor een snellere en mooie egale goudbruine teint. Daarnaast zorgt het ervoor dat, als je eenmaal gekleurd bent door de zon, de kleur ook lang blijft zitten. Enige nadeel is dat er geen spf in zit.

Voor optimale bescherming van de huid maak ik gebruik van Vichy capital soleil spf 50+. Deze is verrijkt met hyaluronzuur, is water resistent en beschermt tegen UVB & UVA straling. De spray voorkomt uitdroging van de huid veroorzaakt door zout en/of chloor.

Hair

De shampoo & conditioner uit The Ritual of Jing heb ik vrij recent ontdekt dankzij samples en wat gaat je haar hier heerlijk van ruiken! Je hebt van beide producten ook niet heel veel nodig en mijn haren worden er lekker zacht van.

Gezichtsreiniging

Mijn gezichtsreiniging is me heilig, ik doe dit minstens 2 x per dag en sla het nooit over! Nou is het heel persoonlijk wat je fijn vindt om te gebruiken en hoe je huid reageert, maar voor mij werken deze producten op het moment prima.

Ik gebruik in ieder geval elke ochtend en avond de gentle face wash van de Etos sensitive skin lijn. Deze is alcohol- en parfumvrij & vegan.

De exfoliërende peeling van Etos gebruik ik ongeveer 1 a 2 x per week en is heel subtiel voor de huid. Na gebruik voelt de huid heerlijk zacht aan.

Alle micellair waters van Garnier vind ik fijn in gebruik, maar deze met rozenwater is vrij nieuw en ruikt ook nog eens lekker. Heel zacht voor de huid. Dit gebruik ik altijd als extra reiniging en in de zomer (als het erg plakweer is, dus veel zweten) gebruik ik het overdag nog wel eens tussendoor om m’n gezicht op te frissen. Echt een van mijn favorieten!

Skincare

De effaclar duo+ crème van La Roche-Posay gebruik ik niet dagelijks, maar vooral wanneer ik merk dat mijn huid wat onrustiger wordt. Fijne crème die goed intrekt en geen vettig/plakkerig laagje achterlaat.

The Ritual of Karma face & body water spray is heerlijk ter verkoeling op een warme zomerdag. Het bevat onder andere aloë vera, wat bekend staat om haar kalmerende en hydraterende eigenschappen. Ik gebruik deze spray dagelijks en op warme zomerdagen gebruik ik hem regelmatig tussendoor voor extra verkoeling.

The Ritual of Karma sun protection face cream had ik ook bij sun kunnen zetten, maar nu staat ‘ie hier. Het is een fijne lichte crème, die niet plakt, goed intrekt en een subtiele geur heeft. Doet voor mij wat het moet doen, zonder dat ik daarna last krijg van onzuiverheden. Wel ben ik nog op zoek naar een goede spf voor het gezicht in sprayvorm om toe te voegen aan mijn favorieten.

Purol is al een lange tijd mijn grote favoriet en ook in de zomer gebruik ik hem dagelijks, want mijn lippen hebben gewoon die verzorging nodig. Daarnaast zit er spf in de lipbalm, waardoor je lippen meteen beschermt zijn tegen de zon. Het fijne van deze lipbalm is dat je niet het gevoel hebt dat het je lippen uitdroogt of dat je moet blijven smeren. De reden dat hij tussen mijn favorieten staat.

De neusstrips van Balea met actieve kool gebruik ik eens in de 1 a 2 weken (zo nodig), zodat het de poriën van mijn neus goed kan reinigen (soms hard nodig). Na gebruik is mijn neus weer helemaal glad. Zijn ook de te gebruiken op de kin.

Geurtjes

De luchtjes die ik in de winter gebruik zijn heel anders dan de geuren waar ik in de zomer voor kies. Matchend met de body creams; de body mist van Rituals Amsterdam collection en The Ritual of Karma body mist. Beide ook te gebruiken in het haar, zodat de geur langer blijft hangen.

Als parfum gebruik ik momenteel graag Idôle van Lancôme een fris en bloemig parfum. En de flacon is een plaatje om te zien! Dit zijn echt mijn absolute favorieten op het moment.

Staan er favorieten van jou tussen?

8 gedachten over “Mijn zomer favorieten

  1. Rituals Karma heb ik ook standaard in huis. Zowel het douche spul als de bodylotion. Van die producten word ik echt blij.

  2. Ik heb geen echte zomerfavorieten. Ik vind de dagcrème van LIDL (die ze af en toe hebben, naam weet ik niet meer) erg goed en leuk geprijsd. Daarna gebruik ik douche foam van Andrelon, die ik dan ook weer koop bij de Action. Ik geef namelijk niet veel geld uit aan verzorgingsproducten.

  3. Wij hebben zeker een overlap in favorieten, vooral de Rituals producten zijn altijd zo fijn! Deoroller gebruik ik echter niet, dat vind ik helemaal niks. Maar de spray variant daarvan gebruik ik wel!

  4. Purol is ook één van mijn favoriete producten geweest altijd, maar ik heb onlangs de nieuwe lip balsem van Kneipp mogen testen en die is ook super

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *