Haardonatie

haardonatie
Inmiddels had mijn haar een lengte bereikt waarbij het erg zwaar was geworden en ik er vrij weinig meer mee kon doen, behalve invlechten of opsteken. Ik besloot om een haardonatie te doen aan Stichting Haarwensen.

De bedoeling was om er ongeveer zo’n 20 cm af te laten knippen bij de kapper, totdat iemand mij op het idee bracht om mijn haren te doneren aan Stichting Haarwensen. Stichting Haarwensen schenkt haarwerken aan kinderen die kaal zijn door een medische achtergrond. Je haar is bepalend voor je uiterlijk.

Wat is er mooier dan om iemand anders blij te kunnen maken, waarvoor het hebben van haar helaas niet vanzelfsprekend is? Het groeit bij mij redelijk snel, dus dan gewoon nog 10 cm extra er vanaf!

Om je haar te doneren moet het haar minimaal 30 cm lang zijn. Dit wordt gemeten in een staart, wat later ingevlochten moet worden om het aan te kunnen leveren bij Stichting Haarwensen.

Sommige kapsalons zijn aangesloten bij een stichting voor haarwerken, zoals Stichting Haarwensen. Bij deze kapsalons kan je je haren laten knippen met een leuke korting of in sommige gevallen zelfs gratis als je aangeeft dat je het wilt doneren.

Heb jij weleens een haardonatie gedaan?

39 gedachten over “Haardonatie

 1. wat onwijs goed van je!! je helpt andere er mee en je hebt zelf een nieuwe frisse coupe die je goed staat 😀 onze dochters hebben ook al 2 keer hun haar gedoneerd en dat zouden meer mensen moeten doen

 2. Wat goed! Ik heb het zelf ook al 3 keer gedaan en ik ben zo blij om te lezen dat er nog iemand is die het ook met liefde doet! Het is zo mooi om anderen te helpen !

 3. Wat goed! Ik heb het zelf ook al 3 keer gedaan en ik ben zo blij om te lezen dat er nog iemand is die het ook met liefde doet! Het is zo mooi om anderen te helpen !

 4. Wat mooi dat je dat gedaan hebt. Een vriendin van mij deed het ook een paar jaar terug, dus ik wist al van het bestaan af. Het is mooi om met iets wat jij misschien als vanzelfsprekend ziet (dat je haar groeit) een ander te kunnen helpen

 5. wat een prachtig dik haar heb je! Ik heb nog nooit haar gedoneerd want mijn haar is te fijn en niet lang genoeg. Maar ik vind het een prachtig initiatief.

 6. wat een prachtig dik haar heb je! Ik heb nog nooit haar gedoneerd want mijn haar is te fijn en niet lang genoeg. Maar ik vind het een prachtig initiatief.

 7. Ik heb toen ik 15 jaar werd ook mijn haren gedoneerd en het was zo iets bijzonders dat ik het heel graag nog een keer zou willen doen! Ik kan het zeker iedereen aanraden, super tof dat je dit gedaan hebt

 8. Goed hoor, dat je dit gedaan hebt. Elke keer als ik naar de kapper ga (en ik ga niet vaak, dus er moet altijd zeker 10 cm af), denk ik, goh, zou iemand hiermee iets kunnen beginnen. Maar ik lees nu dat de stukken 30 cm moeten zijn, dus dank voor die info. gr. Jeannet

 9. Wat een mooie bos met haar had je! Ik vind het echt heel goed van je dat je je haar gedoneerd hebt. Ik heb zelf ook best lang haar, maar ben er veel te veel aan gehecht (ookal zit het voor geen metet af en toe). Als ik toch een keer een korter kapsel wil dan wil ik het ook doneren.

 10. Wat een mooie bos met haar had je! Ik vind het echt heel goed van je dat je je haar gedoneerd hebt. Ik heb zelf ook best lang haar, maar ben er veel te veel aan gehecht (ookal zit het voor geen metet af en toe). Als ik toch een keer een korter kapsel wil dan wil ik het ook doneren.

 11. Fantastisch dat je je haar hebt gedoneerd! Ze zullen er zeker weten een prachtige pruik van maken. Mijn haar is helaas te kort, maar vind het heel inspirerend en hoop dat het ooit lang genoeg is om te doneren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *