Umberto Giannini – Shampoo & conditioner

Umberto Giannini
Een tijdje terug dacht ik bij mezelf ‘wat als ik mijn haar volgens de curly girl methode ga behandelen?‘. Mijn haar heeft van zichzelf een mooie slag/golf erin, misschien zou ik het wel nog mooier en voller kunnen krijgen. Ik stuitte een week later per toeval bij de Kruidvat op haarproducten van Umberto Giannini, dus die belandden in mijn winkelmandje..

Het haarverzorgingsmerk Umberto Giannini komt uit Engeland en is opgericht door de gelijknamige kapper. Alle producten zijn gemaakt met 100% natuurlijke vegan ingrediënten en curly girl proof. Umberto Giannini is er ook van overtuigd dat er geen dieren gekwetst hoeven te worden voor een vleugje mascara of een scheutje haarlak. De veganistische ingrediënten en unieke formules zorgen voor haarproducten die het haar versterken en verzorgen.

Ondernemen en produceren op een sociaal verantwoordelijke manier met een zo laag mogelijke milieu impact is altijd belangrijk geweest voor Umberto Giannini. De inspanningen om hierin koploper te zijn werden in 2021 bekroond een Certified B Corp™. Als één van de weinige merken bezit Umberto Giannini zo’n keurmerk.

Umberto Giannini bevat een breed assortiment aan haarverzorgingsproducten voor een complete CG proof routine.

Lang verhaal kort: bij de Kruidvat stond dit merk een tijdje terug voor 1+1 gratis, dus ik nam de shampoo en de conditioner mee om te proberen.

Curl Jelly Wash – Curl defining shampoo with vitamin B5 – €10,99

De curl jelly wash shampoo van Umberto Giannini is speciaal ontwikkeld voor alle soorten natuurlijk golvend en krullend haar. Het is een milde sulfaatvrije shampoo waardoor je krullen licht, veerkrachtig en gedefinieerd aan. De shampoo bevat onder andere vitamine B5 om elke krul te hydrateren en te verzachten.

Ingrediënten: Aqua, Sodium laurel methyl isethionate, Cocamidopropyl betaine, PEG-120 methyl glucose dioleate, Glycerin, Lauric acid, Sodium methyl isethionate, Sodium chloride, Benzyl alcohol, Quaternium-80, Sodium benzoate, Panthenol, Dipropylene glycol, Zinc laurate, Polyquaternium-10, Parfum, Tetrasodium EDTA, Coumarin, Alpha-isomethyl ionone, Sodium acetate, Tocopherol, Linalool, Isopropyl alcohol, Limonene, Geraniol, 4-tert-butyldihydrocinnamaldehyde, Cinnamal, Eugenol, Citral, Citronellol, Trans-2-hexenal, Benzyl benzoate, Fernesol, Estragole, CI 17200, CI 19140.

Gebruik:
• Masseer de shampoo zachtjes in op je hoofdhuid
• Spoel het vervolgens goed uit
• Gebruik eventueel de conditioner voor optimaal resultaat

Ik heb de shampoo en conditioner een aantal weken trouw gebruikt (om de dag of om de 2 dagen was ik mijn haren). De shampoo zelf is lichtroze van kleur en heeft wat mij betreft een frisse, maar nogal mannelijke geur. Het is niet zo’n frisse en zoete geur als ik gewend ben van mijn andere shampoos. Ik kan niet zeggen dat ik veel verschil merk of erg enthousiast kan zijn over deze producten, hoe graag ik dat ook had gewild. Mijn haar lijkt minder volume te hebben sinds het gebruik van deze shampoo en sneller vet te zijn bij de haaraanzet helaas. Wat dat betreft vind ik mijn keratin repair shampoo van de DM eigen merk nog meer voor mijn haar doen dan deze shampoo. Ik wil best geloven dat dit voor veel mensen werkt en een fijn product is, helaas werkt het voor mijn haar niet.

Curl Jelly Care – De-frizz conditioner – €10,99

Hydrateer, ontwar en verzorg je haar met de Umberto Giannini curl jelly care conditioner. De conditioner is geschikt voor natuurlijk golvend en krullend haar. Het geeft gewichtloze verzorging van je haar en zorgt voor extra glans.

Ingrediënten: Aqua, Cetearyl alcohol, Propylene glycol, Glycerin, Behentrimonium chloride, Hydroxyethylcellulose, Cetrimonium chloride, Phenoxyethanol, Polyquaternium-37, Quaternium-80, Polyquaternium-11, Sodium benzoate, Dipropylene glycol, Citric acid, Isopropyl alcohol, Parfum, Tetrasodium EDTA, Coumarin, Alpha-isomethyl ionone, Linalool, Limonene, Geraniol, 4-tert-butyldihydrocinnamaldehyde, Cinnamal, Eugenol, Citral, Citronellol, Benzyl benzoate, Trans-2-hexenal, Farnesol, Estragole, CI17200, CI 19140.

Gebruik:
Masseer de conditioner zachtjes in de lengtes en punten van je krullen. Spoel dit vervolgens goed uit en geniet van glanzende en verzorgde lokken.

De conditioner heeft dezelfde geur als de shampoo en doet helaas ook niet zoveel voor mijn krul/slag in het haar. Maar oh my god! Hij maakt mijn haar echt ontzettend super zacht. Ik heb nog nooit een conditioner of masker gehad wat mijn haar zo mega zacht maakte.

De shampoo gebruik ik dus niet meer, ik ben weer terug gegaan naar de keratin repair shampoo van Balea in combinatie met de conditioner van Umberto Giannini en mijn haar heeft zijn volume en krul weer terug & ze zijn mega zacht. Ik vind het wel jammer dat het mijn haren niet meer krul en volume heeft gegeven, zeker voor de prijs van het product.

Was jij al bekend met de producten van Umberto Giannini?

8 gedachten over “Umberto Giannini – Shampoo & conditioner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *