Herbruikbare wattenschijfjes van Bambooo Beauty

herbruikbare wattenschijfjesWist je dat we jaarlijks zo’n 1000 wattenschijfjes per jaar gebruiken per persoon? Deze belanden allemaal in de vuilnisbak en dat is zonde! De duurzame herbruikbare wattenschijfjes van Bambooo Beauty zijn gemaakt van bamboe en kunnen wel 1000x gebruikt worden.

Voor het eerste gebruik kun je de wattenschijfjes het best even omspoelen met lauwwarm water, even laten drogen en daarna zijn ze klaar voor gebruik. Na gebruik kun je ze in het waszakje doen en op 40°-60° graden wassen in de wasmachine (of op de hand wassen). Na aankoop ontvang je een e-book met uitgebreide wasinstructies.

duurzame herbruikbare wattenschijfjes

De Bambooo Beauty herbruikbare wattenschijfjes hebben een doorsnee van 8 cm, dit maakt ze net iets groter dan de standaard wegwerp wattenschijfjes. Persoonlijk vind ik het een fijn formaat, zo heb je genoeg aan één wattenschijfje per keer.

De wattenschijfjes (witte) zijn overigens erg zacht, wat ervoor zorgt dat het fijn aanvoelt op de huid en ze fijn zijn in gebruik. De zwarte wattenschijfjes zijn iets grover van structuur, wat ze ideaal maakt voor het exfoliëren van de huid. Van elk zitten er 10 stuks in, samen met een handig waszakje en een prachtig duurzaam bamboe opbergbakje. Na gebruik en meermaals wassen voelen ze nog steeds even zacht aan bij gebruik.

herbruikbare wattenschijfjes

Doordat de wattenschijfjes 3 laags zijn kun je zowel de voor- als de achterkant gebruiken. Gebruik ze voor het reinigen van het gezicht, het verwijderen van make-up of het exfoliëren van de huid.

Opbergbakje met 20 wattenschijfjes – €29,99
Wattenschijfjes 20 stuks – €19,99

Was jij al bekend met herbruikbare wattenschijfjes en wat vind je ervan?

* Deze review/post is tot stand gekomen in samenwerking met een merk/bedrijf. Lees mijn disclaimer.

2 gedachten aan “Herbruikbare wattenschijfjes van Bambooo Beauty”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.