Tips voor de ideale buitenkeuken

buitenkeuken
Het is heerlijk weer, dus de hoogste tijd voor barbecueën en lange avonden gezellig borrelen in de tuin met familie of vrienden. Alleen wel vervelend om de hele tijd heen en weer te moeten lopen naar de keuken of überhaupt binnen koken met temperaturen boven de 30 graden. De oplossing: een buitenkeuken!

Voor deze tips geldt: kies vooral voor hetgeen wat bij jouw wensen & budget past.

Pizza oven

Haal de Italiaanse sfeer in je tuin met het ultieme element voor iedere buitenkeuken: namelijk een pizza oven! Het is een fijne afwisseling met de barbecue en je kunt er niet alleen pizza’s in bakken, maar ook vers brood afbakken, vlees & vis bereiden, maar uiteraard ook ovenschotels (zoals lasagne of een traybake).

Zorg ervoor dat je voldoende ruimte hebt voor de oven, zodat je onder andere pizza’s er nog met een schep uit kunt halen zonder gedoe.

Ingebouwde barbecue

Je kunt kiezen voor een gasfornuis in je buitenkeuken, maar dat heb je immers binnen in je keuken ook al. Kies voor een ingebouwde barbecue of een grillplaat. Wedden dat je de buitenkeuken ontzettend veel gebruikt zodra het ook maar even lekker weer is buiten?

Tools

Maak gebruik van handige tools die het werk in de buitenkeuken allemaal net wat makkelijker maken voor je. Denk hierbij aan een bbq borstel om de barbecue goed mee te kunnen reinigen naderhand, een tang (meerdere zijn nooit weg), spatels, een pizza schep, rookplank, paella pan, sparerib rek, aluminium ovenschalen voor op de barbecue & zo kan ik nog wel even doorgaan.

Verlichting

Ook bij je buitenkeuken is het hebben van voldoende verlichting om te koken belangrijk. Zorg ervoor dat je dit kunt afwisselen met sfeerverlichting boven de eettafel bijvoorbeeld. Je kunt kiezen voor het inbouwen van spotjes boven je werkblad die dimbaar zijn, zo heb je tijdens het koken voldoende licht en kun je het licht tijdens het eten gezellig dimmen.

Spoelbak

Wel iets om over na te denken voordat je het terras legt in verband met het aanleggen van de waterleiding, maar een spoelbak in je buitenkeuken maakt het helemaal af en het is ontzettend praktisch. Voor het wassen van je handen hoef je niet tussendoor alsnog naar binnen toe.

Bergruimte

Voldoende opbergruimte in je buitenkeuken is erg prettig, anders loop je alsnog continu heen en weer naar binnen. Kies voor kastjes en lades waar je alle benodigdheden in kwijt kunt. Zo blijft het overzichtelijk en praktisch. En had je al nagedacht over een koelkast? Niet alleen ideaal om je drankjes in koud te houden, maar ook om het vlees, vis, salades, sauzen en andere gerechten koel te bewaren.

Heb jij een buitenkeuken of zou je er een willen?

* Deze review/post is tot stand gekomen in samenwerking met een merk/bedrijf. Lees mijn disclaimer.

9 gedachten over “Tips voor de ideale buitenkeuken

  1. Ik vind een buitenkeuken erg sfeervol en gezellig, als ik een grote tuin zou hebben dan zou ik er zeker een nemen.

  2. En of ik er 1 zou willen!!! Echt fantastisch. Alleen de ruimte ontbreekt. Wanneer wij wat meer de ruimte zouden hebben, nou dan wist ik het wel. Zo iets als bovenstaande voorbeelden bv. Het geeft je direct het gevoel alsof je op vakantie bent.

  3. Wow, die laatste foto! Echt Griekenland-vibes. Het lijkt mij fantastisch een buitenkeuken, alleen hebben wij daar wat weinig ruimte voor in de relatief beperkte tuin. Daarbij staat er nu een opzetzwembad, dus nu is er helemaal geen plekje meer. Een van onze buren heeft het wel (zelfs twee keukens in huis en eentje dus buiten) en voor een bbq of feest is het ideaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *