Huidverzorging essentials

huidverzorging
Goede huidverzorging is ontzettend belangrijk, je hebt tenslotte maar een lichaam! Daarnaast zie ik het ook als echt een verwenmomentje voor mezelf; rijkelijk smeren met een heerlijk romige body crème of een lekkere douche olie gebruiken onder de douche.

Huidverzorging is niet alleen voor het zo lang en goed mogelijk behouden van een jonge huid, het is onder andere ook erg belangrijk voor de bescherming en reiniging van je huid. Vandaag de dag is er echt van alles op de markt gebracht om je huid te verzorgen en ik kan me voorstellen dat het soms lastig is om door alle producten heen nog een logica te zien. Want welke producten gebruik je? Welke stappen zijn belangrijk in zo’n routine? & wat zijn fijne merken?

Reinigen

Stap 1 bij goede huidverzorging zou altijd het reinigen van de huid moeten zijn. Met het reinigen van de huid verwijder je vuil, make-up en overtollig talg. Ga niet als een gek je huid lopen schrobben en gebruik geen agressieve reinigingsproducten. Hier raakt je huid alleen maar geïrriteerd van namelijk. Dit kan met een cleanser op oliebasis, foam of waterbasis. Zo heeft Dr. Hauschka hier fijne producten voor, zoals reinigingsmelk, crème, olie & cleanser.

Daarnaast is het aan te raden om (maximaal 2 per week) de huid te exfoliëren met een scrub of peeling die past bij jouw huid, om zo de dode huidcellen te verwijderen. Je voorkomt er puistjes, mee-eters en ingegroeide haartjes mee.

Na het gebruik van een cleanser zou je nog gebruik kunnen maken van een toner of micellair water. Micellair water alleen als reinigingsproduct gebruiken is niet voldoende om de huid daadwerkelijk schoon te krijgen. Gebruik het daarom altijd in combinatie met een reiniger op oliebasis, een foam of op waterbasis.

Verzorging

We denken al gauw dat we geen dag- of nachtcrème nodig hebben of dat wanneer je uitdrogende producten gebruikt tegen onzuiverheden je geen crème zou moeten gebruiken om de huid naderhand te verzorgen. Niets in minder waar! Het is juist ontzettend belangrijk om een fijne dagcrème, een goed serum of een booster te gebruiken als huidverzorging voor jouw huid. Persoonlijk vind ik de producten van Estée Lauder erg fijn. Hiermee herstel je namelijk de verstoorde huidbarrière en houd je jouw huid in goede conditie.

Daarnaast kun je nog denken aan producten als oogcrème, gezichtsmaskers, moisturizer, essence en mijn favoriet (met name in de zomer); een face mist.

Bescherming

Als laatste, maar zeker niet minder belangrijk, een goede zonbescherming. Je huid heeft namelijk ontzettend veel te lijden onder de schadelijke effecten van UV-straling. Het zorgt voor huidveroudering en beschadiging van de huid & leidt in sommige gevallen zelfs tot huidkanker. Smeer jezelf dus dagelijks in met een zonnebrandcrème met voldoende SPF, niet alleen in de zomer.

Merken die ik zelf erg fijn vindt qua zonbescherming zijn Lancaster, Biodermal en Vichy.

Ben jij al goed bezig qua huidverzorging?

* Deze review/post is tot stand gekomen in samenwerking met een merk/bedrijf. Lees mijn disclaimer.

17 gedachten over “Huidverzorging essentials

  1. Wat een goede tips! Ik heb echt een acne huid, dus ben super strikt met mijn huidverzorgings routine. Dat werpt zijn vruchten af, gelukkig.

  2. Ik ben (vind ik zelf) al goed bezig ja! ik gebruik altijd een micellair water (die van garnier met olie) dan nog een reiniging, toner en dan komen ze verzorgingsproducten van serum tot olie en creme

  3. Het is goed dat je dit zegt.. Ik denk dat ik zeker wat meer aandacht mag besteden aan mijn huid. Verder dan een standaard dagcrêmpje kom ik vaak niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *