Project badkamer

Een tijdje terug kon je al lezen dat we onze badkamer graag her en der wat wilden veranderen, maar het moest niet al teveel geld kosten. Aangezien het een huurwoning is waar we in zitten en het er makkelijk weer uit moet kunnen als we hier ooit weg gaan.

We wilden in onze badkamer graag wat kleine aanpassingen doen, zoals het ophangen van andere schapjes waar de shampoo en douchegel op kan staan, een douchecabine in plaats van een douchegordijn, een mat zwarte regendouche met thermostaatkraan en een andere kast. Niet alles van dit lijstje hebben we al kunnen afstrepen, maar een aantal dingen al wel.

badkamer

We zijn klein begonnen en scoorden eerst andere schapjes voor in de douche. We hadden daar zo’n goedkoop metalen rekje hangen en naast dat het er niet zo heel mooi uit zag, kon ik er ook nog eens erg weinig van mijn verzorgingsproducten op kwijt (en ik heb er een heleboel). Dit kreeg dus een upgrade naar 3 ruime schappen van bamboe van elk 60 cm breed. Ter decoratie nog een kunst hangplantje erop en ik kocht ook een zeeprekje in bamboe stijl voor mijn shampoobars.

Ook liet ik mijn vader (lang leve de klussende vaders) nog een spiegel ophangen in de douche. Erg handig voor tijdens het verwijdere van make-up, kan ik meteen zien of ik nog panda ogen heb of niet.

We wilden al langere tijd een mat zwarte regendouche met een thermostaatkraan en afneembare douchekop kopen, maar het kwam er gewoon elke keer maar niet van. Nu hadden we het er onlangs samen weer over en ging Wessel eens op online onderzoek uit en hij kwam er een tegen voor een leuke prijs. Een paar dagen later hadden we hem al in huis en mocht papa weer aan de klus in onze badkamer.

Hiervoor hadden we overigens ook al een regendouche, maar die hadden we al ruim 4 jaar en die was echt aan het einde van zijn latijn. Er ontbraken nopjes waardoor de waterstraal heel hard was en er zat kalk op wat ik er niet goed meer vanaf kreeg.

Deze zwarte regendouche is compleet met thermostaatkraan en de wisselknop is subtiel weggewerkt in de linker handgreep. Er zit ook een beveiliging op de thermostaatkraan, zodat je hem niet zomaar warmer dan 38 graden kunt zetten. De regendouche is lekker groot (20 cm) en de handdouche bevat 3 verschillende standen. Hij is voorzien van antikalk noppen, waardoor hij makkelijk schoon te maken is als er wat kalk in afgezet is. Nou zal dat sowieso wel meevallen, want wij hebben een waterontharder op de waterleiding zitten.

Een douchecabine hebben we nog niet gevonden en tot die tijd wilden we er een nieuw douchegordijn ophangen, maar tot op heden hebben we nog geen leuke kunnen vinden. Ook een andere kast voor in de badkamer voor extra opbergruimte hebben we nog niet weten te scoren.

Wellicht de badkamer nog wat aankleden en opleuken met een andere badmat, een mat zwart prullenbakje, een andere kraan op de wasbak (ook mat zwart zodat het een geheel is) en planten.

Wat zou jij nog willen veranderen aan jouw badkamer?

* Deze review/post is tot stand gekomen in samenwerking met een merk/bedrijf. Lees mijn disclaimer.

18 gedachten over “Project badkamer

 1. Wat een verschil kan het al geven door enkel een paar nieuwe planken op te hangen. Staan leuk!
  Hier zou ik graag nieuwe tegels willen. De badkamer is nu zo’n 14 jaar oud en eigenlijk ben ik stiekem een beetje uitgekeken op deze kleur.

 2. Het is alleen al leuk om kleine aanpassingen te doen in de badkamer want ook kleine dingen geven een hele andere look. Wij hebben een paar jaar geleden de hele badkamer vernieuwd en hier ben ik nog steeds super tevreden mee.

  1. Ja zijn er zo ontzettend blij mee! 🚿 In de komende Behind Jouvence verklap ik waar die vandaan komt.

 3. o wat mooi, die zwarte douche !! die wil ik gelijk ook! Tien jaar geleden hebben wij onze badkamer grondig gerenoveerd, daar ben ik nog steeds eel blij mee, maar die zwarte douche….

 4. Leuk zeg dat zwart! I love it. Mijn moeder wil graag een nieuwe badkamer maar zo duur.. denk dat ook eerst de keuken dan veranderd zou worden haha

  1. Ja, verbouwingen zijn sowieso duur vind ik! Als je een beetje handig bent kun je het beste zoveel mogelijk zelf doen. 🛁

 5. Een zwarte douchekop staat bij mij ook nog op het lijstje, vind het zo mooi en stijlvol! Ook de mooie rekjes vind ik echt een aanwinst. Volgens mij is de make-over wel goed gelukt ☺️

 6. Prachtig project, en ‘3 ruime schappen van bamboe van elk 60 cm breed’. Dat is 1,80m voor verzorgingsproducten 🙂 Die spiegel tegen de panda-ogen vind ik een slimme oplossing. Vaak lijken ruimtes met spiegels ook meteen groter.

  1. Helaas wilde manlief ook een schapje, dus heb ik ‘slechts’ 1,20m voor mijn producten 🧖‍♀️

 7. Wij zoeken nog een nieuwe kast voor in de badkamer, de huidige is nodig aan vervanging toe, maar heb er nog geen geschikte voor kunnen vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *