Ik vs. mijn sterrenbeeld: Stier

Stier sterrenbeeld
Ik vs. mijn sterrenbeeld: Stier. Wat klopt er wel en wat klopt er niet van mijn goede en slechte eigenschappen? Zo zouden stieren extreem lui zijn, ontzettend koppig en hebben ze eindeloos veel geduld.

Stier is het tweede teken van de dierenriem, daarbij hoort de heersende planeet Venus en het element aarde. Kwaliteiten die volgens astrologen horen bij mensen die onder dit teken geboren zijn: standvastig, volhardend, overtuigend, koppig, lui, onredelijk en aards.

Geboren 20 april – 20 mei / ik ben geboren op 5 mei.

Ik zal elke keer even beknopt opsommen wat bij het sterrenbeeld Stier hoort (dikgedrukt) en of ik mezelf daarin kan vinden/overeenkomt. Ik ben benieuwd of anderen met het Sterrenbeeld Stier zich hierin vinden.

Temperament

Stier staat snel met een mening klaar, kunnen heel goed luisteren, maar zijn eigenwijs. Als ze zich aangevallen voelen worden ze steeds opstandiger. Kan heel lang wrok koesteren en ontzettend koppig zijn.

Snel een mening klaar hebben valt volgens mij wel mee. Ik kan me wel vinden in het goed kunnen luisteren en eigenwijs zijn, lekker tegen de draad in. Het steeds opstandiger worden als ze zich aangevallen voelen klopt ook helemaal, haha! De laatste twee: lang wrok koesteren en ontzettend koppig zijn moet ik ook toegeven. Ook die kloppen precies. Wessel zat bij koppig zijn overigens heel hard ja te knikken, die kan ik dus niet ontkennen.

Eigenschappen

Genieten van mooie dingen in het leven en kunnen spullen moeilijk delen met anderen. Liever dat anderen van hun spullen af blijven. Gul en koopt liever iets voor een ander. Van alle sterrentekens is Stier de meest behulpzame partner. Houdt van rust en ontspanning (neigen tot uitstelgedrag). 

Het moeilijk kunnen delen van spullen met anderen herken ik niet zo in mezelf en ik vind het inderdaad leuker om iets voor een ander te kopen/bedenken. De meest behulpzame partner van alle sterrentekens is moeilijk te beantwoorden, maar ik probeer Wessel wel te helpen waar dat kan. Rust, ontspanning en uitstelgedrag: ja en nee, ik ben het liefst thuis maar kan niet stilzitten. Ik moet iets om handen hebben.

Relatie

Stier beschouwt partner als bezit. Zal er alles aan doen om een relatie te laten slagen. Bezit alle ingrediënten voor een langdurige relatie. 

Ik beschouw Wessel niet als mijn bezit en vindt juist dat ieder ook z’n eigen dingen en hobby’s moet hebben. Ik ga voor de volle 100% voor onze relatie en het feit dat we al 11 jaar samen zijn zegt ook genoeg denk ik?

Beste partnerkeuze

Weegschaal, schorpioen & steenbok. Liefdesrelatie Stier Schorpioen kan heel goed gaan of juist heel slecht. Ze zijn namelijk elkaars tegenpolen. 

Wessel is schorpioen, we zijn inmiddels ruim 11 jaar samen en dat gaat nog steeds heel goed. Natuurlijk botsen we weleens, maar dat heeft iedereen in een gezonde relatie lijkt mij. Dat we elkaars tegenpolen zijn klopt inderdaad en dat merk je ook op heel veel vlakken. We vullen elkaar eigenlijk heel goed aan daardoor.

Vriendschap

Stier heeft niet veel vrienden, meestal een paar goede. Loyale, toegewijde en betrouwbare vriend. Gezellig als vrienden op bezoek komen, maar niet te vaak en niet zonder afspraak. Bij bezoek halen ze de beste wijn en de lekkerste hapjes in huis. 

Deze klopt helemaal! Ik heb inderdaad een klein groepje goede vrienden/vriendinnen en vindt het inderdaad leuk als ze op bezoek komen, maar niet onaangekondigd. Als er bezoek komt vind ik het heerlijk om me in de keuken uit te leven met hapjes en lekkers.

Werk

Stier is een uitstekende teamworker. Te dominant voor een ondergeschikte rol. Scherpe observeerders, opzetten en vormgeven van projecten is hun kracht. Stippelt zorgvuldig een strategie uit alvorens het plan op het juiste moment tot uitvoer te brengen. 

Zelf kan ik prima samen werken, maar ook heel goed alleen. Zie en hoor inderdaad meer dan de meesten denken en doe niets voordat ik er van tevoren goed over na heb gedacht.

Vakantie

Sterrenbeeld Stier houdt van comfort, rust, luxe, kunst & cultuur. Wil heerlijk kunnen eten en drinken. Gaan liever niet naar primitieve landen. De rimboe is niets, kamperen is ook niet ideaal. All inclusive strandvakantie rond de Middellandse Zee is favoriet.

Luxe, kunst & cultuur zijn niet zo van toepassing op mijzelf. Heerlijk eten en drinken kan ik me dan weer wel in vinden (love food!). Een mega actieve vakantie is inderdaad niks voor mij, maar kamperen vind ik wel erg leuk en ook altijd gedaan met caravan en later in een tentje. All inclusive hoeft van mij niet, een appartement aan het strand is helemaal prima. Spanje is favoriet, dus rond de Middellandse Zee klopt wel.

Gezondheid

Kan last hebben van schouder- en nekklachten. Stier draagt de wereld op haar schouders en dat kan behoorlijk veel stress geven. Genieten van lekker eten en goede wijn. Zou vaker naar buiten moeten gaan om te wandelen of fietsen.

Mijn schouders en nek zitten inderdaad vaak vast, mede dankzij stress en mijn fibromyalgie. Ik houd inderdaad van lekker eten, wijn drink ik echter zelden, überhaupt alcohol. Ik ben echt een binnenmens, broertje dood aan fietsen, dus ik snap de boodschap wel.

Conclusie

Al met al komt het meeste van mijn Sterrenbeeld Stier toch wel verrassend overeen met mijn persoonlijkheid. Ik heb alles hardop voorgelezen en Wessel zat vaak ja knikkend tegenover me. Geen zorgen, we zijn ook door zijn Sterrenbeeld heen gegaan 😉 .

Je kunt jouw Sterrenbeeld en de daarbij behorende eigenschappen terug vinden op deze site.

Wat is jouw Sterrenbeeld? 

12 gedachten over “Ik vs. mijn sterrenbeeld: Stier

  1. Ik ben zelf vissen als sterrenbeeld, mijn zus en moeder zijn stier en ik herken niet heel veel van wat ik hier lees, zo zijn ze allebei dol op kamperen 🙂 ze wandelen graag, maar de wijn en lekker eten kloppen weer wel. Grappig om zo te lezen.

  2. ik ben maagd en mijn assedant als ik het goed schrijf is waterman, mijn broer zijn zwager die stippelt die sterrenbeelden altijd helemaal uit voor mensen en daar komen echt verassende dingen naar boven die gebeurd zijn en of gebeuren 😀

  3. Hier ook een stier maar ik ben alles behalve standvastig, volhardend, overtuigend, koppig, onredelijk. Lui en aards herken ik wel wat in, ha ha ha. .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *