Kruidvat Originals – Vitamine C Huid Booster


Bij de Kruidvat stuitte ik een tijdje geleden op dit vitamine C huid booster. De huid booster behoort tot het Kruidvat Originals assortiment. Sinds een tijdje ben ik wat intensiever bezig met mijn huidverzorging en aan het zoeken naar producten die voor mij echt werken. Een mooi moment om deze huid booster van de Kruidvat uit te proberen.

Vitamine C

Vitamine C (ascorbinezuur) is gekend om zijn sterke antioxidante werking. Je lichaam kan zelf geen vitamine C aanmaken en daarom is het belangrijk om deze uit je voeding te halen (sinaasappel, rode paprika, broccoli, aardbei, kiwi, roze grapefruit).

Vitamine C beschermt je lichaam tegen vrije radicalen (agressieve stoffen die weefsels en cellen kunnen beschadigen).

Voordelen vitamine C

 • Antioxidant
 • Verbeterd de weerstand/ondersteunt immuunsysteem
 • Stimuleert collageen aanmaak
 • Verstevigd de huid
 • Geeft energie
 • Goede ijzeropname

Huid Booster

De vitamine C huid booster van Kruidvat zit in een glazen bruinkleurig flesje met een zwarte dop. In de dop zit een pipet verwerkt, zodat je het serum hygiënisch en heel precies kunt aanbrengen op je gezicht.

Ingrediënten: Aqua, Glycerin, Dimethicone, Polyacrylamide, Trilaureth-4 Phosphate, C13-14 Isoparaffin, Caprylyl Glycol, 1.2-Hexanediol, Parfum, Laureth-7, Citrus Paradisi Fruit Extract, Sodium Ascorbyl Phosphate, Tetrasodium Glutamate Diacetate, Citric Acid, Phenoxyethanol, Caprylyl Glycol, 1.2-Hexanediol, Limonene, Calcium Aluminium Borosilicate, Mica, Linalool, Silica, Tin Oxide, CI 77491, CI 77891.

De huid booster heeft een heerlijke frisse geur, is makkelijk aan te brengen en trekt goed/snel in. Je blijft niet achter met een vervelend vettig laagje op je huid.

De roze grapefruit die erin verwerkt zit is rijk aan vitamine C. Het helpt de cel vernieuwing van de oppervlakkige laag van de huid te verbeteren.

Breng het serum ’s morgens en ’s avonds aan op een gereinigde huid. Gebruik een paar druppels van het serum puur op de huid of vermengd met je dag- of nachtcrème.

Het flesje bevat 50 ml serum, aangezien je per keer maar enkele druppels ervan nodig hebt gaat dit flesje een redelijke tijd mee.

Zelf gebruik ik het serum puur op mijn huid zonder het met iets te mengen en het liefst ’s avonds. Dit omdat er glitters zijn verwerkt in het serum. Weliswaar heel subtiel, maar ik vind ze aanwezig genoeg om het serum niet overdag aan te brengen als ik ergens heen moet. Mijn huid ziet er een stuk rustiger uit sinds het gebruik (’s morgens als ik nergens heen hoef i.v.m. de glitters en in ieder geval elke avond). Ook heb ik het idee dat mijn huid wat minder droog aanvoelt.

Let wel op met een gevoelige huid, want parfum staat helaas wel vrij hoog in het rijtje van ingrediënten. Zelf heb ik hier geen last van, maar als je al een gevoelige huid hebt kan dit een trigger zijn voor irritatie en dat wil je niet.

huid booster

Het vitamine C huid booster van Kruidvat Originals is te koop bij de Kruidvat en kost €2,49 voor een flesje van 50 ml.

Gebruik jij wel eens een huid booster? 

20 gedachten over “Kruidvat Originals – Vitamine C Huid Booster

  1. Hij is geschikt voor alle huidtypen, maar ik las net bij een aantal andere bloggers met een gevoelige huid dat hij wat prikt op de huid. Ik zou er dus wel een beetje mee uitkijken, weet je toevallig op welke ingrediënten je huid reageert?

 1. Ik heb deze ook getest en was er heel tevreden over. Ik gebruikte deze echter alleen maar ’s avonds. Ik had schrik dat de hoge concentratie vitamine C misschien niet zo goed zou samengaan met blootstelling aan het zonlicht, dus gebruikte ik voor overdag de Q10 booster!

 2. Ik vind het jammer dat er glitters in verwerkt zitten, waarom zou je dat doen. Ik vind het zelf fijner als het product zo puur mogelijk is, dus ik sla over

 3. Ik ben sinds maand of 4 helemaal om,het is geweldig spul ..ik gebruikt alles van Kruitvat Originals vooral ook die vit c,mijn huid ziet er beter uit,zelfs mijn man is het gaan gebruiken..

 4. Of ik ben echt scheel, maar er zitten echt geen glitters in verwerkt.
  Ik ben al bijna 40 jaar en vind het product echt een aanrader 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *