Lancôme – La Vie est Belle L’Éclat

L'Éclat
La Vie est Belle L’Éclat van Lancôme is al een tijdje op de markt (sinds 2017) & ook ik heb hem al een jaar in mijn bezit, alleen de review liet even op zich wachten. La Vie est Belle van Lancôme kennen we allemaal wel, maar L’Éclat is toch weer zó anders qua geur.

Een van de hoofdredenen waarom ik deze parfum destijds kocht is de prachtige flacon. Qua vorm exact hetzelfde als La Vie est Belle, maar de flacon van L’Éclat bevat 221 facetten met elk bestaande uit vijf zijden. Waarvan de hoeken bij het maken van de mallen met de hand bijgewerkt zijn, zodat elk facet licht en leven krijgt. De glimlach van kristal wordt op die manier een stralende caleidoscoop die elke lichtstraal versterkt en eindeloos verspreid. L’Éclat is letterlijk vertaald vanuit het Frans dan ook; de glans.

Het iconische strikje om de hals mag uiteraard niet ontbreken.

Waar La Vie est Belle een wat zachte poederige geur is, is L’Éclat een veel sterkere/aanwezige geur. Wat mij betreft echt meer een geur voor het najaar (herfst/winter) en voor in de avond (feest, diner, borrel).

Topnoten: mandarijn, bergamot, fresia
Middennoten: oranjebloesem, witte bloemen, iris, Arabische jasmijn (sambac)
Basisnoten: sandelhout, vanille, patchouli

Dat deze parfum bij mij in de smaak valt vind ik niet zo gek als ik naar de geurnoten kijk. Al mijn favoriete parfums hebben in de basisnoten patchouli zitten, ik vind dat zo’n lekkere geur!

Het is wel een geur die ik niet zo gauw voor overdag pak, zoals ik bij Idôle wel doe. Daar vind ik hem persoonlijk wat te aanwezig/sterk van geur voor.

Uiteraard heb ik ook nog een aantal parfums op mijn wensenlijstje staan: Lancôme Idôle Nectar, Lancôme Idôle Aura, Marc Jacobs Perfect, Lancôme La Vie est Belle Soleil Cristal & Lancôme La Vie est Belle En Rose.

L'Éclat

Wat is jouw favoriete parfum?

11 gedachten over “Lancôme – La Vie est Belle L’Éclat

  1. De flacon ziet er inderdaad prachtig uit, ik snap het wel. Ik ben echter niet heel erg van de sterke geuren, ik houd doorgaans meer van wat zachtere geuren.

  2. zulke parfum flesjes zijn leuk om te geven als cadeau. De geur heb ik al eens uit geprobeerd in een parfumerie. Het is wel een beetje een zoete geur vind ik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *