Gevriesdroogd fruit van Droogfruit

Droogfruit

Fruit is iets wat hier dagelijks wordt gegeten in huis; als tussendoortje of door de kwark of yoghurt heen. Echter is fruit erg duur, daarom gebruik ik naast vers fruit vaak diepvriesfruit en sinds kort ook gevriesdroogd fruit van Droogfruit!

Gevriesdroogd fruit

Gevriesdroogd fruit van Droogfruit is geen bevroren fruit zoals de naam doet beweren, het is de benaming van de speciale droogmethode waarbij enkel het water van het fruit wordt onttrokken. Hierdoor blijft maar liefst 90 tot 97% van alle stoffen bewaard. Hierdoor is het ook lang te bewaren (mits in de juiste condities bewaard + goed afgesloten).

Het is licht van gewicht, knapperig, vol van smaak en zonder toevoegingen; puur fruit! Het is geschikt als snack, door je ontbijtgranen, door het ijs, als topping of om aan je kinderen mee naar school te geven.

Producten

Naast gevriesdroogd fruit in potten, zijn ze ook verkrijgbaar in klein gemalen stukjes in een strooier (handig ter decoratie), in groot verpakkingen van 1 kg en als poeder. Keuze uit meer dan 75 soorten!

De fruitpoeders zijn zeer geschikt voor in je smoothies, (eiwit)shakes, door je yoghurt of kwark en om mee te bakken of decoreren.

Wat vind ik ervan?

Ik ontving de smaken: aardbei, framboos, rode bes, banaan, mandarijn, blauwe bessen, ananas, kiwi & sinaasappel.

Ik ben aangenaam verrast door het gevriesdroogde fruit van Droogfruit. Zelf vind ik het vooral erg lekker om te gebruiken in mijn kwark/yoghurt samen met wat havermout of granola/muesli. Op deze manier kun je eindeloos blijven variëren met smaken & combinaties.

Daarnaast is het makkelijk en snel in gebruik, want waar ik eerst mijn diepvries fruit moest laten ontdooien of vers fruit nog moest wassen en snijden, is dit kant & klaar om te gebruiken, ideaal!

Mijn absolute favorieten zijn de aardbei & framboos. Ik heb helaas geen poeders ontvangen om uit te proberen, dus hier kan ik helaas niets over zeggen, maar ze lijken me ideaal voor door de kwark of smoothies.

Wat ik graag nog zou willen proberen van Droogfruit: mango, appel, cranberries, frambozen poeder, citroen poeder, tomaten poeder, peren poeder, perzik poeder, spinazie poeder & de broccoli poeder.

Gebruik jij wel eens gevriesdroogd fruit?

* Deze review/post is tot stand gekomen in samenwerking met een merk/bedrijf. Lees mijn disclaimer.

12 gedachten over “Gevriesdroogd fruit van Droogfruit

 1. Ik wist niet dat ze ook in een strooier beschikbaar waren, dat vind ik eigenlijk hartstikke praktisch. Ik ga dat binnenkort eens proberen!

  1. Ja ik vind het ideaal. Soms inderdaad geen zin om fruit uit de diepvries te halen of als er geen vers fruit in huis is. 🍌🍏🍓

 2. Ik had er nog nooit van gehoord. Qua tijd lijkt mij dit het ideale voor. Ik ben ook geen held met ontdooien. Dan zou het fijn zijn als je zoiets in huis hebt.

  1. Ik vind het ideaal, je pakt dit er sneller bij dan wanneer je nog fruit moet ontdooien of fruit moet snijden. 🙌🏻

 3. Wat een heerlijk pakket! Mijn dochtertje van 2 jaar is dol op de gevriesdroogde aardbeien. Ik ben ook super benieuwd naar de poeders!

  1. Nee, precies! Ik ben dol op rood fruit (aardbeien, frambozen, kersen, etc.) & zomer fruit, maar die zijn in deze tijd van het jaar niet zo lekker. 😊

 4. Mijn schoonmoeder heeft heel veel hiervan in huis.
  Zelf heb ik het nog niet, maar ik zit er wel aan te denken om het te kopen.
  Lekker als tussendoortje of in de yoghurt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *