Let’s go bananas handcrème

bananas
Deze Let’s go bananas handcrème scoorde ik een tijdje terug bij de Action en vandaag staat dan eindelijk de review ervan online. Handcrème is een onmisbaar verzorgingsproduct en helemaal anno 2020. Al die handalcohol doet weinig goeds voor je handen namelijk..

Action verkoopt in de Let’s go bananas lijn niet alleen handcrème, ik heb ook shampoo, haarmasker, lipbalm, bodymilk & badbruisballen voorbij zien komen.

De handcrème zit in een vrolijk gekleurde tube, een combinatie van turquoise en geel. Op de verpakking staan ook trossen bananen afgebeeld.

De tube bevat 75 ml en heeft een handig formaat, zodat het ook mee kan in je toilet- of handtas.

Ingrediënten: Aqua, Glycerin, Ethylhexyl Stearate, Glyceryl Stearate, Cetearyl Alcohol, Caprylic/Capric Triglyceride, Cetyl Alcohol, Isononyl Isononanoate, C12-15 Alkyl Lactate, Phenoxyethanol, Musa Paradisiaca Fruit Juice, Parfum, Ethylhexylglycerin, Eugenol, Limonene, CI 19140.

Ik moet zeggen dat ik een tikkeltje verbaast ben, dat er echt bananen fruitsap in de let’s go bananas handcrème zit. Weliswaar niet in grote hoeveelheden, maar hij staat wel tussen de ingrediënten.

Ook zie je cetearyl alcohol en cetyl alcohol in de lijst staan, voordat je meteen denkt dat alle alcohol in verzorgingsproducten slecht is en het dus maar moet mijden.. Dit zijn twee van de vier vettige alcohol soorten die juist het vocht in je huid houden. Deze irriteren de huid niet of nauwelijks en kun je dus gewoon gebruiken.

Je moet er van houden denk ik, maar de geur is echt banaan! Zoet of eigenlijk, de bekende bananensnoepjes van Haribo geur. Het roept een soort jeugdsentiment op. De geur blijft overigens lang hangen op de huid.

De handcrème is vrij vloeibaar, dus oppassen dat je er niet te hard in knijpt. Ook heb je er niet heel veel van nodig om beide handen te voorzien van een laagje crème. Hij heeft even tijd nodig om goed in te trekken. Er blijft een subtiel vettig laagje achter op de huid, iets waar ik persoonlijk niet zo’n fan van ben.

Voor deze Let’s go bananas handcrème betaalde ik €0,79.

Wat is jouw favoriete handcrème?

9 gedachten over “Let’s go bananas handcrème

  1. ik vind de tube alleen al heel leuk! ik gebruik lanette creme van huisarts want ik heb 2 jaar geleden een mega reactie gehad van een handcreme en kreeg blaren die zo groot waren dat ze knapte 🙁 dus ik kijk wel uit met wat ik smeer

    1. Nee even dat je het erop sneert daarna verdwijnt het ook zo weer maar heerlijke crème,jammer dat t niet meer leverbaar is vaak eenmalig ik heb de shampoo ook en het haarmasker een echte aanrader, maarja t eenmalig vaak dit soort dingen bi de action erg jammer weer action

  2. Ik heb een zwak voor de tube, zo vrolijk. Alleen dat vettige laagje dat achterblijft vind ik minder. Ik heb door al dat wassen dat mijn huid zo is uitgedroogd dat het kapot gaat. Ik smeer me rot, maar na één keer wassen kun je opnieuw smeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *