Louis Widmer – Acnecare crème


Louis Widmer Acnecare crème, hét wondermiddel tegen puistjes en acne? Wondermiddel of niet, voor mij doet de crème wel degelijk wonderen en is het mijn redder in nood bij puistjes die de kop op steken. Ik ontdekte de crème dankzij mijn zusje en misschien heb je hem al eens voorbij zien komen in mijn beauty favorieten.

De Acnecare crème van Louis Widmer zit niet bepaald in een fancy verpakking, het lijkt meer op de tubes crème die je bij de apotheek mee krijgt, maar de verpakking is niet het belangrijkste bij dit product.

De crème is geschikt voor acne met actieve ontstekingen en onzuiverheden. De crème bevat twee werkzame stoffen die elkaar versterken: miconazolnitraat (remt de groei van bacteriën) en benzoylperoxide (opent de afvoergangen van de talgklieren, waardoor talgafvoer verbetert).

Er wordt aangeraden om het product 1 – 2 x per dag aan te brengen en voor het aanbrengen de huid goed te reinigen en drogen, waarna je het heel dun aanbrengt op plaatsen met acne (bij voorkeur voor het slapen gaan). Er zit een bijsluiter bij de Acnecare crème en ik raad je aan deze goed te lezen alvorens je het product gebruikt.

Je mag de crème niet gebruiken op je slijmvliezen, neus, mond of ogen, beschadigde huid, vlak voor/na het zonnen of in combinatie met geneesmiddelen die tretinoïne bevatten. Het heeft een blekend effect op haren en gekleurd textiel, mee uitkijken dus.

Er zit propyleenglycol, cetylalcohol en stearylalcohol in de crème, dit kan huidirritatie veroorzaken.

Als ik een puist op voel/zie komen begin ik ’s avonds meteen met het aanstippen ervan met de Acnecare crème. De crème lijkt de puist uit te drogen en binnen een paar dagen zie je er nauwelijks nog wat van. Ook heb je amper zwelling en het is veel minder lang rood eromheen.
Je moet wel voorzichtig zijn met dit product, want je mag het niet voor lange tijd achter elkaar gebruiken. Ik gebruik het dus echt alleen als spot on treatment. Tevens droogt het de huid erg uit op de plek waar je het gesmeerd hebt, zelfs tot velletjes aan toe. Daarom doe ik ’s nachts tijdens het slapen de Acnecare crème gebruiken (indien nodig) en overdag een moisturizer/dagcrème op mijn gezicht.
Heel soms jeukt/brandt het plekje waar ik de crème heb aangebracht ook iets. Het valt me op dat dit voornamelijk in de zone rond mijn neus/bovenlip is. Meestal heb ik een puistje op mijn kin, voorhoofd en een enkele keer op mijn wang.

Je hebt relatief weinig product nodig, waardoor een tube crème lang mee gaat.

Mocht je nieuwsgierig zijn geworden, ik vind de crème echt een aanrader, maar lees wel eerst goed de bijsluiter door alvorens je hem gaat gebruiken.


V.l.n.r. dag 1 zonder product, na 1 nacht met de crème, na 2 nachten met de crème. 

De crème is onder andere te koop bij de Etos en kost €8,99.

Louis Widmer acnecare crème

Wat gebruik jij tegen onzuiverheden?

5 gedachten over “Louis Widmer – Acnecare crème

      1. Ik persoonlijk zou adviseren om eerst eens langs de huisarts te gaan ermee. Het is lastig te beoordelen om wat voor een uitslag/pukkels het gaat. Mocht je de crème toch willen proberen, lees van tevoren wel even goed de bijsluiter. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *