Nieuwe laptop kopen

laptop
De laptop die ik nu heb is ruim 6 jaar oud en hard aan vervanging toe. Hij krijgt steeds meer kuren en is in de tussentijd al twee keer weg geweest voor reparatie. Hoog tijd om te oriënteren op een nieuwe laptop, maar wat wil ik dan precies?

Momenteel heb ik een Asus laptop die destijds vergelijkbaar was met de grafische kwaliteiten van een Apple Macbook Pro, maar de technologie heeft hem ingehaald en inmiddels is het wachten op de dag dat hij het toch echt begeeft. Tijd voor een nieuwe laptop kopen!

Nieuwe laptop

Ik verbaasde me in eerste instantie over het feit dat mijn laptop ‘nu al’ kuren vertoont, maar Wessel benadrukte een aantal punten waar ik hem toch gelijk in moet geven. De laptop is namelijk al ruim 6 jaar oud en is daarbij erg intensief gebruikt. De laptop staat vrijwel altijd op stand-by, de accu had het een paar jaar terug al begeven, hij is al twee keer gerepareerd en mede door het bloggen & gamen is hij gewoon echt heel veel gebruikt.

Maar dan stuit ik op het volgende probleem, want wat wil ik voor een nieuwe laptop hebben? Wessel heeft een Apple Macbook Pro die ik kan gebruiken, hij gaat zelf kijken voor een gamers laptop. Zelf wil ik het liefst toch bij Windows blijven, daarnaast wil ik er ook gewoon mijn spelletjes op kunnen blijven spelen op een hoge resolutie.

nieuwe laptop

Knibble

Een hoop dingen om rekening mee te houden dus, gelukkig heeft de website Knibble daar een oplossing voor. Knibble is een onafhankelijke vergelijkingssite die je laat zien waar je moet zijn voor de beste en voordeligste koop. Knibble zorgt voor een transparante blik op prijzen en biedt overzicht tussen talloze deals.

Zo kun je gebruik maken van de vergelijktabel. Mocht je dus, net als ik, een aantal laptops op het oog hebben en ben je er nog niet uit welke het moet worden? In de vergelijktabel kun je makkelijk twee of drie laptops heel gedetailleerd met elkaar vergelijken. Op deze manier zie je precies wat de verschillen en overeenkomsten zijn.

laptop kopen

Een nieuwe laptop kopen is geen aanschaf die je elke dag even doet zoals je de boodschappen doet. Bedenk daarom van tevoren wat je maximaal kwijt wilt zijn aan een nieuwe laptop. Mocht je dé perfecte laptop voor jou gevonden hebben, maar zit het boven je budget? Je kunt dan een beknibbel-wekker op een product instellen. Zodra het product in de aanbieding is of het door jouw ingestelde budget heeft bereikt, krijgt je een seintje!

Welke laptop heb jij?

* Deze review/post is tot stand gekomen in samenwerking met een merk/bedrijf. Lees mijn disclaimer.

16 gedachten over “Nieuwe laptop kopen

 1. Ik vind bij een laptop ook zeker dat je je van te voren goed in moet lezen, het is namelijk nog al een uitgave, maar ook een product die je zoveel gebruikt. Ik zelf heb een MacBook Air en zou niet anders meer willen. Ik werk de hele dag aan mijn laptop.

  1. Helemaal mee eens! Mijn huidige laptop heb ik destijds ook zo’n €1000 voor betaald. Zelf vind ik computeren via Apple niet zo fijn, manlief heeft een MacBook Pro, maar ik vind het niet fijn werken.

 2. wij hebben geen laptop meer maar imacs, we hebben we wel een macbook gehad maar die werd weinig gebruikt. maar nu gaan we er toch weer een aanschaffen ondanks we allemaal een eigen imac hebben want het is toch wel makkelijk. En wij kopen geen andere merken dan alleen apple 😉

  1. Wilden wij ook eerst een iMac, maar nadeel is dat die een ‘vaste plek’ moet hebben. Manlief heeft een Macbook Pro, maar mijn voorkeur gaat toch echt uit naar Windows als het om computeren gaat.

 3. Ik heb een Mac via mijn werk en ben er erg blij mee. Mijn zoon wil ook een game laptop, wat zijn die krengen prijzig zeg!!

 4. Hier ook een gamende maaar dan desktop. Mijn laptop is van acer en al 8 jaar oud waarvan het scherm voor de helft zwart is en meer gekke mankementen. Vind het een wonder dat ie nog steeds aan gaat, dochter van 6 mag hier soms een spelletje op spelen als het scherm mee werkt.

  Ik werk zelf sinds januari 2016 op een iMac, de overstap van windows naar Mac was in het begin even lastig Maar oh wat fijn! Qua laptop zou ik echt wel graag een macbook willen, maar wat ik nodig heb in een laptop is mij te duur bij Apple (kom je rond de 3000 uit, mafketels) .

  Ik denk dat je naast het budget vooral moet kijken naar de processor, geheugen en opslag capaciteit. Zag vandaag iemand die voor een i3 processor wilde gaan met 4gb HD wat ik persoonlijk echt zonde geld vind als je een nieuwe laptop aanschaft wil je toch ook een goede? En niet elk jaar een andere moeten komen omdat je gefrustreerd raakt van de traagheid Haha!

  1. Ja, wat een geld hè! 😮 Mijn man heeft een MacBook en daar werk ik wel eens op, maar kan er maar niet aan wennen 😉 Blijf het liefste bij Windows, ook in verband met de games die ik speel.

 5. Ik vind het altijd erg leuk maar ook moeilijk om nieuwe elektronica te kopen. Zo deed ik een half jaar over mijn ipad pro maar ben er nu zo onwijs blij mee!

 6. Ik heb een macbook en gebruik hem super veel, ben er ook heel erg tevreden over. Het was dan ook wel een prijzig ding maar ben er blij mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *