Sim Only abonnement

Sim Only abonnement
De tijd vliegt als je het naar je zin hebt en zo is het ook met mijn mobiele telefoon. Zo heb ik mijn mobiele telefoon alweer bijna twee jaar en wordt het tijd om na te denken over hoe verder hierna. Ga ik voor een Sim Only abonnement of kies ik voor een abonnement met een nieuw toestel?

Momenteel heb ik een Apple iPhone 7 die, ondanks z’n vele valpartijen, er nog steeds goed uit ziet en het nog prima doet. Het is dan eigenlijk zonde om voor een abonnement te gaan met een nieuw toestel, terwijl het huidige toestel het er nog prima vanaf brengt. Met een Sim Only abonnement kan ik mijn huidige mobiele telefoon gewoon behouden en het grootst bijkomende voordeel van een Sim Only abonnement: het is maandelijks stukken goedkoper dan een abonnement met een nieuw toestel erbij.

Nummerbehoud is tegenwoordig vrijwel altijd mogelijk, dus dat is in ieder geval een optie waar ik persoonlijk zeker voor zou kiezen. Mocht je toch een beetje uitgekeken zijn op je huidige mobiele telefoon, maar is hij nog wel in goede staat? Dan kun je hem altijd nog naar smaak aanpassen door er een leuk telefoonhoesje omheen te doen.

Even alle kosten naast elkaar gelegd om het een en ander te vergelijken, want waar ik nu zo’n €35 per maand betaal voor mijn abonnement met mobiele telefoon. Ben ik voor dezelfde hoeveelheid belminuten, smsjes en internet met een Sim Only abonnement slechts €13,50 kwijt per maand. Dat scheelt me per maand dus €21,50 (€258 per jaar!) wat ik opzij kan leggen voor andere leuke dingen, zoals een etentje, een dagje winkelen of gewoon lekker sparen voor een vakantie of je droomhuis bijvoorbeeld.

Sim Only

Daarnaast is het natuurlijk ook zo dat hoe nieuwer het toestel is dat je kiest, hoe meer je betaald voor je abonnement. Tevens moet je ook vaak eenmalig bij aanschaf van een abonnement met toestel een relatief groot bedrag betalen (meestal rond de €250).

Heb jij een Sim Only abonnement of een abonnement met toestel?

* Deze review/post is tot stand gekomen in samenwerking met een merk/bedrijf. Lees mijn disclaimer.

16 gedachten over “Sim Only abonnement

  1. Ik heb een prepaid en hoef alleen met vakanties een internet bundel te hebben. Verder maak ik bijna overal gebruik van wifi als het nodig is en bellen en smsen doe ik amper. Ben zelf maar zo’n 30 a 40 euro per jaar kwijt aan telefoonkosten.

  2. Al zo lang ik me kan herinneren heb ik een sim-only abonnement. Als spullen nog goed zijn is iets nieuws niet nodig… Beter voor het milieu en mijn portemonnee 😉

    1. Ik heb ook een ouder model, hoef niet de nieuwste telefoon te hebben, maar helaas worden telefoons toch vaak wel aanzienlijk slechter na zo’n 2 jaar intensief gebruik.

  3. Na 3 jaar mijn iPhone 7 te hebben gehad, net afgelopen weekend een nieuw abonnement afgesloten met een nieuw toestel erbij: de iPhone 11. Nog niet in gebruik, omdat ik wacht op een nieuw hoesje en er voor gebruik nog een bescherm laagje overheen wil laten plakken. De nieuwe telefoon heb ik grotendeels wel al afbetaald.

  4. Helaas zijn de telefoons van tegenwoordig geen nokia 3310 meer ? Ze zijn kwetsbaarder en gaan qua batterij zo snel op. Eigenlijk zou een sim only voor mij wel voordelig zijn, maar een goed toestel is ook weer wat waard voor het bloggen. Blijf dit best lastig vinden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *