Productief werken doe je zó

productief

De meesten zullen het wel herkennen; je start je laptop op om lekker productief te gaan bloggen, maar voor je het weet ben je verdwaald op Facebook om berichtjes te checken, plaatjes te pinnen op Pinterest, je mail door te spitten of te appen, omdat er een berichtje binnen komt op je telefoon. Op deze manier ben je zo al gauw een half uur verder.. Zonder dat je nog maar iets productiefs gedaan hebt voor je blog.

Zo gaat het bij mij helaas ook wel eens, vaker dan ik zou willen eigenlijk. Dan ga ik naar Facebook om berichten in te plannen en voor ik het weet zit ik door mijn tijdlijn heen te scrollen. Om Facebook vervolgens weer af te sluiten zonder gedaan te hebben waar ik eigenlijk voor kwam, niet productief dus..

Met onderstaande tips kun je een stuk productiever te werk gaan en aan het einde van de dag daadwerkelijk wat werk verricht hebben.

To do list
Maak voor jezelf een overzichtelijke takenlijst (wees hierin realistisch, een to do list van een A4’tje vol krijgt niemand in één dag gedaan). Wat wil je vandaag allemaal gedaan hebben? Staat er een klusje op je takenlijst waar je heel erg tegenop ziet? Werk deze dan als eerste af, dan hoef je je daar niet meer druk over te maken. Streep elke taak die je hebt afgerond door op je to do list, dat geeft niet alleen een fijn gevoel, maar je ziet ook dat je dichter bij het einde van je to do list komt.

Plannen
Plan in je agenda tijd in waarin je productief gaat werken aan je to do list. Werk niet aan één stuk door, maar werk in etappes. Zet bijvoorbeeld een timer op een half uur, als de wekker af gaat ga je 10/15 minuten even wat anders doen. Je benen strekken en wat drinken pakken met wat lekkers erbij.

productief werken

Telefoon
Zodra je aan het werk bent, zet je je telefoon op stil of vliegtuigmodus. In de tijd dat je aan het werk bent mag je niet op je telefoon kijken, anders raak je alleen maar afgeleid door appjes, mails die binnen komen of likes op die ene leuke selfie die je net hebt geplaatst op je Instagram.

Opgeruimd
Zorg ervoor dat je voor je begint met werken een opgeruimde werkplek hebt. Zo kun je niet afgeleid raken van alle rommel die om je heen ligt.

Rust
Ga ergens zitten werken waar je ongestoord je werk kunt doen. Geen partner die je elke keer allerlei dingen vraagt of een huisdier wat om aandacht staat te springen.

Wat doe jij om productief te werken?

35 gedachten over “Productief werken doe je zó

 1. Zo herkenbaar! Dan wil je eens goed vooruitschrijven en gaan inplannen, komt er een melding van Facebook piepen en hopla, je bent vertrokken, haha. Ik probeer toch om echt te doen wat ik moet doen en tegen mezelf te zeggen: ‘geen afleiding’. Ik moet toegeven dat dit wel het beste bij mij werkt, even gewoon focussen en hop klaar.

 2. Zo herkenbaar! Dan wil je eens goed vooruitschrijven en gaan inplannen, komt er een melding van Facebook piepen en hopla, je bent vertrokken, haha. Ik probeer toch om echt te doen wat ik moet doen en tegen mezelf te zeggen: ‘geen afleiding’. Ik moet toegeven dat dit wel het beste bij mij werkt, even gewoon focussen en hop klaar.

 3. bij mij werkt telefoon uitzetten niet heel goed, maar een plantje groeien vind ik wel fijn! Tijdens mijn blog moet ik toch het een en ander opzoeken, dus zo ideaal vind ik dat nooit haha.

 4. bij mij werkt telefoon uitzetten niet heel goed, maar een plantje groeien vind ik wel fijn! Tijdens mijn blog moet ik toch het een en ander opzoeken, dus zo ideaal vind ik dat nooit haha.

 5. Ik vind het zelf wel plezierig om het geluid van mijn telefoon uit te zetten, daardoor vergeet ik het waardoor ik meer doe en niet steeds wordt afgeleid.

 6. Ik vind het zelf wel plezierig om het geluid van mijn telefoon uit te zetten, daardoor vergeet ik het waardoor ik meer doe en niet steeds wordt afgeleid.

 7. Ja ik werk inderdaad met lijstjes en werk zo de punten af. Ik stop zo nu en dan voor een korte pauze, dat houdt de focus er ook in op de lange duur.

 8. Fijne tips, ik pas ze ook heel succesvol toe.
  Ik zorg vaak ook nog voor een fijne werkomgeving door middel van een kopje thee, een fijne geurkaars en een zacht muziekje op de achtergrond.

 9. Fijne tips, ik pas ze ook heel succesvol toe.
  Ik zorg vaak ook nog voor een fijne werkomgeving door middel van een kopje thee, een fijne geurkaars en een zacht muziekje op de achtergrond.

 10. Hier zet ik alleen mijn blog site aan en geen Facebook of ander social media, anders word ik meteen afgeleid. Ik plan ook veel. Ik werk mee aan een tijdschrift en daar blok ik echt een paar uur per week voor in in mijn agenda.

 11. Handige tips! Ik zie mijn blog niet als werk, ik schrijf wanneer ik energie heb en daardoor doe ik het erg op gevoel. Voor mij is rust wel belangrijk, dus een opgeruimde ‘werk’plek, schoon huis en niet te veel lawaai!

 12. Handige tips! Ik zie mijn blog niet als werk, ik schrijf wanneer ik energie heb en daardoor doe ik het erg op gevoel. Voor mij is rust wel belangrijk, dus een opgeruimde ‘werk’plek, schoon huis en niet te veel lawaai!

 13. Ik hou van lijstjes! Mijn werkplek moet netjes zijn voor ik kan beginnen én ik moet me afmelden op Facebook. Door de meldingen geraak ik vaak te afgeleid, waardoor soms een uur zo voorbij vliegt.

 14. Ik hou van lijstjes! Mijn werkplek moet netjes zijn voor ik kan beginnen én ik moet me afmelden op Facebook. Door de meldingen geraak ik vaak te afgeleid, waardoor soms een uur zo voorbij vliegt.

 15. Sommige dagen heb ik dit inderdaad echt heel erg… Andere dagen kan ik me juist goed concentreren en ben ik zo klaar… Gelukkig ben ik eigen baas en mag ik af en toe lanterfanten van mezelf hahahaha

 16. Sommige dagen heb ik dit inderdaad echt heel erg… Andere dagen kan ik me juist goed concentreren en ben ik zo klaar… Gelukkig ben ik eigen baas en mag ik af en toe lanterfanten van mezelf hahahaha

 17. Zelf werk ik het liefst ook in een rustige omgeving. Geluiden werken voor mij contraproductief. Daarnaast werk ik met een to-do list, maar zorg ik er altijd voor dat deze niet te vol is. Dat houdt het leuk. Handige tips!

 18. Zelf werk ik het liefst ook in een rustige omgeving. Geluiden werken voor mij contraproductief. Daarnaast werk ik met een to-do list, maar zorg ik er altijd voor dat deze niet te vol is. Dat houdt het leuk. Handige tips!

 19. Gewoon inplannen en aan het werk gaan. Al het andere laten voor wat het is.
  Net als je mailbox pas gaan bekijken wanneer je daadwerkelijk de tijd hebt om ook te antwoorden. ander niet eens openen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *