Zó houd je bloggen leuk!

bloggen leuk

Bloggen is niet alleen maar leuk, het is namelijk ook kei hard werken. Je wilt het liefst zo vaak mogelijk posten, maar misschien is dat wel helemaal niet haalbaar voor je? Waardoor je bloggen meer als een irritatie gaat zien dan als een leuke hobby. Met deze tips blijft bloggen wel leuk!

Moeten
Zorg ervoor dat het bloggen geen ‘moet’ wordt van jezelf, op deze manier haal je namelijk alle lol van het bloggen af. Denk niet ’s avonds om 22:00 uur nog ‘ik moet morgen iets posten‘ om vervolgens zwaar vermoeid achter de laptop te kruipen.

Kwaliteit / kwantiteit
Kies kwaliteit boven kwantiteit: dan maar een keer een dag niets online. Er staan genoeg andere blogposts online die gelezen kunnen worden. Je lezers merken ook echt wel verschil tussen een snelle afgeraffelde blog en een blog waar veel tijd en energie in is gestoken.

Jaloezie
Wees niet jaloers op andere bloggers, maar gun elkaar dingen en wees blij voor de ander. Met jaloezie schiet je niets op, je frustreert er alleen jezelf mee. Baal je dat die ene blogger wel naar event x mag en jij niet? Wees blij voor de ander en bedenk voor jezelf: mijn tijd komt nog! Zie andere bloggers als collega’s in plaats van als concurrenten.

Statistieken
Staar jezelf niet blind op de statistieken, op deze manier maak je jezelf alleen maar gek. Natuurlijk is het leuk als je blog meer unieke bezoekers ontvangt, maar als je je blind gaat staren op de statistieken. Dan heb je grote kans dat je kwantiteit boven kwaliteit gaat zetten, ofwel puur posten om het posten.

bloggen leuk

Meer Blogtalk!

Blijf bij jezelf
Blijf bij jezelf: waarom ben je begonnen met bloggen? Wat wil je graag delen met je volgers? Waar word jij blij van? Wat onderscheidt jou van de rest? Vind je eigen manier/stijl van bloggen, op deze manier is bloggen veel leuker en makkelijk vol te houden.

Groep
Vindt aansluiting bij een groepje bloggers waar je ervaringen mee kunt delen, maar ook elkaar kunt helpen door middel van vragen te stellen en contacten van leuke samenwerkingen te delen. Je vind dit soort groepen onder andere op Facebook, Instagram & WhatsApp.

Afspreken
Spreek een keer af met een of een paar bloggers. Ga de stad in samen of ergens lunchen en wissel ideeën met elkaar uit. Ook kun je samen outfit foto’s maken en brainstormen over een samenwerking.

Gratis
Blog omdat je het leuk vindt en niet voor het geld of de ‘gratis’ spullen. Als je begint met bloggen om de laatste reden (geld of spullen) dan kun je beter stoppen. Dit houd je namelijk niet lang vol, omdat het ten eerste al een tijd kan duren voordat je überhaupt een samenwerking binnen sleept. Blog omdat je het leuk vindt, gooi je passie erin, dan komt de rest uiteindelijk vanzelf.

Wat is jouw tip om het bloggen leuk te houden?

17 gedachten over “Zó houd je bloggen leuk!

  1. Deze post komt echt als geroepen. Ik ben pas net begonnen met bloggen. In het begin plaatste ik wanneer ik zin had, maar ik probeer er nu toch wat meer een schema aan te houden. Deze tips komen me goed van pas.

  2. Deze post komt echt als geroepen. Ik ben pas net begonnen met bloggen. In het begin plaatste ik wanneer ik zin had, maar ik probeer er nu toch wat meer een schema aan te houden. Deze tips komen me goed van pas.

  3. Goede tips! Ik vind ook dat je beter iets minder kunt posten, en dan leuke blogs plaatst, i.p.v. als een dolle posten en verder eigenlijk amper inhoud hebt in je blogs…

  4. Tja, ik schrijf graag, daarom begon ik met bloggen. Al de rest boeit me matig eerlijk gezegd. Mijn statistieken ken ik niet bijvoorbeeld. Ik heb ook niet het type blog waarin ze me gratis spullen zouden gaan opsturen of me gaan uitnodigen op events….

  5. Vind dit een goed artikel en volledig correct. Je moet bloggen omdat je het leuk vind en niet omdat je dit ‘moet’ doen. Want dit kan al het plezier er meteen uitzuigen.

  6. Vind dit een goed artikel en volledig correct. Je moet bloggen omdat je het leuk vind en niet omdat je dit ‘moet’ doen. Want dit kan al het plezier er meteen uitzuigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *