Tips voor het kiezen van de juiste zonwering voor je huis

zonwering
Het kiezen van de juiste zonwering is een belangrijk onderdeel van elk huis, het biedt bescherming tegen de felle zon, houdt in de zomer je woning koel en het zorgt voor meer privacy in huis. Als je op zoek bent naar de juiste zonwering voor je huis, dan zijn er een aantal factoren om rekening mee te houden.

Tijdens de warme zomerdagen is buiten zonwering de perfecte oplossing om het binnen in huis aangenaam koel te houden. Er zijn een aantal punten om rekening mee te houden als je buiten zonwering wilt aanschaffen, met deze tips weet jij straks precies wat voor jouw huis de beste optie is en wordt het kiezen van de juiste zonwering een stuk eenvoudiger.

Verschillende soorten

Je huis zomerproof maken kan op meerdere manieren er zijn namelijk verschillende soorten buiten zonwering te koop, denk aan; zonneschermen, screens, knikarmschermen, (elektrische) rolluiken, terrasschermen, uitvalschermen, markiezen.

zonwering buiten

Doel

Voordat je begint met het uitkiezen van de juiste buiten zonwering, is het belangrijk om het doel ervan te bepalen. Want wil je er voornamelijk de zon (& warmte) mee buiten houden en je interieur beschermen tegen uv-straling? Of ben je op zoek naar een manier om je terras te beschermen tegen de zon, zodat je ook op hete zomerdagen lekker buiten kunt zitten zonder direct te verbranden? Door eerst je doel helder te hebben, kun je gerichter zoeken naar de juiste zonwering.

Materiaal & kleur

Bij het uitkiezen van buitenzonwering is het belangrijk om rekening te houden met onder andere het materiaal en de kleur ervan. Het materiaal kan namelijk variëren van stof tot aluminium of kunststof, met ieder zijn eigen voordelen en duurzaamheid. Zorg er in ieder geval voor dat je gaat voor materiaal dat bestand is tegen weersinvloeden zoals regen en wind.

Daarnaast speelt kleur ook een rol, want donkere kleuren absorberen meer warmte, terwijl lichte kleuren warmte juist terugkaatsen (reflecteren). Over het algemeen is het in dit geval beter om voor lichte kleuren te kiezen als je een koele binnenruimte wilt behouden. Of je nu gaat voor tijdloos of modern, houd altijd rekening met de stijl van je woning en de inrichting. Je koopt het immers niet voor 1 seizoen, maar om jarenlang van te kunnen genieten

zonwering

Bediening

Bij de bediening kun je kiezen voor handmatige systemen, deze zijn over het algemeen goedkoper dan elektrische systemen, maar elektrische systemen bieden meer comfort en gemak. Met elektrische bediening kun je de zonwering eenvoudig omhoog en omlaag bewegen met behulp van een afstandsbediening of schakelaar.

Nog een aantal punten om in je achterhoofd te houden: 

  • Bepaal vooraf je budget en houd er rekening mee dat bepaalde materialen en opties duurder zijn in aanschaf
  • Naast praktisch en mooi moet het ook veilig zijn (laat je goed informeren)
  • Isolatie; rolluiken werken ook isolerend
  • Houd rekening met het onderhoud
  • Vraag vrijblijvende offertes aan
  • Doe vooraf inspiratie op online
  • Maak geen overhaaste beslissing
  • Zorg voor de juiste maat
  • Vraag indien mogelijk gratis kleurstalen aan

Welke zonwering heb jij?
* Deze review/post is tot stand gekomen in samenwerking met een merk/bedrijf. Lees mijn disclaimer.

3 gedachten over “Tips voor het kiezen van de juiste zonwering voor je huis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *