Zó benut je je zolder optimaal

zolder optimaal benutten
De zolder is voor veel mensen een opberg- of rommelruimte. Dit komt vaak doordat het een ruimte is waar je niet vaak komt en waar de muren schuin aflopen. Het is zonde om een hele ruimte links te laten liggen. In dit artikel lees je hoe je slimmer gebruik kunt maken van je zolder.

1. Ruim op

Om goed gebruik te kunnen maken van je zolder is het eerst belangrijk om je opslag door te spitten. Vaak belanden er op zolder spullen die je niet meer gebruikt en blijven ze er liggen, omdat je er niet meer naar omkijkt. Trek daarom een dag uit om alles langs te lopen. Maak drie stapels van je spullen: houden, weggooien en twijfel. Stop de spullen waar je toch nog over twijfelt in een doos en laat ze een week staan. Als je in die week niet meer aan de spullen hebt gedacht kan het hoogst waarschijnlijk weg.

2. Creëer meer ruimte

Hetgeen dat het meeste in de weg zit in de meeste zolders zijn de schuine muren. Wanneer je een grote dakkapel plaatst ben je daar in één klap vanaf en heb je een stuk meer natuurlijk licht binnen. De ruimte oogt dan een stuk minder claustrofobisch en is veel leefbaarder. Zorg wel dat je eerst checkt of er asbest in je dak zit. Het is namelijk erg vervelend als dit wel het geval is en het zomaar aangebroken wordt, de kans is dan groot dat je een tijdje je huis niet meer in mag. Als asbest herkennen niet bij jouw vaardigheden hoort is het beter om een professional te laten kijken. Houd bij een dakkapel rekening met dat je soms ook kosten voor de dakbedekking van het platte dak moet betalen.

3. Gebruik de ruimte die je hebt slim

Als je de ruimte nog wel deels wilt gebruiken als opbergruimte is het belangrijk dat je de ruimte die je wel hebt, goed benut. Zo scheelt het enorm veel ruimte wanneer je er voor kiest om inbouwkasten te plaatsen. Doe dit onder een schuine muur, om zo min mogelijk ruimte te verliezen. De ruimte onder rechte muren, of de dakkapel, gebruik je dan voor meubels en leefruimte.

zolder verbouwen

4. Maak een moodboard

Op Pinterest zijn duizenden foto’s te vinden van hoe mensen hun zolder gebruiken. Je kan er echt mee doen wat je zelf wilt. Zo gebruiken sommige mensen het als bar of fitness ruimte en andere mensen gebruiken het als een mooi thuiskantoor. Kijk op Pinterest naar wat jij het leukst vindt en maak daar een moodboard van. Zo krijg je een zo goed mogelijk beeld van wat je wilt en kun je gericht inkopen doen.

* Deze review/post is tot stand gekomen in samenwerking met een merk/bedrijf. Lees mijn disclaimer.

19 gedachten over “Zó benut je je zolder optimaal

  1. Super goede tips! Hier staat er heel wat op de zolder gewoon te “wachten” tot het op een dag vermoedelijk gewoon naar de kringloopwinkel/containerpark verhuist. Niet echt ideaal dus…

  2. Super goede tips! Hier staat er heel wat op de zolder gewoon te “wachten” tot het op een dag vermoedelijk gewoon naar de kringloopwinkel/containerpark verhuist. Niet echt ideaal dus…

  3. Onze zolder is écht heel goed georganiseerd. Alles zit netjes opgeborgen in bakken, waardoor we snel kunnen zien wat er in zit: versiering zit per thema, babykleding zit per maat,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *