Trouwen: wat komt er allemaal bij kijken?

trouwen
Wat komt er eigenlijk allemaal kijken bij een bruiloft? Je zoekt een trouwjurk uit, kiest een trouwlocatie, nodigt een aantal gasten uit en dan kun je trouwen. In grote lijnen klopt dit wel, maar er komt nog zoveel meer kijken bij het regelen van een bruiloft. 

Trouwen doe je, als het goed is, maar één keer in je leven. Dan wil je natuurlijk wel dat je trouwdag een dag is om nooit te vergeten en helemaal volgens wens is. Er wordt geadviseerd om een jaar voor de trouwdatum te beginnen met het regelen van alles voor de bruiloft.

Datum
Je bent ten huwelijk gevraagd en je hebt volmondig JA gezegd! Dan is het tijd om samen een trouwdatum te kiezen. Dat kan een datum zijn die voor jullie beiden een speciale betekenis heeft, bijvoorbeeld de dag dat jullie een relatie kregen of precies een jaar na het jawoord. Iets om nog even goed bij stil te staan, is of jullie dierbaren ook aanwezig kunnen zijn op de geplande trouwdatum.

Locatie
Dan kan het zoeken naar een geschikte trouwlocatie beginnen. Hierin is de keuze natuurlijk ontzettend groot. Het is daarom handig om van tevoren te weten wat je ongeveer wilt en wat je budget is. Buiten of binnen? In een villa, kasteel of boerderij? Kun je er ook terecht voor het feest en de catering? De mogelijkheden zijn eindeloos. Kies je trouwlocatie ruim op tijd, want in het trouwseizoen (april – september) zijn locaties snel volgeboekt.

Outfit
Het uitzoeken van de bruidsjurk is al een hele opgave op zich. Maak eventueel eerst een moodboard met bruidsjurken, zodat ze in de bruidsjurken winkel gerichter kunnen zoeken voor je.

Maar de trouwjurk is pas het begin..

Denk bij je outfit ook aan trouwschoenen, een sluier, bruidssieraden, tasje, handschoenen, haaraccessoires, jasje, bruidsboeket, kousenband, een ringkussen, trouwringen..

Of wat dacht je van een mooi setje bruidslingerie? Voel jezelf op en top vrouwelijk én zelfverzekerd met een mooie en comfortabele set lingerie. Overigens is bruidslingerie volledig onzichtbaar onder je trouwjurk, dus ruil je oma onderbroek om voor lingerie!

trouwjurk

Uitnodiging
Als de trouwdatum vast staat en de trouwlocatie geregeld is, kun je de uitnodigingen gaan maken voor de gasten. Stel samen een gastenlijst op en stuur deze personen vervolgens een uitnodiging. Denk ook na over daggasten en avondgasten, wie wil je er de hele dag bij hebben en wie alleen ’s avonds op deze bijzondere dag?

Bruidstaart
Wil je een bruidstaart die eigenlijk té mooi is om op te eten? Of ga je voor cupcakes, donuts of macarons? Of misschien zelfs wel een combinatie van alles. Als je gaat trouwen kan het allemaal!

Decoratie
Wil je jouw bruiloft in een bepaalde stijl of thema hebben? Versieren met ballonnen of bloemen? Een grote ballonnenboog, photobooth of een bepaalde kleur terug laten komen.

Overig
Mocht je denken dat je er al bent, dan heb je het mis! Er zijn namelijk nog meer punten waar je rekening mee moet houden. Denk aan de muziek voor op het feest, het trouwvervoer, wie regelt de catering en wat voor catering wil je? Je moet een ceremoniemeester vragen, je moet je getuigen vragen en eventueel bruidsmeisjes. Een kapper, want wie doet je haren? Ga je de visagie zelf doen of regel je iemand? Regel op tijd een fotograaf met ervaring. Wil je een gastenboek hebben op je bruiloft en wat voor bedankjes ga je de gasten mee naar huis geven?

Kortom: genoeg om over na te denken voor je daadwerkelijk gaat trouwen en het is verstandig om op tijd te beginnen met het regelen van je bruiloft! Er komt meer bij kijken dan je denkt.

Ga jij binnenkort trouwen?

* Deze review/post is tot stand gekomen in samenwerking met een merk/bedrijf. Lees mijn disclaimer.

12 gedachten over “Trouwen: wat komt er allemaal bij kijken?

 1. Een heleboel dingen waar je aan moet denken bij het plannen van een bruiloft inderdaad. Lijkt me leuk om te plannen, maar kan me voorstellen dat het ook de nodige stress kan opleveren!

 2. Ik denk altijd vooral aan trouwjurken! Ik kijk ook altijd graag naar bruidjes en wat ze aan hebben. Als het gaat om de organisatie van een bruiloft moet ik altijd aan een lied denken van Brad Paisley: All you really need is love. Daar moet ik altijd weer om glimlachen. Hier is de tekst:

  So you say you wanna tie the knot
  And you’re askin me if I think the two of you have got
  What it takes to make it work, Well one thing’s for sure
  All you really need is love

  Let me say I’m happy for you both
  And here’s a little somethin that the two of you should know
  If you wanna do it right, well take my advice
  All you really need is love

  …And a license
  And a blood test
  And a bunch of invitations
  And a minister, a white dress
  And of course a congrigation
  And flowers and music
  And candels and cake
  And a bunch of rice for folks to throw as you drive away

  Well what’s that expression on your face
  You’re looking kinda pale is everything ok
  Dont worry you’ll be fine if you’ll just keep in mind
  All you really need is love

  Oooh..and bridesmaids and groomsmen
  And a wedding cordinator
  And food for the reception, you’ll need someone to cater
  Did I forget to mention it will take a couple rings?
  And of course a P.A. system if you’re wantin me to sing

  Well, You look so happy you could cry
  And that explains the tears drops i see wellin in your eyes
  Dont worry you’ll be fine if you just keep in mind
  All you really need is love

  Yeaah..I’m sure I’m telling you
  Something you already knew
  All you really need is love

 3. Ja dat is niet zomaar 1,2,3 geregeld en je wilt op zo’n dag natuurlijk ook niets aan het toeval overlaten. Mocht ik ooit gaan trouwen dan ben ik al een kapitaal kwijt aan de fotograaf. Oh enne die taart natuurlijk. hihi.

 4. Je kan natuurlijk op verschillende manieren trouwen om dit geregel te omzeilen haha. Ik trouwde op de Dominicaanse Republiek en brachten alleen onze eerste dochter mee. Geen trouwjurk, slechts een wit zomerjurk aan bij het strand!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *