Zó bespaar je geld in de zomer!

geld bespaartips zomer
Geld besparen in de zomer kan hartstikke goed. Als je maar weet waar je op moet letten. Het besparen van geld zit hem vaak in de kleine dingen, daarom heb ik 19 zomerse bespaartips voor je!

1. Energie
Ga energie vergelijken om maandelijks kosten te besparen op je energierekening. Door over te stappen naar een goedkopere energieleverancier kun je tot wel €450 besparen!

2. Droger
Een wasdroger is echt een energievreter. Met dit heerlijke warme zomerse weer kun je je was prima buiten hangen om te drogen. Door de zon en de wind is je was in no time droog en het ruikt extra fris!

3.  Douchen
Zet je douche een stuk kouder dan normaal. Dit scheelt je gasverbruik en dus kosten, waardoor je dus geld kunt besparen. Daarnaast is zo’n koudere douche ook lekker verfrissend na een warme, plakkerige dag.

4. Huis koelen
Houd de zon zoveel mogelijk uit huis door overdag de zonwering omlaag te houden. ’s Avonds laat, ’s nachts en ’s morgens vroeg ik het lekker koel, zet op deze momenten ramen en deuren tegenover elkaar open in plaats van een airco. Wil je toch extra verkoeling? Dan is een ventilator een stuk goedkoper in verbruik ten opzichte van een airco.

5. Ijsjes
Het is heel verleidelijk om regelmatig een ijsje te halen bij de Italiaan, maar het is een stuk goedkoper om een doos waterijsjes in je eigen vriezer te leggen.

6. Waterontharder
Met een waterontharder kun je op jaarbasis ook flink wat geld besparen. De waterontharder voorkomt dat calcium en magnesium gaan kristalliseren in het water en er op deze manier geen harde kalklaag ontstaat. Zo kan kalkaanslag dus niet meer hechten/neerslaan op je apparatuur en waterleidingen.

7. Barbecueën
Door te barbecueën heb je geen gas of stroom nodig en het is ook nog eens gezellig! En ideaal voor de dames, want dan mag manlief eindelijk eens ‘koken’. Lekker met wat stokbrood en salades.

8. Verlichting
Heb je verlichting die aangaat op een timer? Vergeet de timer dan niet te verzetten of gewoon helemaal uit te doen. In de zomer blijft het veel langer licht ’s avonds en anders staan je lampen onnodig aan. Voor in de tuin heb je van die speciale solar lampjes die je in de grond kunt steken.

9. Fietsen
Dit zomerse weer is perfect om korte afstanden te fietsen of met de benenwagen te doen en het is ook nog eens goed voor je conditie. Oftewel; laat de auto wat vaker staan.

10. Drinken
Waarschijnlijk heb je met de warmte meer dorst dan normaal. Drink water in plaats van frisdrank, dit scheelt je een hoop geld en is een gezonde manier om te besparen. Toch liever iets met een smaakje? Maak dan een grote kan aanmaaklimonade of voeg fruit aan je water toe.

11. Zonne energie
Plaats zonnepanelen of een zonneboiler. Dit kost je eenmalig wat geld, maar uiteindelijk betaald dit zich dubbel en dwars terug! De zonne energie die je teveel opvangt met zonnepanelen, koopt de energiemaatschappij van je over, je krijgt dus geld toe. Een zonneboiler verwarmt het water door middel van de zon, waardoor je minder gas verbruikt (60% minder). Er bestaan zelfs zonne opladers voor je telefoon.

12. Dagjes uit
Ook dit hoeft niet duur te zijn, want als het mooi weer is kun je prima een dag vertoeven aan het water (strand of meertje), in de speeltuin, lekker picknicken, naar het park gaan, etc. De Nijmeegse Vierdaagsefeesten zijn ook gratis en als je zorgt dat je een flesje meeneemt, kun je deze op meerdere plekken in de stad gratis vullen met koud water.

13. Minder was
Warm weer = veel aan het water vertoeven = voornamelijk bikini en zwembroek aan = minder was = wasmachine minder gebruiken. Als ik ’s avonds ga douchen neem ik de bikini mee onder de douche en doe hem even op handwas. Laten drogen en hij is de volgende dag weer klaar en schoon voor gebruik.

14. Föhn
In de zomer heb je je haarföhn echt niet nodig. Mijn lange haar is in een uurtje droog met dit warme weer en mijn haar heeft meteen messy beach waves.

15. Sporten
Zeg je sportabonnement voor de zomer op en ga buiten gratis sporten: wandelen, fietsen, hardlopen, bootcamp, touwtje springen, hoelahoepen, skeeleren & noem maar op!

16. Dopper
Je Dopper vullen met kraanwater is een stuk goedkoper dan het kopen van waterflesjes in de supermarkt.

17. Kleding
Wil je nieuwe zomerkleding? Ruil met vriendinnen, koop in de sale of tweedehands, Oude spijkerbroek kapot? Knip er een shorts van en tover een oud shirt om tot hemd of crop top.

18. Planten
Besproei je planten in de tuin met regenwater (wat je hebt opgevangen in een regenton) in plaats van met drinkwater of hergebruik het water uit het zwembadje (mits er geen chloor in zit natuurlijk).

19. Apparaten
Apparaten die je niet gebruikt kun je beter uit het stopcontact trekken, denk aan de waterkoker en de tv bijvoorbeeld als je deze toch niet gebruikt. Overigens produceren dit soort apparaten (laptop, tv, spelcomputers, etc.) een hoop extra warmte.

Wat is jouw ultieme zomerse bespaartip?

* Deze review/post is tot stand gekomen in samenwerking met een merk/bedrijf. Lees mijn disclaimer.

10 gedachten over “Zó bespaar je geld in de zomer!

  1. Handige tips! Wij douchen op warme dagen soms wel 2x maar proberen het dan snel te doen om toch kosten te besparen. Verder veel water drinken, goedkope waterijsjes en dagjes uit neem ik vaak zelf wat lekkers mee of belegde broodjes en drinken x

  2. Leuke tips! Ik bespaar eigenlijk het hele jaar door met dit soort handige tips. De droger weinig gebruiken is er één van (die gebruik ik alleen voor handdoeken omdat ze ik ze veel te ruw vind als ik ze aan de lucht laat drogen). Daarnaast douche ik ook altijd heel kort en drink ik bijna altijd water. 🙂

  3. Hele goede tips! Wij passen dit zelf eigenlijk ook allemaal toe. Wij hebben screens dus het huis blijft heerlijk cool

  4. Handige tips, met name die je vooral op de langere termijn geld kunnen besparen. Zoals geen wasdroger (je kunt je was ook aan de waslijn onder een afdakje, in de badkamer of boven de trap drogen) en door te investeren in zonnepanelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *