9 momenten waarop ik mijn katten achter het behang zou willen plakken!


Ik ben ontzettend dol op onze 4 kleine doerakken, maar soms kunnen ze je ook tot het uiterste drijven. Hier mijn 9 momenten waarop ik onze 4 katten af en toe wel achter het behang zou willen plakken. Uiteraard lezen met een dikke knipoog, want ik zou ze voor geen goud willen missen!

Luisteren
Die 2 oren die erop zitten zijn er voor de sier, want ze werken bij geen van allen. Alhoewel; selectief doof zou ik het moeten noemen, want zodra er eten in het spel is horen ze alles. Wij hebben een la speciaal voor de katten, hierin zitten al hun spulletjes, zoals snoepjes. Als je deze opent zijn ze er als de kippen, euhm.. katten bij!

Etenstijd
18:00 uur stipt is het etenstijd en géén minuut later (eerder wordt uiteraard wel zeer gewaardeerd)! ’s Morgens vroeg (rond een uur of 6 a 7) staat Bengel vol trots op mijn buik te trappelen en te miauwen dat het toch echt tijd is voor brokjes ‘opschieten vrouwtje!’.

Privacy
Privacy, wat is dat? Zelfs als ik op het toilet zit moeten ze erbij zijn en het liefst op schoot natuurlijk, in de wasbak of in mijn broek die op mijn enkels hangt. Staan ze voor een dichte deur? Dan wordt er aan de deur gekrabd of heel hard gemiauwd totdat er open wordt gedaan.

Bloggen
Even rustig bloggen zonder hindernissen zit er niet in. Er wandelt er een over mijn toetsenbord, ze gaan op de muis liggen, ze proberen de cursor die over het beeldscherm beweegt te vangen, ze knagen aan de hoekjes van de laptop, ze gaan per ongeluk op de aan/uit knop staan of er wordt luid en duidelijk gemiauwd om aandacht. Oordopjes, kabels en pennen zijn ook niet veilig.

Aanrecht
Wanneer je iets eetbaars even achterlaat op het aanrecht in een onbewaakt moment.. Ze zijn er als de kippen bij! Ik betrap ze op het aanrecht, ze springen er net vanaf als ik de keuken in kom of er ligt een spoor van etensresten richting de dader(s), die zijn bek nog aan het aflikken is, betrapt!

Drinken
Wanneer ze uit lompigheid mijn drinken omstoten of hun eigen waterbak lanceren, omdat ze ergens van schrikken of te lomp aan het stoeien zijn. Waterballet all over the place. Ook met de poten door de waterfontein heen scheppen is een erg leuk spelletje blijkbaar.

Haren
Wanneer ze te lomp aan het stoeien zijn met elkaar en de plukken haren door de lucht vliegen.

Kattenbak
Het kattengrit ligt overal in huis. Hoeveel grit je er ook in doet er moet tot op de bodem gegraven worden en als je de kattenbak aan het verschonen bent dan moet er a la minuut gebruik van worden gemaakt.

Nagels
Vlijmscherpe nageltjes hebben ze en soms met spelen gaat het iets te lomp en voor ik het weet heb ik mijn handen weer open liggen. Overigens ook ideaal om zichzelf ergens aan vast te haken of als de exorcist onder de bank door te gaan ‘hi vrouwtje!’.

katten

Wanneer wil jij jouw huisdier het liefst achter het behang plakken?

4 gedachten over “9 momenten waarop ik mijn katten achter het behang zou willen plakken!

  1. Hahaha kan sommige dingen wel herkennen maar dan met mn hondje. Vooral dat privacy gedeelte maar vind dat juist schattig

  2. Dat is zo herkenbaar, haha.
    Ik zeg tegen al de katten die ik al gehad heb overigens heel vaak “aandachtshoer!” waarop ze er nog een schepje bovenop doen. En wat dat is van katten mee naar de wc gaan, heb ik nooit begrepen, maar elke kat die ik al had, lijkt het inderdaad te doen….
    Ik hou van die beestjes, dat dan weer wel! 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *