5 tips om je blog te promoten

tips blog

Ik vind bloggen erg leuk, maar er gaat ook een heleboel tijd zitten in het schrijven van je artikelen & het maken van foto’s. Allemaal leuk en aardig, maar je wilt ook graag dat je blogs gelezen worden. Hoe zorg je ervoor dat die mensen de weg naar jouw blog weten vinden? Ik geef je hier 5 tips om je blog te promoten.

1. SEO

SEO oftewel zoekmachine optimalisatie: zorgen dat je blogs goed vindbaar zijn in Google. Bijna iedereen in Nederland maakt namelijk gebruik van Google als zoekmachine, als je met SEO ervoor kunt zorgen dat je blogs bovenaan in Google komen te staan dan heb je ook meer verkeer naar je blog toe. Je bereikt hiermee mensen die anders je blog misschien helemaal niet gevonden hadden. Zelf gebruik ik hiervoor wat handige hulp op mijn blog, namelijk de gratis plugin; RankMath SEO.

2. Social media

Social media is tegenwoordig ontzettend populair en is dan ook zeker een handig platform om meer mensen te bereiken voor je blog. Denk aan Facebook, Instagram, Youtube, Pinterest, Twitter.. Deel hierop je blogposts, gebruik deze platforms voor meer interactie tussen je volgers/lezers en sluit je aan bij diverse bloggroepen (Facebook).

3. Reacties achterlaten

Laat reacties achter bij andere bloggers (geen vervelende spam reacties, maar gewoon een oprechte reactie) onder een blogpost. Veel lezers van die blog klikken vaak door naar andere blogs en misschien dus ook naar jouw blog.

4. Gastblog

Veel bloggers hebben ook gastbloggers die voor hun wat schrijven op hun blog, maar wel met een link naar jouw blog erin. Op deze manier bereik je een groter publiek, mensen die bijvoorbeeld wel op die blog komen en niet op die van jou, kunnen op deze manier wel jouw blog ontdekken.

5. Waardevolle content

Een van de beste tips die ik kan geven: schrijf alleen blogs over dingen waar je zelf voor 100% achter staat, wees uniek, gebruik zoveel mogelijk eigen foto’s en blijf dicht bij jezelf! Je lezers merken het snel genoeg als je iets post waar je niet volledig achter staat.

Ik schreef al eens eerder tips over het krijgen van meer bezoekers op je blog.

Welke tips gebruik jij om je blog te promoten?

37 gedachten over “5 tips om je blog te promoten

 1. Mooi rijtje met tips! Het is soms best lastig om je blog onder de aandacht te krijgen, zeker nu de algaritmes op social media zo ingewikkeld geworden zijn

 2. Handig overzicht!

  Soms merk je aan samenwerkingen dat een blogger er niet 100% achter staat. Zo zonde, kwaliteit van je blog is belangrijker dan een paar centen of gratis product.

  1. Is inderdaad ook niet makkelijk, maar ik vind op z’n minst dat er een spellingscontrole overheen mag zijn geweest (een spellingsfoutje kan altijd, maar niet dat zo’n hele blogpost volstaat met fouten) en niet één afbeelding met een paar regels tekst, dat vind ik persoonlijk niets ‘waardevols’ toevoegen.

 3. Goede tips inderdaad. Zeker in het begin wilde ik iedere samenwerking aangaan. Ik had het gevoel dat dat me groter maakt. Achteraf gezien, had ik sommige samenwerkingen beter kunnen laten. Maar goed, aldoende leert men.

 4. Thnx voor de tips. Ik probeer zelf altijd wel een reactie achter te laten. Voor de schrijver van een blog altijd leuk om te weten dat er mensen zijn die het artikel gelezen hebben. Interactie met bloggers is ook gewoon leuk.
  Er gaat alleen zoveel tijd in zitten haha.

  1. De interactie is inderdaad leuk, maar het kost ook veel tijd, maar ik vind het wel belangrijk om de interactie met mijn lezers/volgers te onderhouden. 🙂

 5. Wat een handige tips! Ik promoot mijn blog zelf niet zo heel veel maar probeer wel zoveel mogelijk leuke updates te delen via social media en ik merk dat daar toch veel mensen op af komen.

  1. Voor nu gaat het prima met de gratis versie van Yoast, misschien dat ik in de toekomst investeer in de betaalde plugin. Waarop ik gevonden wil worden verschilt per blogpost.

 6. Duidelijke tips ja inderdaad! Google is niet zo gemakkelijk…
  Online platvormen is gemakkelijker, vraagt wel veel tijd en doorzetting.
  Maar ik vind het sociale contact net erg fijn!

 7. Fijne tips, vooral de laatste. Ik heb zelf een tijd zeer veel bloggers gevolgd en heb onlangs eens “kuis” gehouden en alle bloggers die om het even wat schrijven als het maar opbrengt geschrapt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *