7 plugins die je moet hebben

plugins

Er zijn zoveel plugins te vinden voor je WordPress site, dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom heb ik een aantal fijne WordPress plugins voor je op een rijtje gezet, die ik zelf ook graag gebruik op mijn website. Deze 7 gratis plugins zou als je het mij vraagt elke blogger moeten hebben!

Wat zijn plugins?
Een plugin is een klein stukje software waarmee je je website verder kunt uitbreiden/optimaliseren. Er is zo’n beetje overal wel een plugin voor te vinden/bedenken. Je vindt de plugins door links in het WordPress menu op plugins te klikken (stekker logo) en dan op nieuwe plugin, hier kun je vervolgens zoeken naar nieuwe plugins, ze downloaden en activeren.

7 plugins die je moet hebben

1. Anti-spam bee
Deze plugin zorgt ervoor dat spam reacties worden tegen gehouden. Hiervoor had ik eerst de Akismet anti spam plugin, maar deze liet nog vrij veel spam reacties door.

2. Captcha
Captcha is een reactietest die iedereen moet invoeren bij het willen achterlaten van een reactie, dit onderscheidt echte mensen van geautomatiseerde reacties, dit houdt een heleboel spam tegen. Ik ben zelf nooit zo’n fan geweest van captcha, dus ik gebruik het dan ook niet op mijn blog, maar het scheelt wel ontzettend veel spam berichten.

3. Instagram slider widget
Hiermee kun je een Instagram widget op je site plaatsen, hiermee komen je Instagram foto’s voorbij in een soort van slideshow. Je kunt vanalles aanpassen; het aantal afbeeldingen, met of zonder tekst en de grootte van de afbeeldingen bijvoorbeeld.

4. Linkpizza manager
Als je aangesloten bent bij Linkpizza is dit een handige plugin om je website te monetizen. Hij zet de meeste links automatisch om in affiliate links, zodat ik hier commissie over krijg. Handig als je wat wilt verdienen met je blog.

plugins
Lees hier meer blogtalk.

5. Share a draft
Share a draft zorgt ervoor dat je concept versies van je blogs kunt delen, voor het online staat, met anderen. Handig als je een samenwerking hebt en het artikel eerst goedgekeurd moet worden. Je kunt zelf kiezen hoelang de concept versie zichtbaar is.

6. RankMath SEO
Dankzij RankMath SEO is mijn SEO (zoekmachine optimalisatie) van mijn website er ontzettend op vooruit gegaan. RankMath SEO geeft onder andere aan hoe goed een blogpost scoort op SEO, welke verbeterpunten er zijn zodat je score nog beter wordt en hoe goed de leesbaarheid van een artikel is.

7. Related posts
Hiermee kun je je lezers onderaan een blogartikel wijzen op gerelateerde blogposts die je al eerder hebt geschreven die ze misschien ook leuk vinden om te lezen. Deze plugin is niet altijd nodig, want bij sommige thema’s zit deze optie er al bij in.

Wat zijn jouw favoriete musthave plugins?

42 gedachten over “7 plugins die je moet hebben

  1. De meeste plugins heb ik ook inderdaad, hoewel akismet bij mij prima werkt en zolang het niet nodig is ik de captcha lekker laat zitten. Ik heb trouwens sinds een maand ofzo yoast premium en dat is echt nog fijner als de gratis versie.

  2. Yoast is inderdaad prettig, al ben ik zelf over op Squirlly. Ik heb een tijd linkpizza gedraaid, maar dat leverde niks op. Met de AVG heb ik dit soort dingen bekeken of het waarde had voor mij. Je deelt toch een beetje info en dat heeft me doen besluiten het te verwijderen. Ik heb er 0 cent mee verdiend in 7 maanden.

  3. Ik heb hier totaal geen verstand, maar ga er wel paar opschrijven sie me handig lijken. Even kijken of ik eruit kom. Thanks voor tip!

  4. YAY voor nummer 5, die kende in niet en kan zeker handig zijn! Heb je een specifieke suggestie voor nummer 7? Ik heb er namelijk een paar geprobeerd maar ze doen het niet bij mij …

  5. Handig artikel. Leuk om te zien welke plugins andere bloggers gebruikt. Die Share a draft lijkt mij erg handig. Eigenlijk pluggins zijn erg handig.

  6. Bekende plugins! Ik merk soms helemaal niet eens dat ik plugins gebruik, Yoast is dan ook een plugin die ik bewust gebruik. Ik ben wel benieuwd naar de voordelen van de betaalde versie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *