Zonnebril in het najaar

zonnebril
Als je denkt aan de herfst en de winter, denk je misschien niet zo gauw aan een zonnebril. Maar niets is minder waar, want ook in de herfst en winter schijnt de zon (ook al is het niet tropisch warm) en kan de zon erg fel in je ogen schijnen. Vaak staat hij ook erg laag aan de horizon.

Vooral met auto rijden is het niet alleen erg vervelend als je de zon in je gezicht hebt, het kan ook erg gevaarlijke situaties in het verkeer opleveren (in landen als Spanje en Zwitserland is het zelfs verplicht, hier in Nederland niet). Tevens is de uv-straling van de zon ook niet erg bevorderlijk voor de kwaliteit van je ogen (grotere kans op het ontwikkelen van staar). In het najaar staat de zon vaak erg laag aan de horizon namelijk, ook gaat de zon eerder onder wat ervoor zorgt dat je te maken kunt krijgen met een zon die recht in je gezicht schijnt.

Mensen die bekend zijn met wintersport weten maar al te goed dat een zonnebril echt geen overbodige luxe is, daar kaatst de zon ook nog eens terug op het witte sneeuwdek. Alleen om deze redenen al zijn zonnebrillen een absolute must voor in het najaar!

zonnebril najaar

Kies voor een mooie dames zonnebril die bij jouw gezicht en jouw stijl past, zo weet je zeker dat je hem er ook vaak bij zult pakken. Zo vind ik die grote ronde zonnebrillen erg leuk, maar ze staan mij niet/passen niet bij de vorm van mijn gezicht.

Zorg er ook voor dat je zonnebril er niet alleen fancy uit ziet, maar tevens voldoende uv-straling tegenhoudt of een polariserend effect heeft. Een bijkomend voordeel van zonnebrillen shoppen in het najaar, is dat ze vaak in de sale zijn. Je scoort ze dus met korting!

Mocht dat je nog niet overtuigen: door het niet dragen van een zonnebril ga je meer knijpen met je ogen, wat op den duur dus weer zorgt voor rimpels. Het is dus tevens een goed preventief anti-rimpel middel.

zonnebril

Als je net als mij een mega chaoot bent en met regelmaat weleens iets vergeet, dan is het een idee om twee zonnebrillen aan te schaffen. Zo kun je er eentje een standaard in het dashboard kastje van je auto laten liggen en de andere in huis of in je handtas. Meteen een goede reden om twee mooie zonnebrillen uit te zoeken in plaats van een, kun je ze ook nog eens afwisselen.

Draag jij ook in het najaar een zonnebril?

* Deze review/post is tot stand gekomen in samenwerking met een merk/bedrijf. Lees mijn disclaimer.

8 gedachten over “Zonnebril in het najaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *