Ik ben een theeleut!

Dat ik een groot liefhebber ben van thee is voor de meesten geen verrassing meer. Ik durf mezelf dan ook een heuse theeleut te noemen. Slappe thee, sterke thee, verschillende smaken, kant en klaar in een zakje, losse thee, laten trekken of met het theezakje soppen, ik lust/drink het allemaal. Ik drink het niet alleen als het buiten koud is of alleen bij het ontbijt. Met dit warme weer drink ik overdag ook gewoon thee.

Ik ontdek graag nieuwe thee smaken. Mijn theedoos puilt inmiddels uit en ik zou zo gauw ook niet kunnen zeggen wat mijn favoriete thee smaak is. Al merk ik wel dat ik in de zomer meer voor de fruitige thee ga en in de winter meer voor kruidige thee.

Naast een uitpuilende theedoos met allerlei verschillende smaken heb ik nog meer thee accessoires. Zo kocht ik destijds een set met vier prachtige dubbelwandige theeglazen met oortje eraan, dubbelwandige theeglazen met oortje waren best lastig te vinden en ik heb er dan ook redelijk wat geld voor neer gelegd, maar het oog wilt ook wat.

Speciale schoteltjes om je theezakje op te leggen, theezeefjes, potten om de losse thee in te bewaren, lange plastic theelepels (plastic zodat die de warmte van de thee niet geleiden en je je vingers niet verbrandt aan het theelepeltje) en een thermos thee beker voor onderweg. Er is alleen één ding wat eigenlijk nog ontbreekt in mijn collectie als rasechte theeleut; een theepot.

Mijn voorkeur gaat uit naar een porseleinen theepot of een mooie glazen theepot. Een glazen theepot lijkt me een prachtige toevoeging aan mijn ‘liefde voor thee’ collectie. Hij past dan overigens goed bij mijn dubbelwandige thee glazen. Kun je meteen zien hoeveel thee je nog hebt om van te kunnen genieten.

Mocht je hete thee met dit warme weer niet zo zien zitten. Je kunt ook altijd nog zelf ijsthee maken!

Ben jij ook een ware theeleut?

* Deze review/post is tot stand gekomen in samenwerking met een merk/bedrijf. Lees mijn disclaimer.

34 gedachten over “Ik ben een theeleut!”

  1. Ik drink ook echt heel veel thee ja, koffie lust ik niet eens, dus het is altijd thee. Wel gewoon in van die grote foute mokken die ik van ‘thuis’ meegenomen heb omdat ik die zo fijn vind drinken 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *