7 dingen die ik je aanraad om een keer te doen

aanraad
Soms zijn er van die dingen waarvan je denkt; dat zou iedereen eens een keer moeten proberen! Dingen die mij hebben gemaakt tot wie ik nu ben of simpelweg dingen die het leven net een beetje beter maken. Daarom 7 dingen die ik je aanraad om minstens één keer in je leven uit te proberen.

naakt slapen

Naakt slapen

Wist je dat er heel veel voordelen zitten aan naakt slapen? Zo heb je geen last van kleding dat vervelend zit om je lijf, je lichaam kan zijn/haar lichaamstemperatuur beter reguleren (waardoor je dus ook beter slaapt), het helpt tegen vaginale schimmelinfecties, het is goed voor je huid & nog veel meer! Elke avond naakt het bed induiken is dus absoluut het overwegen waard.

Nijmeegse Vierdaagse – Walk of the World

Ik gok dat vrijwel iedereen wel eens heeft gehoord van de Nijmeegse Vierdaagse ofwel; The Walk of the World. Vorig jaar liep ik hem zelf voor het eerst (4 x 40 km), na jarenlang aan de route te hebben gestaan. Wat is dit een ontzettend bijzondere ervaring, dat is niet te beschrijven, dat moet je echt een keer zelf hebben meegemaakt. Daarnaast is het ook echt een overwinning op jezelf, want ik denk dat zo’n 20% het wandelen is, maar voor 80% je mindset. Er zijn momenten dat je jezelf echt tegen komt & dat maakt deze prestatie zo waardevol. ??

Gezichtsroutine

Zorgen dat je een vaste gezichtsroutine creëert én je hier strikt aan houdt! Zoek uit welke producten voor jou werken en sla je routine nooit over. Mijn skincare routine is heilig voor mij en hoe laat het ook is, ik ga niet naar bed zonder mijn gezicht uitgebreid te reinigen en verzorgen.

Met echte wapens schieten

Oké, deze lijkt misschien wat raar/ongepast, maar wij hebben in het verleden 2 keer met echte wapens en kogels mogen schieten in een bunker op een schietschijf (in het buitenland uiteraard, in Nederland kan dit niet zomaar). Het is ten eerste een heel bijzondere ervaring en ergens is het ook fijn om eens te weten hoe dat voelt om een echt vuurwapen af te schieten + hoe je een pistool hanteert & wat de impact van zo’n kogel nou is. Want zelfs de kleine pistolen hebben namelijk nog een redelijke terugslag en dat had ik zelf niet verwacht. Wat mij betreft dus zeker een aanrader!

aanraad

Uit je comfortzone stappen

Misschien wat voor de hand liggend, maar buiten je comfortzone stappen is de enige manier om te groeien (persoonlijk). Zo liep ik vorig jaar voor het eerst de Nijmeegse Vierdaagse, ben ik meer voor mezelf opgekomen, bezig met een thuisstudie (ondanks mijn fibromyalgie) en het opzetten van een eigen bedrijf. Als ik in mijn veilige comfortzone was blijven zitten, waren deze dingen nooit ervan gekomen.

‘Life begins at the end of your comfortzone’.

Vrijwilligerswerk

Iets wat echt ontzettend dankbaar om te doen is is vrijwilligerswerk. Ik snap dat niet iedereen hier de tijd voor heeft, maar mocht je dat wel hebben dan is het iets wat ik zeker aanraad om een keer te proberen. Zelf doe ik 2 ochtenden in de week vrijwilligerswerk bij de dierenweide hier in het dorp. Zo ontzettend leuk en dankbaar om met de dieren bezig te zijn. & had ik al gezegd dat we alpaca’s hebben?

Concentratiekamp bezoeken

Een bezoek aan een voormalig concentratiekamp wordt als heel betekenisvol ervaren. Je komt veel te weten over de geschiedenis, de plek zelf, de slachtoffers en de Tweede Wereldoorlog en de Holocaust in het algemeen. Ik heb zelf al meerdere concentratiekampen bezocht en het blijft een rare plek. Je hoort er bijvoorbeeld ook nooit vogels fluiten.
Opdat wij nooit vergeten..

Wat is iets wat jij aanraad om minstens één keer in je leven te hebben geprobeerd?

24 gedachten over “7 dingen die ik je aanraad om een keer te doen

 1. Wat een heerlijk blog artikel! De Nijmeegse Vierdaagse zou ik heel graag een keer mee willen maken. En zodra we weer in Amerika zijn, dan staat schieten ook weer op mijn wensenlijstje. En yessss tegen naakt slapen!

 2. Ik zie mezelf de Vierdaagse nog niet zo snel lopen, dat zie ik mezelf niet doen voor de lol haha. Vrijwilligerswerk wil ik graag eens doen, en naar een schietbaan gaan lijkt me ook wel tof.

 3. Wat een leuke dingen benoem je. Ik ooit graag een keer naar Santiago del Compostella wil lopen. Maar dan niet vanuit Nederland, maar vanaf de Frans/Spaanse grens

 4. Uit je comfortzone stappen is echt een hele goede manier om te leren en te ontdekken. Soms dwing ik mijzelf er toe iets te doen wat ik eigenlijk heel eng vind en dan blijkt het achteraf reuze mee te vallen.
  Wat ik je aanraad? Een keer op wintersport te gaan als je dit nog nooit gedaan hebt en denkt dat het niks voor je is. JE staat versteld van de fantastische sfeer!!! (En nee, je hoeft niet eens op te latten om dit te ervaren ?)

 5. Ik las net even terug over de wintersport, mij lijkt dat ook niks, maar als ik een film zie met die besneeuwde bergen, zo mooi is dat! Niet voor de apres ski, dat is niks voor mij. Leuk artikel om te lezen wat je allemaal gedaan hebt, zo ook dat je veel concentratiekampen hebt bezocht. Ik ben een keer in het oorlogsmuseum geweest en ik vond het zo triest, al die foto’s van die uitgehongerde mensen in zo een kamp.
  Bedenk mij dat er afschuwelijke influencers zijn die zichzelf helemaal happy fotograferen bij een kerkhof, oorlogsmonument of concentratiekamp op een manier die echt respectloos is. Keurig is jouw foto, geen rare selfie ofzo. Bijzonder dat je daar geen vogels hoort fluiten, dat zegt toch wel iets.

 6. De Nijmeegse vierdaagse lopen is een topprestatie. Als je niet zo’n wandelaar bent dan zijn de vierdaagse feesten ook een aanrader, met natuurlijk de feestelijke intocht op de Via Gladiola op de vrijdag. Een ware belevenis.

 7. Ik ben alleen nog nooit naar een concentratiekamp geweest (wel verschillende oorlogsmusea, ook heel indrukwekkend), wil ik nog wel een keer doen. En de eindstreep van de Vierdaagse heb ik helaas door wel degelijk fysieke redenen nog niet gehaald, maar mijn zwakke plek is weg, dus komend jaar ben ik er weer een keer bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *