Rimmel – Lasting finish lipstick by Kate – Idol red

idol red
Rimmel London creëerde samen met Kate Moss hun 15 jarig jubileum collectie, bestaande uit 6 tinten lipstick. Idol red is een van de lipsticks uit deze collectie. Volgens Kate is het geheim van er goed uit zien, je goed voelen.

Ik ontdekte Idol red onlangs in mijn eigen make-up kast, volledig ongebruikt, zonde! Daar moest dus gauw verandering in komen.

De lipstick zit in een prachtige metallic roze huls met daarop in het rood de handtekening van Kate Moss. De lipstick heeft een langhoudende satin finish, daarnaast heeft de lipstick een zachte en romige structuur, hierdoor brengt ‘ie soepel aan op de lippen. De formule bevat een nieuw ingrediënt: ruby powder en combineert de volgende eigenschappen: maximale kleurintensiteit en een supercomfortabel draaggevoel.

De structuur van de lipstick maakt het makkelijk om hem aan te brengen. Het is wel aan te raden om eerst een lipliner te gebruiken, je kunt daarmee strakkere lijntjes zetten. Kleur daarna je lippen in met de lipstick.

In de huls lijkt Idol red een intense rode tint, op de swatch op mijn hand en op mijn lippen heeft ‘ie echter een wat koele/oranje ondertoon. Ik had hem liever wat warmer rood gezien, zoals Chili van MAC, maar het is een prachtige kleur voor in het voorjaar en de zomer.


Swatch op mijn hand.

De lipstick is wel intens goed gepigmenteerd.


Fullface foto gemaakt met mijn smartphone in kunstlicht.

Hij is online nog verkrijgbaar voor €7,95 bij Blisso.

Wat vind jij van deze kleur lipstick?

13 gedachten over “Rimmel – Lasting finish lipstick by Kate – Idol red

  1. Heel mooie kleur en het staat je goed! Wat leuk om eens wat over Rimmel te lezen, gek dat je nooit veel over dit merk leest terwijl het al best lang bestaat.

  2. Wat een mooie lipstick! Ik vind het met een oranje ondertoon altijd een succes omdat het je tanden witter maakt. Het staat je trouwens heel mooi!

    1. Ik moet daar toch heel even corrigeren, want om je tanden witter te doen lijken, kies je best voor een lippenstift met een koele, blauwe ondertoon. Tinten met een oranje basis laten gele tanden helaas nog geler lijken. 😊

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *