9 apps die elke blogger moet hebben!

apps

Ik breng heel wat tijd door met de apps op mijn mobiele telefoon per dag en met mij ongetwijfeld vele anderen. Door mijn blog, met name de social media kanalen, breng ik nog meer tijd door op mijn telefoon dan soms zou moeten. Daarom deel ik vandaag 9 super handige apps die elke blogger op haar telefoon zou moeten hebben!

Instagram
Een van de eerste apps spreekt eigenlijk voor zich, maar hierop kun je foto’s delen in een bericht of in je stories. Zelf zie ik Instagram als een verlengstukje van mijn blog, zo komen er op stories regelmatig sneak previews van producten en/of samenwerkingen voorbij, ik geef je een kijkje achter de schermen, mijn privéleven en een hoop katten foto’s!

Facebook
Ook voor de hand liggend. Hiermee kun je de Facebook pagina van je blog in de gaten houden, posts delen, posts inplannen op populaire tijden & zorgen voor meer interactie met je volgers. Ik zie dit ook als een verlengstukje van mijn blog, op deze manier bereik ik mensen die ik anders niet bereikt had. Je kunt ook lid worden van speciale bloggers groepen voor meer interactie, vaak mag je hierop ook je blogpost delen.

Pinterest
Dit is eigenlijk één groot digitaal prikbord. Je kunt hier allerlei afbeeldingen ‘pinnen’ en in borden (categorieën) onderverdelen, maar ook je eigen afbeeldingen toevoegen. Zelf ben ik me hier sinds kort in gaan verdiepen en heb op deze manier al veel meer unieke bezoekers naar mijn blog weten te leiden. Hoe dat allemaal in zijn werk gaat kom ik nog een keer op terug in een andere blogpost.

Canva
Canva is een handige app om je foto’s snel en makkelijk te bewerken. Je kunt kiezen voor welk kanaal je een foto gaat bewerken (bijvoorbeeld Pinterest of Instagram) en dan past deze app de grootte automatisch aan. Ook heb je een ruime keus uit sjablonen. Wat ik zelf ook erg fijn vindt is dat je Canva ook op de laptop kunt openen/gebruiken.

apps

Lees hier nog meer blogtalk.

Unfold
Het gebruik van deze app zie je de laatste tijd veel voorbij komen op Instagram stories, voornamelijk bij de grotere bloggers en celebs. Prachtige foto’s met frames, polaroid effecten & tekst toevoegen. Dankzij de app unfold heb je in een handomdraai prachtige foto’s. Enige minpuntje? Je hebt er maar een paar gratis, de mooiste moet je kopen in een pakket en die zijn rond de $2,-.

Analytics
Altijd en overal je blog statistieken bij de hand hebben? Het kan met de handige Google Analytics app. Hiermee heb je inzicht in het aantal unieke bezoekers, via welke kanalen je bezoekers op je blog terecht zijn gekomen, welke berichten het populairst zijn, etc.

Wunderlist
Dit is een van dé perfecte apps voor alle control freaks én sloddervossen onder ons! Als rasechte control freak en groot liefhebber van lijstjes is Wunderlist dé perfecte app voor mij. Hierin maak je to do lijstjes die je kunt onderverdelen in verschillende onderwerpen. Zo heb ik bijvoorbeeld de lijstjes blog (hierop staan alle dingen die ik moet doen voor mijn blog, zoals mailen of foto’s maken), boodschappen, huishouden, reizen & films die ik wil zien.

Outlook
App voor je e-mails. Persoonlijk vind ik de Outlook app fijner dan de standaard mail app die op je telefoon zit. Hiermee kan ik alle reacties die binnen komen op mijn blog meteen zien, samenwerkingen afhandelen en je kunt alles onderverdelen in mappen voor meer overzicht.

WordPress
Met deze app beheer jij vanuit de trein of op school je blog. Je kunt jouw blogposts beheren, reacties lezen en beheren, blogideeën uitwerken en opslaan in concept. Kortom: met deze app beheer jij je blog waar je ook bent!

Welke apps gebruik jij graag voor je blog?

17 gedachten over “9 apps die elke blogger moet hebben!

  1. Ik vind veel apps toch vaak wat onhandig op mobiel, maar ik werk ook veel vanachter de laptop dus zou er misschien eens in moeten duiken. Met name WordPress kan wel eens handig zijn om snelle updates te plaatsen als ik ergens ben.

  2. Pff ik heb al die apps niet hoor. Zeker geen facebook, die tijd is voor mij geweest. Mijn meest gebruikte apps omtrent bloggen / influencen zijn: instagram, mail, storyart, lightroom en polarsteps (voor als je van reizen houdt).

  3. Ik heb de meeste al maar ik wist niet dat je ook wordpress en Google analytics heb. Ga ik meteen downloaden want corrigeerde mijn blogs altijd via mijn laptop! Bedankt voor de tips!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *